به گزارش ايرنا، يك هيات 14 نفره از شركت شهرك هاي صنعتي استان خراسان رضوي در هفته جاري به تركيه سفر كرده تا امكانات توسعه تجارت و همكاريهاي صنعتي اين استان با شهرهاي مختلف اين كشور و در راس آن استانبول را بررسي كند.
در اين راستا هيات استان خراسان رضوي در محل سركنسولگري با محسن مرتضايي فر سركنسول جمهوري اسلامي ديدار و گفت و گو كرد.
هيات 14 نفره شركت شهرك هاي صنعتي استان خراسان رضوي متشكل از اعضاء هيات مديره اتحاديه طلا و جواهر مشهد و فعالان خوشه طلا و جواهر و سنگهاي زينتي در سفر سه روزه به استانبول از شهرك طلا و جواهر اين شهر و تعدادي از كارگاههاي فعال در اين زمينه نيز بازديد و با دست اندركاران ترك راهكارهاي همكاري دو جانبه را بررسي كردند.
در ديدار هيات از سركنسولگري، مسعود اصغريان رييس شركت شهركهاي صنعتي استان، ضمن معرفي شركت و تشريح اهداف سفر گفت: ديدار با فعالان خوشه طلا و جواهر استانبول و تبادل اطلاعات و تجربيات متقابل مثمر ثمر بود.
وي افزود: شركت شهركهاي صنعتي استان خراسان وضوي در نظر دارد تا با استفاده از تجربيات و اطلاعات طرف ترك، علاوه بر ساماندهي مجموعه اي همگرا و فعال در زمينه طلا و جواهر در شهر مشهد، بتواند ارزش افزوده اي مضاعف بر اقتصاد نيز ايجاد كند.
اصغريان، همچنين رشد صادرات طلاي تركيه را خاطرنشان كرد و گفت: متاسفانه به دليل وجود برخي تعرفه هاي گمركي مضاعف و قوانين دست و پا گير، محصولات طلا و جواهر ايران به رغم برخورداري از هنر بالاي توليد، نتوانسته در بخش صادرات شكوفا شود.
مرتضايي فر سركنسول ايران در استانبول نيز ضمن ابراز خرسندي از حضور هيات استان خراسان رضوي در محل سركنسولگري و تقدير از اقدام شايسته اعضاء هيات مديره اتحاديه طلا و جواهر استان نسبت به اعزام اين هيات ، بر اهميت صنعت طلا و جواهر به عنوان پشتوانه اقتصادي كشورها اشاره كرد.
وي افزود: تركيه در 10 سال گذشته توانسته صادرات طلا و جواهر را به كشورهاي خارج از 2.8 ميليون دلار به دو ميليارد دلار افزايش دهد كه در اين راستا تمهيدات دولت و اعمال معافيتهاي گمركي در ورود ماده خام به اين كشور، نقش بسزايي داشته است.
سركنسول ايران در بخشي ديگري از سخنانش افزود: تركيه با صادرات قريب به 300 تا 400 تن طلا در سال در ميان پنج كشور اول صادر كنندگان محصولات طلا و جواهر در جهان است و بازارهاي اصلي آن نيز كشورهاي امارات، عراق و آمريكا هستند.
مرتضايي فر اينگونه سفرهاي برون مرزي هياتهاي صنفي كشور را در راستاي تبادل دانش و تجربيات متقابل مفيد دانست و اضافه كرد كه اين سركنسولگري همواره آمادگي دارد تا در راستاي هماهنگي و برنامه ريزي هياتهاي صنفي در تعاملات خود با واحدهاي ذيربط در تركيه همكاري كند .
خاورم/2011**1651
آنكارا - ايرنا - چگونگي شروع و توسعه همكاريهاي صنعتي و تجاري فعالان اقتصادي خراسان رضوي با تركيه در نشستي در استانبول بين نمايندگان اين استان با مقامات سركنسولگري جمهوري اسلامي ايران در اين شهر بررسي شد.