به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، یونیسف با یادآوری اینكه یك پنجم از جان باختگان كودكان زیر 5 سال هستند، نقش مدارس را در جلوگیری از شیوع این بیماری، مهم ارزیابی كرد.
یونیسف اعلام كرد كه ظرف 5 هفته گذشته بیش از 700 مورد ابتلا به وبا در شهر جوبا پایتخت سودان جنوبی و شهر بور مركز ایالت جونگلی گزارش شده است.
جاناتان ویتچ نماینده یونیسف در سودان جنوبی در این خصوص گفت: وبا یك بیماری كشنده است كه تا حد زیادی كودكان را مبتلا می كند.
وی افزود: یكی از موثرترین راه هایی كه می توانیم به شیوع این بیماری واكنش نشان دهیم، تجهیز دانش آموزان به اطلاعات و ابزاری است كه برای محافظت از خود و خانواده هایشان به آن نیاز دارند.
ویتچ گفت كه شیوع وبا در كشورهای درگیر جنگ ممكن است به مرگ افراد زیادی منجر شود، زیرا تقریبا 200 مركز بهداشتی در این كشورها تعطیل یا ویران شده است.
براساس این گزارش، عفونت روده در این بیماری اغلب با آب آشامیدنی آلوده مرتبط است.
بیماری وبا باعث اسهال و تهوع می شود و كودكان را نسبت به مرگ ناشی از كم شدن آب بدن، به طور ویژه ای آسیب پذیر می كند.
یك نهاد بشردوستانه سازمان ملل هفته گذشته اعلام كرد كه 5 هزار كودك زیر 5 سال در معرض خطر مرگ ناشی از وبا هستند، مگر اینكه اقدامات فوری برای جلوگیری از شیوع این بیماری در پیش گرفته شود.
شیوع وبا در سودان جنوبی در حال گزارش شده كه نیروهای وفادار به سالوا كی یر رییس جمهوری این كشور با شورشیان متحد ریك ماچار رهبر مخالفان در حال جنگ هستند.
از زمان آغاز درگیری ها در سودان جنوبی در دسامبر 2013، بیش از 10 هزار نفر در این كشور كشته شده اند.
براساس اعلام كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، درگیری در سودان جنوبی همچنین یك بحران انسانی را رقم زده، به طوری كه بیش از 730 هزار نفر به كشورهای همسایه گریخته و حدود یك میلیون و 500 هزار تن نیز در داخل كشور بی خانمان شده اند.
سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام كرد كه دستكم 167 نفر سال گذشته بر اثر شیوع وبا در سودان جنوبی جان باختند.
خاورم**9109** 1010
تهران - ایرنا - صندوق كودكان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز سه شنبه اعلام كرد كه شیوع وبا در كشور جنگ زده سودان جنوبی جان دستكم 32 نفر را گرفته است.