به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از هلث، یك گروه از دارو سازان آمریكایی پس از یك دوره تحقیق اعلام كردند: اگر روغن كرچك با روغن هسته انگور و روغن بادام تركیب شود، اثربخشی بیشتری در كاهش درد دارد.
روغن كرچك از دانه های گیاهی كرچك گرفته می شود و قرن هاست كه برای مصارف دارویی در ایران، چین، رم، یونان، آفریقا و مصر استفاده می شود. معمولا روغن كرچك به عنوان ملین در درمان یبوست استفاده می شود ولی در برخی كشورها یك طعم دهنده محبوب است.
مطالعات جدید نشان می دهد یكی از مهمترین خواص روغن كرچك، تسكین درد مفاصل و آرتروز است. این روغن علاوه بر كاهش التهاب و درد مفاصل، در بهبود عضلات و گردش خون نیز موثر است. خواص ضد ویروسی، ضد باكتری و ضد قارچی نیز از دیگر خواص این دارو محسوب می شوند.
در یك آزمایش بالینی در سال 2011 میلادی، روغن كرچك به عنوان بخشی از یك برنامه درمانی برای 73 فرد مبتلا به آرتریت روماتویید مورد استفاده قرار گرفت. در این مطالعه 15 روزه، هر روز به بیماران مقدار بسیار كمی از این روغن به همراه آب ولرم، برای مصرف خوراكی داده شد. پس از پایان دوره، خشكی مفاصل و درد بیماران تا 48 درصد بهبود یافت.
**** طریقه مصرف روغن كرچك
-برای درمان درد عضلات و التهاب مفاصل، یك پارچه را به روغن كرچك آغشته كرده و روی مفاصل و نقاط متورم قرار دهید.
-برای استفاده خوراكی پس از مشورت با پزشك، یك قاشق غذا خوری روغن را به چای گیاهی یا آب میوه اضافه كرده و میل كنید؛ در صورتیكه عطر و طعم این دارو برایتان آزار دهنده است، می توانید از كپسول روغن استفاده كنید.
-برای درمان آرتریت شدید، مقداری زنجبیل را با آب جوش مخلوط كره و اجازه دهید خنك شود، سپس دو قاشق غذاخوری روغن به این محلول اضافه كنید و صبح زود یا آخر شب میل كنید.
-برای كاهش درد یا سفتی مفاصل، نواحی دردناك را با روغن ماساژ دهید و برای افزایش كارایی این روش، محل درد را با یك پارچه آغشته تا صبح ببندید.
روغن كرچك علاوه بر كاهش درد مفاصل، برای درمان سردرد، كمر درد، عفونت مثانه، آسم، مشكلات گوارشی، آكنه، ام اس، پاركینسون، فلج، اختلالات قاعدگی، آفتاب سوختگی، عفونت قارچی و ریزش مو مفید است.
علمی (6) ** 9259**1599
توصیه های دارویی ایران باستان در مورد روغن كرچك در نسخه پزشكان آمریكایی
۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۵۴
کد خبر:
81654116
تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشكده پزشكی هارواد آمریكا در مورد خواص روغن كرچك، توصیه های دانشمندان ایران باستان در مورد این ماده دارویی را صحه گذاشته و اكنون در نسخه پزشكان آمریكایی تجویز می شود.