به گزارش ايرنا از سازمان قضايي نيروهاي مسلح، احمد غلامي گفت: سال 1393 دومين سال از برنامه پنجساله چهارم پيشگيري از وقوع جرم سازمان قضايي نيروهاي مسلح (1397-1392) بود كه به «بررسي راهكارهاي عملياتي پيشگيري از وقوع جرم ايراد ضربوجرح عمدي» اختصاص داشت.
وي با اشاره به برگزاري مجامع پيشگيري از وقوع جرم در 31 استان كشور در سال 1393 گفت: اين مجامع با شركت 5 هزار و 573 نفر از مقامات، فرماندهان و مسوولان ردههاي مختلف يگانهاي نظامي و انتظامي برگزار شد و فرماندهان ارشد يگانهاي مختلف به طرح دستاوردها و پيشنهادهاي خود در رابطه با اجراي راهكارهاي پيشگيري از وقوع جرم ضربوجرح عمدي پرداختند.
غلامي، برپايي 100 جلسه شوراي استاني پيشگيري از وقوع جرم را از ديگر اقدامات سازمان قضايي در سال گذشته برشمرد و افزود: در اين شوراها كه با حضور فرماندهان نظامي و انتظامي و به رياست رئيس سازمان قضايي استان برگزار مي شود، مصوبات كميسيونهاي تخصصي يگانهاي مسلح مورد بحث و تبادلنظر قرارگرفت و جرايم شايع در نيروهاي مسلح استان و مشكلات يگان ها در ارتباط با وقوع جرايم بررسي شد.
وي افزود: در سال 1393 درمجموع 100 جلسه شوراي استاني در سراسر كشور برگزارشده و به ميزان 3055 نفرساعت بحث و تبادلنظر صورت گرفته است.
اين مقام قضايي از تشكيل بيش از 400 كميسيون تخصصي پيشگيري از وقوع جرم در سطح يگانهاي نيروهاي مسلح خبر داد و گفت: بهمنظور استفاده بهتر از نظرات تخصصي فرماندهان و كارشناسان خبره نيروهاي مسلح، كميسيونهاي تخصصي چهارگانه شامل؛ كميسيون فرماندهان صف و ستاد، كميسيون مسئولين عقيدتي سياسي و دفاتر نمايندگي ولي فقيه، كميسيون مسئولين حفاظت اطلاعات و كميسيون مسوولين بازرسي، قضايي و نيروي انساني در يگانهاي مختلف در سراسر كشور تشكيل و جرايم شايع موردبحث و بررسي قرار گرفت.
وي افزود: نتايج كار اين كميسيونها در مجمع استاني تهران توسط معاونين محترم بازرسي نيروها و در مجامع استانها توسط فرماندهان ارشد ارائه شد.
وي با اشاره به افزايش تحقيقات جرم شناسي پيرامون آسيبشناسي جرايم نيروهاي مسلح گفت: در سال 1393كتاب «مجموعه يافتههاي مجامع استاني پيشگيري از وقوع جرم درباره جرايم مالي، قتل و خودزني» منتشر شد كه برآيند تأمل و همانديشي سازمان قضايي و نيروهاي مسلح و حاصل دانش و تجربهي فرماندهان و مسئولان ارتش، سپاه، وزارت دفاع و ناجا همچنين قضات سازمان قضايي نيروهاي مسلح ميباشد كه نخست در كميسيونهاي تخصصي، موردبحث و بررسي قرارگرفته و پس از جمعبندي نهايي، در مجامع استاني پيشگيري از وقوع جرم نيروهاي مسلح طي سالهاي 1391 و 1392 ارائه و تبيين گرديده اند.
مديركل عفو و پيشگيري از وقوع جرم سازمان قضايي نيروهاي مسلح افزود: همچنين دو پروژه تحقيقاتي ديگر با عنوانهاي «بررسي نقش و تأثير آراء محاكم نظامي در بازدارندگي جرايم نيروهاي مسلح» و «آسيبشناسي نحوه خدمت وظيفه سربازي و تأثير آن بر ارتكاب جرم» آماده چاپشده است.
غلامي با بيان اين كه خوشبختانه پيشگيري از وقوع جرم به يك فرهنگ در نيروهاي مسلح تبديلشده است، تصريح كرد: نفوذ گفتمان پيشگيري از وقوع جرم در سطح فرماندهان و مسئولان نيروهاي مسلح و حساسيت نسبت به وقوع جرايم، از افزايش جرايم در نيروهاي مسلح جلوگيري كرده و در بخشي از جرايم نيز كاهش به چشم ميخورد.
اجتمام(1)**7029 ** 1418
فعاليت هاي پيشگيري از وقوع جرم سازمان قضايي نيروهاي مسلح تشريح شد
۳ تیر ۱۳۹۴، ۱۵:۰۰
کد خبر:
81658544
تهران - ايرنا - مديركل عفو و پيشگيري از وقوع جرم سازمان قضايي نيروهاي مسلح با تشريح فعاليت هاي پيشگيري از وقوع جرم در اين سازمان گفت: در سال 1393 مجموعاً 31 مجمع استاني، 100 جلسه شوراي استاني و 400 كميسيون تخصصي در زمينه پيشگيري از وقوع جرم در نيروهاي مسلح برگزار شد.