۲۲ تیر ۱۳۹۴، ۹:۴۶
کد خبر: 81680833
T T
۰ نفر
خسارت یك تریلیون دلاری كشورهای عربی از ایجاد داعش

تهران - ایرنا - با ظهور گروهك تروریستی داعش خسارت سنگینی به اقتصاد كشورهای عرب منطقه وارد شده و این روند با تجاوز و جنگ تحمیلی آل سعود به یمن افزایش نیز یافته است.

برابر آمارها گروهك تروریستی داعش از زمان حمله به عراق در خرداد سال 1393 تاكنون (2014)، بیش از یك تریلیون دلار (یك هزار میلیارد دلار) برای كشورهای عربی خسارت داشته است و اگر میزان خسارت های سوریه كه بحران آن از زمستان سال 2011 آغاز شده نیز حساب شود، این میزان تقریبا دو برابر می شود.

آمریكا، عربستان، قطر، تركیه و رژیم صهیونیستی كه با همفكری و تلاش هم و برای مهار مقاومت اسلامی ضد صهیونیستی، گروهك تروریستی داعش را ایجاد كردند، شاید به هیچ وجه فكر نمی كردند اقدامات این گروهك تروریستی تا به این حد برای آنها هزینه در پی داشته باشد؛ شاید هم جیب پرپول شاهزادگان سعودی محل خوبی برای تامین این هزینه ها بوده است.

پایگاه اقتصادی 'زاویه' وابسته به خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام كرده كه پس از گذشت یك سال از ظهور داعش، خسارتهای اقتصادی منطقه عربی از یك تریلیون دلار در بخش های متعددی كه مهمترین آنها نفت، گردشگری و زیرساخت هاست، فراتر رفت، البته این پایگاه اقتصادی به خسارتهای وارد شده به سوریه از آغاز بحران این كشور در سال 2011 اشاره ای نكرده است و اگر این خسارت ها را به مجموع خسارت های وارد شده به كشورهای عربی توسط داعش و دیگر گروه های تروریستی اضافه شود، میزان خسارتها بسیار بیشتر خواهد شد.

فقط در طول یك سال از رویارویی های مسلحانه مستقیم و غیرمستقیم با این گروه افراطی، تولید ناخالص داخلی در كشورهایی مانند سوریه، عراق و تونس به شدت كاهش یافته و هزینه های نظامی در كشورهای عربی و در راس آنها عربستان، امارات و قطر، بیش از 40 درصد افزایش یافته است.

گروه تروریستی داعش (در سوریه و عراق)، توسط ابوبكر البغدادی كه از تروریست های شبكهٔ القاعده بود، تاسیس شد و با دولت‌های عراق و سوریه و دیگر گروه‌های شورشی مخالف دولت دمشق وارد جنگ شد.

براساس گزارش ها كشورهایی مانند عربستان، قطر و امارات در میان كشورهای عربی به عنوان مهمترین منابع تامین مالی و نیروی انسانی گروه ترویستی داعش مطرح هستند.

تركیه نیز اگرچه سعی كرده در مواضع رسمی خود هرگونه حمایت از داعش را انكار كند اما شواهد و گزارش رسانه ها حاكیست كه این كشور نیز ازجمله مهمترین تامین كننده نیرو، سلاح و تجهیزات برای گروهك تروریستی داعش با پول های بادآورده كشورهای عربی است.

در كنار هزینه هایی كه تاسیس گروه تروریستی داعش برای كشورهای عربی بوجود آورد، حملات ائتلاف به سركردگی آل سعود به یمن و كشتار مردم این كشور، بر هزینه های نظامی و اقتصادی این كشورها افزوده شد .

عبدالباری عطوان روزنامه نگار و نویسنده سرشناس عرب هزینه مادی، انسانی و امنیتی تجاوزگری آل سعود و ائتلاف عربی - آمریكایی علیه یمن در طول سه ماه را بالغ بر 50 میلیارد دلار برآورد كرده است.

** بازسازی به جای تخریب و تجاوز

اقدامات تروریستی در سوریه، عراق، لبنان، یمن، تونس، لیبی و مصر به ساختارهای امنیتی و اقتصادی این كشورها آسیب جدی وارد كرده است و موجب شده كه مردم این كشورها با مشكلات روحی فراوان گذران عمر كنند.

این در حالی است كه اگر عربستان و تمامی حامیان تروریسم در منطقه به جای ایجاد و تجهیز گروه های تروریستی به ویژه داعش و صرف صدها میلیارد دلار برای آنها به منظور انجام جنایت و كشتار علیه مردم مسلمان سوریه، عراق، یمن و لبنان، منابع مالی خود را صرف بازسازی و آبادانی این كشورها می كردند، چه دستاوردی برای آنها به همراه داشت.

بودجه سالیانه چهار كشور سوریه، عراق، یمن و لبنان كمی بیشتر از 200 میلیارد دلار است، یعنی عربستان، قطر و چند كشور عربی حاشیه خلیج فارس با بودجه چند صد میلیارد دلاری كه در چهار سال و نیم گذشته برای تخریب، كشتار و نابودی سوریه و پس از آن در لبنان و بعد در عراق و هم اكنون در یمن هزینه كرده اند، می توانستند آبادانی، توسعه و شكوفایی برای كشورهای یاد شده به ارمغان آورند .

در مقابل عربستان و كشورهای مرتجع عرب منطقه به دستور آمریكا، برای امنیت رژیم صهیونیستی، آتش فتنه و مسلمان كشی را طی سال های گذشته در منطقه روشن كرده و با پول های بادآورده نفتی برای آتش این فتنه هیزم تهیه می كنند.

البته عربستان و كشورهای عرب مرتجع در این بین حتی به فكر شهروندان خود نیز نیستند، چرا كه آنها می توانستند با صدها میلیارد دلاری كه در سال های اخیر صرف ایجاد گروه های تروریستی و تسلیح و تجهیز آنها در منطقه كرده اند، كشورهای خود را آباد و توسعه بخشند.

نكته قابل تامل این كه عربستان طی سال های اخیر به خاطر هزینه های كلانی كه در اقدامات تروریستی در سوریه، لبنان، عراق، لیبی، مصر، تونس و اخیرا در یمن كرده با كسری بودجه 39 میلیارد دلاری مواجه شده و بنابر اعلام نشریه اقتصادی بلومبرگ آمریكا به همین علت عربستان در پایان سال جاری میلادی برای جبران كسری بودجه خود مجبور به فروش اوراق قرضه خواهد شد.

سووال اساسی و مهم اینجا است كه آیا بهتر نبود آل سعود و كشورهای مرتجع عربی به جای ایجاد، تسلیح و حمایت از گروه های تروریستی در منطقه، با پول های خود صلح و آبادانی برای مردم مسلمان كشورهای منطقه فراهم می آوردند و به جای مسلمان كشی به فكر نجات مردم مظلوم دیگر كشورهای اسلامی بودند.

از مجید جعفری

خاورم/1275**1651
۰ نفر