علي اكبر حق ويسي روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا، با اشاره به برنامه تغذيه اي روزه اولي ها به ويژه دختران 9 ساله، افزود: نياز دختران در اين سن روزانه دو هزار كيلوكالري است كه با توجه به اينكه در ماه رمضان دستگاه گوارش بايد آرامش پيدا كند، ميزان دريافت كالري نيز بايد 10 الي 20 درصد كاهش يابد.
وي با تاكيد بر اينكه اگر در ماه رمضان پرخوري نشود، همه سلول هاي بدن به ويژه دستگاه گوارش مواد غذايي را بهتر دريافت مي كنند، اضافه كرد: اگر ميزان دريافت انرژي روزانه كمتر از 1800 كيلوكالري باشد، به شدت در رشد و تكامل قدي و وزني دختران تاثير منفي ايجاد مي كند.
وي با بيان اينكه تغذيه در ماه رمضان بايد در سه وعده افطار، شام و سحر باشد، گفت: افطار را بايد با يك ليوان شير جوشيده ولرم و يا آب ميوه طبيعي و دو عدد خرما آغاز كنند.
حق ويسي در عين حال يادآور شد: افرادي كه عادت به مصرف شير ندارند و در سن بلوغ هستند، به دليل اينكه آنزيم لاكتاز داخل بدن آنها فعال نيست، ممكن است با مصرف شير دچار دل پيچه و اسهال شوند، پس بهتر است افطار را با آب ميوه طبيعي يا عصاره ميوه ها همراه با خرما، شيره خرما و يا شيره انگور كه اشتهاآور است، آغاز كنند.
وي ادامه داد: حدود يك ساعت بعد از افطار بايد شام را با يك كف دست نان سنگگ، كمي پنيره و يا كره و مقداري سبزي تازه ميل كنند.
وي افزود: همچنين در وعده افطار مي توان 14 تا 15 قاشق برنج همراه با كباب، مرغ يا ماهي كه پروتئين بالايي دارد و انرژي زاست، همراه با كمي ماست و سالاد يا سبزي مصرف كرد.
كارشناس مركز بهداشت قم اضافه كرد: بايد يك و نيم قاشق غذاخوري روغن زيتون، كنجد يا كلزا نيز به وعده غذايي روزه اولي ها اضافه شود تا انرژي لازم را به دست آورند.
وي با بيان اينكه انواع مغزهاي بونداده و بدون نمك منبع ويتامين خوبي مي باشد، گفت: يك ساعت پس از افطار، بهتر است به اندازه يك مشت از انواع مغزها به ويژه بادام استفاده شود.
وي به مصرف مايعات به ويژه آب، شير، ماست و يا آبميوه همراه با شيره خرما، عسل يا شيره انگور بين وعده سحر تا افطار توصيه كرد و افزود: هنگام خواب در حدود دو تا سه واحد ميوه تازه و آبدار از جمله انگور، طالبي، هندوانه و آلبالو مصرف شود.
حق ويسي با تاكيد بر نسبت اختصاص يك وعده غذايي كامل در سحر، گفت: اگر در وعده شام غذاي برنجي و گوشتي مصرف شده است، بايد در وعده سحر حداقل يك چهارم نان سنگگ به همراه يك بشقاب حليم يا عدسي همراه با يك تا يك و نيم قاشق روغن زيتون، ماست، كمي پنير و ميوه شيرين مثل خربزه ميل شود.
وي خاطرنشان كرد: روزه اولي هايي كه در وعده سحر اشتها ندارند، بهتر است كمي زودتر از خواب بيدار شوند كه اين كار به تحريك اشتهاي آنها كمك مي كند.
وي به روزه اولي ها توصيه كرد: در ماه رمضان فعاليت كمتري داشته باشند و از مصرف تنقلات كه باعث تشنگي در طول روز مي شود، خودداري كنند.
حق ويسي همچنين بر مصرف مواد غذايي كليسم دار در ماه رمضان تاكيد كرد و گفت: كلسيم يكي از املاح حياتي براي بدن انسان به ويژه نوجوانان كه در سن رشد هستند، به شمار مي آيد كه موادي از جمله شير، ماست و كشك بايد جزيي از برنامه غذايي باشد. ك/3
/2085/ 1175
كارشناس تغذيه مركز بهداشت قم:
روزه اولي ها براي جلوگيري از ضعف و تشنگي برنامه غذايي ويژه ماه رمضان را رعايت كنند
۴ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۲۶
کد خبر:
81659241
قم- ايرنا- كارشناس تغذيه مركز بهداشت قم به روزه اولي ها به ويژه دختران توصيه كرد: براي جلوگيري از ضعف و تشنگي در ماه مبارك رمضان، برنامه ويژه غذايي اين ماه را رعايت كنند.