به گزارش خبرنگار ایرنا مراسم سنتی نخل برداری همه ساله در عصر روزهای عاشورای حسینی و شهادت حضرت علی(ع) در این محل برگزار می شود.
در این مراسم كه خیل عظیمی از عزاداران حضور داشتند مراسم نخل گردانی برگزار و سپس عاشقان اهل بیت در مقابل عزاخانه حسینی به سینه زنی و عزاداری پرداختند.
ˈنخلˈ كه در لغت به معنای تابوت است در نزد مردم استان یزد نمادی از تابوت سیدالشهداء است و مردم در مناطق مختلف در روزهای عاشورا و بیست و یكم رمضان روز شهادت حضرت علی(ع) آیین نخل برداری را برگزار نموده و به عزاداری می پردازند .
نخل وسیله چوبی است كه دو طرف آن به صورت مشبك از چوب ساخته شده و به وسیله چوبهای دیگر به هم مرتبط و برروی چهار تیر چوبی قرار دارد .
پس از آماده شدن نخل توسط هیئتهای مذهبی یكی از این هیات ها وارد حسینیه شده و در حالیكه اعضای هیات می دوند و با صدای بلند ˈحسین حسینˈ می گویند به زیر نخل رفته و به اتفاق دیگر عزاداران كه از قبل در زیر نخل بودند با فریاد ˈیا علیˈ نخل را از جا بلند می كنند .
در این زمان، عزاداران ، نخل را سه یا پنج مرتبه دور حسینیه می گردانند و همزمان صدای طبل، سنج و شیپور در فضای اطراف حسینیه طنین انداز می شود .
آیین نخل برداری در این لحظه از چنان هیجان معنوی برخوردار است كه باید در صحنه بود و با چشم خود این منظره روحانی را نظاره كرد .
مردم سوگوار و اعضای هیات های مذهبی پس از آنكه نخل را به دور حسینیه گرداندند آن را در جای اولیه خود قرار داده و در حالی كه به سر و سینه خود می زنند فریاد ˈحسین حسینˈ آنها از فاصله دور شنیده می شود.ك/3
7547/6197/1772
یزد- ایرنا- آیین سنتی و معنوی نخل برداری عصر روز شهادت حضرت علی (ع) با حضور عاشقان آن حضرت در حسینیه امام تفت یزد برگزار شد.