به گزارش گروه علمی ایرنا از هلث، این تحقیق بین المللی درباره تاثیر تغذیه در مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-متابولیك (بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت و سكتههای مغزی) بوده است كه فشار خون مهمترین عامل مرگ در اثر این بیماری ها در تمام این كشورها است.
در تمام این كشورها، بیماریهای قلبی-متابولیك ،43 درصد از مرگهای زودرس (زیر هفتاد سال) بوده است.
در ایران فشار خون بالا (بالای 115) مهمترین عامل خطرساز و باعث مرگ دو هزار و 35 نفر در ازای هر یك میلیون نفر جمعیت است.
تغذیه نامناسب در ایران دومین عامل خطر ساز برای مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-متابولیك یك هزار و 976 مورد در میلیون است.
اضافه وزن و چاقی، كلسترول بالا و قند خون بالا در ردههای بعدی قرار دارند.
در میان عوامل تغذیهای، مصرف كم غذاهای محافظ مثل سبزیجات و حبوبات، میوه و غذاهای دریایی و غلات سبوسدار بیشتر از بقیه در ایجاد بیماریهای قلبی-متابولیك نقش دارند.
علاوه بر این نمك زیاد و اسیدهای چرب ترانس (روغن نباتی جامد) هم در میان عوامل تغذیهای هستند كه باعث ایجاد این بیماریها در ایرانیان میشوند.
این تحقیق نشان داد كه در تمام این كشورها زنان در تمام گروههای سنی ضریب توده بدنی (BMI) و كلسترول تام بیشتری از مردان دارند، اما از نظر فشار خون و قند خون تفاوتی بین زنان و مردان وجود نداشت.
تنها تفاوت قابل ملاحظه از نظر تغذیه در بین زنان و مردان این است كه مردان به طور كلی بیشتر از زنان نمك مصرف میكنند.
اما در مجموع مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-متابولیك در مردان بیشتر از زنان است و یكی از مهمترین دلایل آن تغذیه نامناسب است.
علمی **1354**1440
نتایج یك تحقیق بین المللی:
فشارخون مهمترین عامل مرگ ناشی از بیماری های قلبی-متابولیك در 20كشور جهان
۱۶ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۱۶
کد خبر:
81674029
تهران-ایرنا-نتایج یك تحقیق بین المللی با همكاری گروه از محققان و دانشمندان ایرانی درباره تاثیر تغذیه در مرگ ناشی از بیماریهای قلبی-متابولیك (بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت و سكتههای مغزی) در 20 كشور خاورمیانه و شمال آفریقا نشان میدهد كه فشار خون مهمترین عامل مرگ در اثر این بیماری ها در تمام این كشورها است.