ملا عبدالقادر بيضاوي روز يكشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: آنچه در هفت تير 66 اتفاق افتاد نه يك حادثه بلكه جنايت بزرگ بشري بود.
وي ادامه داد: 28 سال از روزي كه گاز خردل و بمبهاي شيميايي بر سر زنان و كودكان و مردمي بي دفاع فرود آمد ، مي گذرد اما با وجود گذشت سالها همچنان تبعات تلخ اين جنايت جسم و روح مردم سردشت را عذاب مي دهد.
وي افزود: مجامع بين المللي سالهاست سكوت اختيار كرده اند و هرگز براي درمان كودكان و زناني كه قرباني اين جنايت شده اند ، قدمي برنداشته اند.
وي اظهار كرد: هنوز آثار شوم اين جنايت هولناك جسم مردم را آزرده مي كند و جانبازان شيميايي به جاي مانده از اين دوران دردهاي زيادي را تحمل مي كنند.
ملابيضاوي با بيان اينكه كودكان جانبازان شيميايي نيز به عوارض ناشي از بمبهاي شيميايي مبتلا شده اند ، گفت: بيشتر كودكان جانبازان شيميايي مبتلا به عوارض بمبهاي شيميايي مي شوند.
وي اضافه كرد: پس از گذشت 28 سال هنوز مجامع بين المللي دولتهايي را كه ايران را آماج بمب هاي شيميايي قرار دادند ، محاكمه نكرده اند و تنها شعار حقوق بشر را سر مي دهند.
امام جمعه اهل سنت اروميه به ضرورت بازگويي و تبيين ابعاد مختلف اين جنايت وحشتناك توسط رسانه ها اشاره كرده و افزود: رسانه ملي بايد با تبيين و شفاف سازي و بيان واقعيات پنهان اين جنايت ، ذهن مردم جهان را با اين جنايت بزرگ آشنا ساخته و پرده از چهره پليد غرب بردارد.
وي اضافه كرد: دنيا بايد بداند مدعيان دروغين حقوق بشر همانها كه ايران را به نقض حقوق بشر متهم كرده و بيانيه هاي مختلف عليه ايران صادر مي كنند ، در جنگ هشت ساله وحشيانه ترين جنايتها را عليه ايران انجام دادند.
امام جمعه اهل سنت اروميه افزود: سردشت گواه روشني بر دروغگويي و اسلام ستيزي استكبار جهاني است و اين شهر و قربانيان مظلوم آن هرگز از حافظه تاريخ پاك نخواهند شد.
به گزارش ايرنا ، شهر مرزي سردشت در آذربايجان غربي در هفتم تير 1366 از سوي هواپيماهاي رژيم بعثي عراق بمباران شيميايي شد و بدين ترتيب اين شهر به عنوان نخستين شهر قرباني جنگ افزارهاي شيميايي در جهان شناخته شد.
تعداد كثيري از مصدومان شيميايي اين شهر هنوز هم با دردهاي اين فاجعه دست و پنجه نرم مي كنند و برخي از مصدومان نيز پس از 28 سال در انتظار اعلام كميسيون هاي پزشكي و تشخيص درجه جانبازي شيميايي خود هستند.
رژيم بعثي عراق در بمباران شيميايي سردشت در هفتم تير 1366 با استفاده از بمب هاي شيميايي گاز خردل چهار نقطه پرازدحام شهر سردشت را بمباران كرد كه در اين حمله ناجوانمردانه 119 نفر از ساكنان غيرنظامي شهر شهيد و بيش از هشت هزار نفر نيز در معرض گازهاي سمي قرار گرفته و دچار مصدوميت شيميايي شدند.
هر ساله به ياد قربانيان بمباران شيميايي يادواره شهداي شيميايي سردشت در اين شهرستان 111 هزار نفري برگزار مي شود و جمعي از مسوولان كشوري و استاني نيز در اين روز و در اين يادواره شركت كرده و يا پيام تسليت براي مردم اين شهر جنگ زده مي فرستند.
امسال و در آستانه بيست و هشتمين سالگرد اين فاجعه انساني ، مردم رنجور از آثار سلاح شيميايي با حضور خود دردهاي بي پايان خود را فرياد خواهند زد تا وجدانهاي خفته و داعيان حقوق بشر و انسانيت از خواب غفلت بيدار شوند و از حمايت و پشتيباني از جنگ طلبان دست بردارند.ك3
8135/1905
امام جمعه اهل سنت اروميه:
بمباران شيميايي سردشت سند رسوايي مدعيان حقوق بشر است
۷ تیر ۱۳۹۴، ۸:۲۹
کد خبر:
81662075
اروميه ـ ايرنا ـ امام جمعه اهل سنت اروميه گفت: بمباران شيميايي سردشت سند رسوايي مدعيان دروغين حقوق بشر است.