براساس اين گزارش، بانك خلق چين به عنوان بانك مركزي اين كشور (پي بي او سي) امروز با امضاي يك يادداشت تفاهم همكاري با بانك مركزي آفريقاي جنوبي (اس اي سي بي) توافق كردند تا با استفاده از واحد ارزي يوان اين كشور معاملات تجاري دوجانبه را تسويه حساب كنند.
اين بانك امروز اعلام كرد كه طبق اين يادداشت تفاهم قرار است پس از تعيين يك بانك ثابت براي انجام اين مهم، همه محاسبات معاملات مالي - تجاري دو كشور كه معمولا به دلار (آمريكا) و يورو انجام مي شد به يوان تغيير يابد.
براساس اين گزارش، چين اميدوار است با تعيين يوان به عنوان ارز مشترك موسوم به (آر ام بي) در اين معاملات، روند تجارت و سرمايه گذاري هاي ميان شركت ها و موسسات مالي دو كشور را تسهيل نمايد.
اين گزارش حاكي است كه بانك مركزي چين پيش تر نيز در اقدامي مشابه در كشورهاي هنگ كنگ و ماكائو و نيز در شهرهاي سنگاپور، لندن و لوكزامبورگ يوان را براي تسويه حسابهاي مالي با اين كشورها تعيين كرده بود.
به گزارش ايرنا، تلاش پكن براي جهاني كردن يوان و استفاده بيش تر از آن در دادوستدهاي جهاني يك كاميابي بسيار بزرگ براي اين كشور بوده است.
شين هوا چندي پيش از افزايش چند برابري سپرده هاي بانكي يوان در هنگ كنگ خبر داده بود و افزود:: از سال 2010 بخش مهمي از داد و ستدهاي خارجي چين كه پيش تر به دلار آمريكا انجام مي شد، با يوان انجام مي شود كه باعث جمع شدن پول هنگفتي در اين بخش شد.
مقامات مالي چين مدتهاست كه به ذخاير بزرگ ارز خارجي خود به عنوان سمبلي از افتخار كه نشانگر قدرت بزرگ اقتصادي چين است مي نگرند و براين باورند كه با ترغيب شركاي بازرگاني خود به استفاده از ارز يوان براي انجام تسويه حسابهاي بازرگاني خود به جاي دلار آمريكا، مشكل اين بخش را حل كنند و لذا ديگر نيازي به جمع آوري دلار بي ارزش و در حال افت نبوده و قدرت بازرگاني آنان از يك ضعف تبديل به قدرت مالي گردد.
مقامات چين خواستار ترغيب بازرگانان خارجي به تسويه حسابهاي خود با چين به ارز يوان هستند تا سرعت ورود دلار ناخواسته به ذخاير اين كشور را كند سازند.
بنابراين گرچه چين همچنان خريدهاي صادراتي خود را به دلار آمريكا انجام مي دهد ولي از اين درآمد، دلارهاي كمتري را در بيرون از اين كشور خرج مي كند زيرا درحال حاضر هزينه هاي وارداتي خود را به يوان مي پردازد.
البته يوان براي رقابت كردن با دلار آمريكا در بازارهاي بين المللي يك راه طولاني در پيش دارد. زيرا بازارهاي مالي چين هنوز هم سطحي و توسعه نيافته، بازارهاي سرمايه هنوز هم نسبتا بسته و به طور كامل قابل تبديل نيست.
در سپتامبر سال ۲۰۱۱ بود كه چين طرحي را اعلام كرد كه براساس آن يوان به طور كامل بتواند تا سال ۲۰۱۵ قابل تبديل باشد، بنابراين اين ارز در جهان در حال رشد است، كه اين باعث افزايش نفوذ چين در تجارت بين المللي، آزادسازي بخش مالي اين كشور و موافقت نامه هاي مبادله دوجانبه شده است؛ و اين يك رشد بسيار سريع است.
در سال هاي اخير نقش يوان در معاملات مالي بين المللي به طور چشمگيري افزايش يافته است؛ درحال حاضر به طور معمول هم در پرداخت هاي جهاني و هم تسويه هاي متقابل استفاده مي شود.
براساس آمار سوئيفت (SWIFT)، جامعه جهاني ارتباطات مالي بين بانكي ، يوان در ماه دسامبر در ۲٫۱۷ درصد از معاملات جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
آساق**1378**1392
تهران - ايرنا - خبرگزاري شين هواي چين سه شنبه در گزارشي از امضاي يك تفاهمنامه دوجانبه ميان بانكهاي مركزي چين و آفريقاي جنوبي براي انجام تسويه حساب هاي تجاري دوجانبه با واحد پول 'يوان' چين خبر داد.