۲ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۰۹
کد خبر: 81656522
T T
۰ نفر
فعالان اقتصادی:اعتماد به بخش خصوصی، راه خروج از ركود

تهران- ایرنا- فعالان اقتصادی در دیدار با رییس جمهوری تاكید كردند كه اعتماد جدی به بخش خصوصی راه اصلی خروج از ركود است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در پنجمین روز ماه مبارك رمضان در سالن اجلاس سران، میزبان ضیافت افطار برای جمعی از فعالان اقتصادی، كارآفرینان و خیرین بود.

این مراسم كه ساعتی قبل از اذان مغرب آغاز شد، سخنرانانی از مدعوین هم داشت كه رییس جدید اتاق بازرگانی ایران اولین سخنران آن بود.

محسن جلالی پور گفت: در آغازین روزهای مسوولیت در اتاق بازرگانی به همراه جمعی از اعضای هیات رییسه و فعالان اقتصادی در محضر رییس جمهوری هستیم و این حضور را به فال نیك می گیریم، باشد كه این دوره، دوره رونق و كارایی در اقتصاد كشور باشد.

وی افزود: اقتصاد متكی به نفت نگذاشته است تا بخش خصوصی نضج بگیرد و بهره وری و رقابت پذیری شكوفا شود. همچنین بر خلاف برخی گفته ها، تحریم نیز اقتصاد ما را گرفتار كرده است.

رییس اتاق بازرگانی ادامه داد: دولت تدبیر و امید با نگاه تیزبینانه نسبت به رفع تحریم ها كمر همت بسته و جا دارد در همین جا از تیم مذاكره كننده هسته ای نیز تشكر و قدردانی كنیم كه در چارچوب سیاست های تعیین شده حركت كرده اند و امیدواریم دوران گذر از تحریم اتفاق بیفتد.

جلالی پور اضافه كرد: مطالبه ما از دولت یازدهم، خروج از ركود است. ما به عنوان فعالان بخش خصوصی بسیار می توانیم همراه باشیم و هستیم. اتاق بازرگانی می داند كه دولت یازدهم شرایط لازم را برای اقتصاد فراهم كرده و باید از این ظرفیت استفاده كنیم.

وی تصریح كرد: اتاق بازرگانی به ارتقای جایگاه بخش خصوصی می اندیشد و می خواهد كه این اعتقاد كه تنها راه گذر از چالش های اقتصادی، اتكا به بخش خصوصی است، در دولت مد نظر قرار گیرد.

رییس اتاق بازرگانی با بیان این كه در دوره جدید با یك برنامه آمده ایم، گفت: توانمند كردن تشكل ها، اتاق های استان ها و اتاق های مشترك از جمله این برنامه هاست و همه می دانیم اتاق بازرگانی ایران مسیر سختی را طی كرده تا به این جا رسیده است.

جلالی پور افزود: شورای گفت و گو در استان ها كه به ابتكار دكتر نهاوندیان تشكیل شده است، بسیار راهگشاست و از دكتر جهانگیری كه در این مدت بسیار همراهی كرده اند نیز سپاسگزارم.

وی با تاكید بر این كه نگاه منافع ملی باید در اولویت تصمیم گیری ها قرار گیرد، خاطر نشان كرد: دولت باید كوچك شود و واگذاری به بخش خصوصی اتفاق بیفتد. راه خروج كشور از ركود، اعتماد جدی به بخش خصوصی است.



**توانایی اشتغالزایی اصناف

علی فاضلی رییس اتاق اصناف كشور دومین سخنران این مراسم بود كه به دلیل همزمانی روز ملی اصناف با این مراسم ،آغاز سخنش را به تبریك این روز اختصاص داد.

وی از هیات وزیران دولت یازدهم به خصوص معاون اول رییس جمهوری قدردانی كرد كه در این دو سال، تعامل سازنده ای با اصناف كشور داشته اند.

رییس اتاق اصناف كشور به ظرفیت های كارآفرینی اصناف در ایران اشاره كرد و گفت: اصناف در قالب 4 مجموعه قرار می گیرد، حدود یك میلیون و 400 هزار بنگاه توزیعی در كشور كه 90 درصد بازرگانی داخلی را به خود اختصاص داده اند، 650 هزار واحد تولیدی، یك هزار و 850 رشته صنفی و حدود 900 هزار واحد خدمات فنی در كشور فعالند.

