۱۶ تیر ۱۳۹۴، ۱۶:۵۷
کد خبر: 81674892
T T
۰ نفر
روند پيري افراد در سنين و با سرعتي متفاوت آغاز مي شود

تهران - ايرنا - نتايج يك تحقيق بين المللي نشان مي دهد كه سرعت پير شدن افراد با يكديگر تفاوت بسيار زيادي دارد و روند پيري در سنين متفاوت و با سرعت متفاوت آغاز مي‌شود.

به گزارش ايرنا از هلث، گروهي از محققان بين‌المللي، حدود هزار نفر را كه همگي در يك سال (73-1972) در نيوزيلند متولد شده بودند از بدو تولد زير نظر گرفته و سپس ميزان پيري آنها را در سنين 26، 32 و 38 سالگي ارزيابي كردند.

اين ارزيابي، شامل بررسي 18 عامل مربوط به بيماري‌هاي مزمن ناشي از افزايش سن بود كه شاخص هايي همچون كاركرد دستگاه تنفس، قلبي و عروقي، كليوي، كبدي، سيستم ايمني، سلامت دندان و لثه‌ و ميزان تخريب DNA را در برمي گرفت.

در اين تحقيق همچنين كاهش فعاليت جسمي و ذهني و تصور اين افراد از جواني يا پيري خودشان نيز در نظر گرفته شد.

پژوهشگران از اينكه آثار پيري را در سن پايين (26 سالگي) در اين افراد شناسايي كردند متعجب شدند.

علاوه بر اين تفاوت سرعت پيري نيز محققان را شگفت‌زده كرد زيرا در حاليكه همه افراد مورد مطالعه 38 سال داشتند، سن زيستي (بيولوژيك) آنها بين 28 تا 61 سال متغير بود.

در نتيجه، توان جسمي و ذهني آنها نيز تفاوت واضحي نشان مي‌داد و مثلا بهره هوشي (IQ) آنها كه سن زيستي بيشتري داشتند، كاهش يافته بود.

در زماني كه محققان ارزيابي‌هاي مربوط به سن زيستي اين افراد را انجام مي‌دادند، سن زيستي برخي از آنها حتي يك سال هم بيشتر نشد، اما برخي تا سه سال پيرتر شدند.

پروفسور تري مافيت از پژوهشگران اين تحقيق گفت: هر جنبه زندگي كه از سن تقويمي استفاده كنيم، به خطا مي‌رود و اگر درباره سن زيستي بيشتر بدانيم، عدالت و برابري بيشتر رعايت خواهد شد.

او همچنين معتقد است كه سن بازنشستگي براي كساني كه 'در اوج' توانايي هستند اما مجبورند بازنشسته شوند، ناعادلانه است.

اين پژوهشگران در مرحله بعد به دنبال اين سوال خواهند رفت كه چه عواملي بر سرعت پير شدن تاثير مي گذارد.

آنها فكر مي كنند يافتن روش‌هايي براي كاستن از سرعت پيري مي توانند به درمان بيماري‌ها كمك كند. با شناسايي عوارض پيري در افراد جوان، پيشگيري زودهنگام از بيماري‌هاي مزمن ناشي از افزايش سن، مثل بيماري‌هاي قلبي يا دمانس بيش از پيش امكان‌پذير خواهد شد.

با اين حال پيري در انسان به جز عوامل زيستي و ژنتيكي، محصول عوامل محيطي و اجتماعي هم هست از همين رو براي اينكه روشن شود آيا تجربيات دوران كودكي مثلا سوء رفتار يا فقر و محروميت بر روند پيري تاثير دارد يا نه، هنوز به تحقيقات بيشتري نياز است.

علمي**1055**1599
۰ نفر