۲۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۴۷
کد خبر: 81651267
T T
۰ نفر
روزه داری به مبتلایان دیابت و سنگ كلیه توصیه نمی شود

مشهد - ایرنا - مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: روزه داری در افراد مبتلا به دیابت و بیمارانی كه كلیه سنگ ساز دارند توصیه نمی شود.

دكتر عبدالرضا نوروزی روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تحقیقات نشان داده روزه داری برای همه انواع بیماران دیابتی مانند وابسته به انسولین و یا بیماران دیابتی كه قرص مصرف می كنند عوارضی در پی دارد.

وی گفت: افت شدید قند خون در طول روز، افزایش شدید آن بعد از افطار و كمبود آب در بدن كه موجب اختلال در سیستم متابولیك می شود برای فرد مبتلا به دیابت آسیب رسان است.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: همچنین روزه داری برای افرادی كه كلیه سنگ ساز دارند و تاكنون سنگ با اندازه بیش از چهار میلیمتر دفع كرده اند بخاطر تاثیر كاهش آب بدن بر ایجاد سنگ، ضرر دارد.

وی ادامه داد: با این حال مبتلایان به دیابت و بیماریهای كلیوی اگر اصرار بر روزه داری دارند حتما باید با پزشك مشورت كنند.

دكتر نوروزی گفت: در برخی از بیماران قلبی و عروقی نیز كه 'استنت' گذاشته و یا عمل جراحی 'بای پس' قلب انجام داده اند روزه داری توصیه نمی شود اما تحقیقات نشان داده روزه گرفتن برای بیماران مبتلا به فشار خون ضرری ندارد.

وی افزود: افراد در ماه مبارك رمضان علاوه بر بهره بردن از فیوضات معنوی آن می توانند به كاهش وزن و كاهش چربی بدن خود كمك كنند.

مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد ادامه داد: یك چهارم بزرگسالان كبد چرب دارند لذا ماه مبارك رمضان فرصت خوبی برای استراحت دادن به كبد و كاهش چربی بدن است.

وی بر لزوم سحری خوردن برای تامین ذخیره غذایی بدن تاكید و بیان كرد: پرخوری در وعده سحر نیز عارضه دارد لذا سحری نباید سنگین باشد.

دكتر نوروزی بهترین غذا در وعده سحری را یك لیوان شیر، نان و تخم مرغ عنوان كرد.

این پزشك متخصص تغذیه گفت: در طول فاصله افطار تا سحر نیز مصرف میوه ها به ویژه انواع آبدار مانند خربزه، هنداونه و همچنین آب و مایعات ضروری است و با این اقدام هم مشكلات یبوست برطرف شده و هم آب بدن تامین می شود.

وی افزود: بدن انسان در روز نیازمند یك و نیم لیتر آب و سایر مایعات است.

دكتر نوروزی همچنین بر جداسازی وعده افطار از شام تاكید و بیان كرد: شروع افطار با دو عدد خرما و پس از آن مایعات و غذاهای آبكی مانند سوپ، آش و چند لقمه نان و پنیر توصیه می شود و پس از گذشت نیم ساعت، شام كه همان غذای اصلی است میل شود.

3027/1858
۰ نفر