۲۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱:۵۸
کد خبر: 81647949
T T
۰ نفر

عارف: آفت خودسانسوري بر رسانه ها حاكم شده است

۲۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱:۵۸
کد خبر: 81647949
عارف: آفت خودسانسوري بر رسانه ها حاكم شده است

تهران - ايرنا - عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: آفتي كه اكنون بر رسانه هاي ما حاكم شده، خودسانسوري است؛ اگر سانسور بود كمتر اشكال داشت اما ما گرفتار خودسانسوري شده ايم.

به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، محمدرضا عارف عصر دوشنبه در نشست چالش هاي رفع خشونت و رسانه در محل بنياد اميد ايرانيان، افزود: رسانه ها از بخش هاي مظلوم جامعه هستند كه بيشترين سلايق بر آنها حاكم مي شود و كوچكترين اختلاف سليقه به تعطيل شدن آن مي انجامد.

وي ادامه داد: با اين مسايل و چالشها بايد برخورد و چاره انديشي كرد تا يك رسانه، محقق، نويسنده و خبرنگار دستش نلرزد و بتواند حرفش را بزند و زماني كه با يك مشكل روبرو شد، صادقانه آن را در جامعه مطرح كند و چاره انديشي شود.

رييس بنياد اميد ايرانيان افزود: نگاهي كه امروزه براي رسانه ها بوجود آمده، متفاوت از نگاه چند دهه گذشته است؛ در گذشته رسانه ابزاري براي اطلاع رساني بود اما امروزه رسانه ها بستر و ظرفيتي است كه مي تواند در خدمت برنامه ها و رفع خشونت قرار گيرد.

وي با تاكيد بر اينكه بايد به بحث رسانه، جدي تر از گذشته بپردازيم، گفت: امروزه با مشكلات و مسايلي از جمله دور شدن از اخلاق و ارزشها و همچنين نگاه كوتاه مدت به منافع باندي و جناحي روبرو هستيم؛ بعضا از رسانه در جهت اين امور استفاده مي شود كه در اين شرايط، امروز بيش از هر چيز به حاكميت اخلاق نياز داريم و تحقق اين مساله، وظيفه مهم رسانه هاست.

رييس بنياد اميد ايرانيان، نگاه تك بُعدي و كوتاه مدت به رسانه ها را از جمله مشكلات در اين بخش برشمرد و گفت: نتيجه آن، مشكلات و بحران هاي اجتماعي است كه امروزه شاهد آن هستيم.

عارف با طرح اين پرسش كه در رسانه ملي چقدر به بحث اعتياد پرداخته مي شود؟ گفت: در جلسه اخير شوراي انقلاب فرهنگي گزارشي از وضعيت اعتياد ارائه شد كه آمار دانشگاه ها بسيار نگران كننده بود.

وي ادامه داد: شايد اگر رسانه هاي ما وظيفه ملي خود را بهتر و با رويكردي فرهنگي انجام مي دادند، بحران هايي مانند اعتياد و طلاق در اين سطح نبود؛ نرخ طلاق در برخي استانها وضعيتي نگران كننده پيدا كرده است؛ چقدر رسانه ملي به اين مساله مي پردازد؟

عارف با اشاره به وضعيت عصبيتي كه در جامعه حاكم است، گفت: چقدر رسانه ملي و رسانه ها به طور كلي در ايجاد آرامش كمك مي كنند؟

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خود گفت: دومين سال فعاليت دولت تدبير و اميد تمام شد و وارد سومين سال شديم؛ خوب است از زحمات دولت تدبير و اميد تشكر كنيم كه مي دانيم در چه شرايط ويژه اي روي كار آمد و براي اجرايي شدن برنامه هايش با چه مشكلات و موانعي روبرو است.

وي اظهار اميدواري كرد كه با توجه به نامگذاري سال جاري، در يك فضاي همدلي و همزباني، بتوان امور كشور را دنبال و مشكلات را رفع كرد.

عارف، در مورد برگزاري سلسله نشست هايي در بنياد اميد ايرانيان نيز گفت: در چهار نشست قبلي به بحث هاي مهمي از جمله محيط زيست، حقوق داخلي، نظام بين الملل و حقوق زنان پرداخته شد و در چهارمين نشست پيشنهاد شد كه جلسه اي پيرامون رفع خشونت و رسانه برگزار شود.

به گزارش ايرنا، در اين نشست صاحبنظران حوزه رسانه از جمله محمد امين قانعي راد، محمد سلطاني فر، محمد مهدي فرقاني، ژاله فرامرزيان و مينو بديعي مباحث خود را پيرامون مساله خشونت و رسانه مطرح كردند.

سيام(3)**9189** 2023
۰ نفر