فاضلی افزود: در سال قبل مجموعه اصناف حدود 600 هزار شغل ایجاد كرده است كه می توان با تقویت آن، 700 هزار تا یك میلیون شغل در سال ایجاد كرده است.

رییس اتاق اصناف كشور پیشنهادی هم ارایه كرد و گفت: شرایطی فراهم شود تا سرمایه گذارانی كه در دهه سوم به خارج از كشور رفته اند، برگردند و از مجموعه سرمایه گذاران استفاده بهینه شود.



**كانون خیرین در اتاق بازرگانی شكل گیرد

نماینده خیرین نیز علاء الدین میرمحمدصادقی بود كه گفت من مطالب زیادی یادداشت كرده بودم اما چون قرار است در 7 دقیقه صحبت كنم، از آن صرف نظر كرده و به صورت ذهنی سخن می گویم.

وی به جلسات متعدد رییس جمهوری با فعالان اقتصادی اشاره كرد و گفت: رییس جمهوری تا كنون بیش از 10 جلسه با فعالان اقتصادی داشته است در حالی كه در دوره گذشته چنین نبود. علاوه بر این افرادی را كه به كار گرفته اند، دارای سابقه اقتصادی هستند و می توان گفت كه كابینه دولت یازدهم، یك كابینه اقتصادی است.

میرمحمدصادقی هم تاكید كرد كه بخش خصوصی می تواند كارهایی كه بردوش دولت سنگینی می كند را انجام دهد كه این كار، خود كار خیر است.

نماینده خیرین پیشنهاد داد تا كانونی برای ثبت، نظارت و پیگیری امور خیرین ایجاد شود و تا تدوین سازوكار مشخص در این رابطه، اتاق بازرگانی عهده دار این مسوولیت شود.



**جواب اعتماد ما به بخش خصوصی مثبت بوده است

محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز آخرین سخنرانی بود كه پیش از سخنان رییس جمهوری پشت تریبون قرار گرفت.

وی به آمار بانك مركزی مبنی بر رشد 3 درصدی اقتصاد ایران در سال 93 اشاره كرد و گفت: 40 درصد از این رشد برعهده صنعت و معدن بوده است به نحوی كه صنعت از رشد 6.7 درصد، معدن 9.8 درصد، تجارت 3.8 درصد برخوردار بوده اند و در مجموع فعالیت بخش صنعت، معدن و تجارت 1.2 درصد از 3 درصد رشد بوده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاكید كرد: با تمام محدودیت و مشكلات موجود، این كار رقم خورده است و در حضور رییس جمهوری قول می دهیم كه امسال نیز این روند ادامه خواهد یافت.

نعمت زاده به لزوم اعتماد به بخش خصوصی هم تاكید كرد و افزود: تجربه شخصی من می گوید كه هر كجا به بخش خصوصی اعتماد كردیم، جواب اعتماد ما مثبت بوده است.

وی خاطرنشان كرد: یقین دارم كه بخش خصوصی قابلیت دارد و كارها باید به آن واگذار شود، دولت هم باید نقش پشتیبانی از بخش خصوصی را به عهده بگیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این كه حدود 10 درصد از واگذاری های گذشته به بخش خصوصی بوده است، اظهار داشت: در واگذاری ها باید اهلیت شركت ها مدنظر قرار گیرد و صرفا نباید برنده شدن در مزایده ملاك عمل باشد.

نعمت زاده یادآور شد: نباید در خصوصی سازی به دنبال درآمد برای دولت باشیم بلكه باید بهره وری را افزایش دهیم اما روال به گونه ای شده است كه به ازای خصوصی سازی چه قدر پول نصیب دولت می شود.

در این ضیافت افطاری، اسحاق جهانگیری معاون اول، محمد نهاوندیان رییس دفتر و حسین فریدون دستیار ویژه رییس جمهوری حضور داشتند.

همچنین علاوه بر محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، حمید چیت چیان وزیر نیرو نیز به این ضیافت اقتصادی آمده بود.

سیام**1429
۰ نفر