قانون حمایت از تولید یكی از پازل هاست/ باید پكیج مشكلات تولید باهم دیده شود

تهران - ایرنا- عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان آنكه مشكل بخش تولید فقط با تدوین قانون و تكرار آن از منابع مختلف حل نمی شود، گفت: قانون یكی از پازل هاست و برای حل مشكل این بخش باید فاكتورهای دیگر نظیر نظارت بر اجرا، اجرای قانون، بحث تسهیلات بانكی، روابط پولی بانكها، فساد اداری، قاچاق، فرهنگ استفاده از كالای خارجی، تولید بی كیفیت و خارج از استاندارد و بطور كلی پكیج مشكلات این بخش با هم دیده شود.

سیدهادی حسینی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان آنكه قانون یك بخش قضیه است و نمی توان ادعا كرد با قانونگذاری مشكل جامعه انسانی حل می شود، افزود: نباید وقتی قانون حمایت از تولید را نوشتیم و سود تسهیلات را تا حدودی كاهش دادیم، مطمئن شویم كه مشكل واحدهای تولیدی حل می شود.

وی ادامه داد: این در حالی است كه نظام پولی و بانكی ما غلط است، هنگام ارایه تسهیلات طرح را بررسی و زمان برگشت سرمایه را محاسبه نمی كند، در زیان واحد تولیدی مشاركت نمی كند و تنها به سود و جریمه دیركرد خود فكر می كند و آیا با این شرایط می توان از تولید حمایت كرد؟

عضو كمیسیون تلفیق بودجه مجلس اظهار داشت: بانك ها تمایل دارند مانند هر بنگاه اقتصادی سود خود را افزایش دهند و با افزایش هزینه خدمات بانكی به بخش صنعت، درآمد خود را بیشتر كنند و هر چقدر هزینه این خدمات و نرخ بهره بیشتر باشد، سود بانك ها نیز بیشتر خواهد شد اما در مقابل بخش صنعت با كاهش سودآوری مواجه می شود.

وی افزود: با اینكه مشكل عمده تولیدكنندگان در ایران عدم دسترسی به منابع بانكی است اما انحصار منابع بزرگ مالی در دست عده ای خاص قرار دارد كه این امر موجب می شود بنگاه های تولیدی از رقابت سالم فاصله بگیرند.

منتخب مردم قائمشهر در مجلس یادآور شد: پس از ضعف كارآیی بازار كار در ایران، بازارهای مالی در رده بعدی قرار گرفته اند و از نظر این شاخص؛ ایران در میان 139 كشور جهان دارای رتبه 120 است و در خاورمیانه و میان 20 كشور منطقه نیز ایران از نظر دسترسی به منابع مالی رتبه بیستم یا همان رتبه آخر را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینكه ایران در دو شاخص كارآیی و محدودیت ورود و خروج سرمایه های بین المللی نیز در بین 20 كشور منطقه، جایگاه نوزدهم را دارد، افزود: ایران در شاخص دسترسی به خدمات مالی در میان 139 كشور، جایگاه 133 و در شاخص هزینه استفاده از خدمات و تسهیلات مالی بین 139 كشور، شاخص 129 را دارد.

حسینی افزود: البته مشكلات نظام بانكی مانند كمبود منابع مالی و بالابودن نرخ تسهیلات بانكی ریشه در عامل تورم داشته كه از اختیارات نظام بانكی خارج بوده و باعث افزایش نرخ تسهیلات بانكی می شود.

اقتصام (4)1070**1558