سعيد محمودي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: قاچاقچيان و افراد سودجو پس از خريد پرندگان زينتي همچون طوطي، مينا، كاسكو و غيره از كشورهاي همسايه و ورود غيرقانوني آنها به ايران از طريق مرزهاي غربي به كشورهاي اروپايي انتقال مي دهند.
وي اظهار داشت: ماموران يگان حفاظت محيط زيست هر ساله در نقاط مختلف استان با توقيف محموله هاي قاچاق، انواع پرندگان زينتي را كشف و در مراكز مرتبط نگهداري مي كنند.
وي گفت: سه مركز نگهداري موقت پرندگان قاچاق در نصرت آباد، زاهدان و زابل ايجاد شده است.
مديركل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان افزود: به دليل غير بومي بودن پرندگان بيم ايجاد اختلال هاي زيستي و ژنتيكي و نيز بروز بيماري هاي مشترك بين انسان و پرندگان، اين حيوانات پس از كشف در محيط زيست استان رهاسازي نمي شوند.
محمودي تصريح كرد: پرندگان غير بومي كشف شده پس از معاينه هاي مرتبط و انجام بيومتري (اندازه گيري قسمت هاي مختلف بدن) به مراكز نگهداري موقت منتقل و پس از گذراندن قرنطينه به باغ پرندگان اصفهان و مشهد يا مراكز علمي و دانشگاهي در نقاط مختلف كشور تحويل داده مي شوند.
وي گفت: اخيرا يگان حفاظت محيط زيست شهرستان زابل موفق به كشف محموله غير مجاز 500 قطعه اي پرنده از نوع مينا شد.
وي افزود: اين يگان در آخرين عمليات گشت و كنترل و اجراي برنامه مراقبتي همه جانبه موفق شد پس از مدت طولاني گشت و ديده باني هاي نامحسوس اين محموله غير مجاز پرندگان را در زابل كشف و ضبط كند.
وي افزود: در اين خصوص يك نفر متخلف زيست محيطي دستگير و به همراه ساير مستندات و مدارك تحويل بخش حقوقي اداره حفاظت محيط زيست براي پيگيري مراحل قانوني شد.
گونه هاي جانوري و گياهي استان در 13 منطقه شامل پناهگاه حيات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبيعي ملي و مناطق شكار ممنوع زيست مي كنند.
حدود يك ميليون و 500 هزار هكتار ازگستره سيستان و بلوچستان به عنوان منطقه حفاظت شده تحت نظارت اداره كل حفاظت محيط زيست قرار دارد.
3042/6081
زاهدان- ايرنا- مديركل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان گفت: اين استان به سبب داشتن مرز مشترك با كشورهاي افغانستان و پاكستان و مشكلات ناشي از آن به بارانداز انواع پرندگان زينتي قاچاق تبديل شده است.