۲۲ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۵۴
کد خبر: 81680977
T T
۰ نفر

بشار زیبا، اسیر سرنوشت نازیبا

۲۲ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۵۴
کد خبر: 81680977
بشار زیبا، اسیر سرنوشت نازیبا

یاسوج- ایرنا- رودخانه بشار با عبور از مركز شهر یاسوج و تقسیم این شهر به دو ناحیه سر رود شمالی و جنوبی منظره چشم نوازی را برای عابران،گردشگران و شهروندان در این شهر زیبا بوجود آورده بود،این روزها به دلیل لایه روبی نشدن نای نفس كشیدن هم ندارد.

به گزارش ایرنا، وضعیت چشم انداز بی ریخت این رودخانه در حالی است كه وجود پارك بزرگ ساحلی در كنار رودخانه بشار یاسوج در تمامی فصل های سال پذیرای گردشگرانی از سراسر كشور است، به گونه ای كه در برخی از روز های تعطیل جای سوزن انداختن در این پارك به مدد این رودخانه زیبا نیست.

اما با تغییر مسیر بخشی از آب رودخانه بشار و لایه روبی نشدن سطح آن از این رودخانه زیبا تنها مشتی گل و لای مانده كه بشار را به منجلابی نازیبا تبدیل كرده است.

در حالی كه زاینده رود اصفهان در بیشتر سالها خالی از آب است، بشار همیشه جاری و ساری بوده و با خروش همیشگی حس امید را به كشاورزان روستا های پایین دست خود هدیه داده است.

تابستان پارسال با ایجاد دریاچه منصوعی و پیست قایق سواری در بخشی از رودخانه بشار ، پارك مجاور این رودخانه را تا نیمه های شب مملو از گردشگران كرده بود.

یكی از گردشگرانی كه در ساحل رودخانه بشار در حال قدم زدن بود، می گوید: پارسال بسیاری از گردشگران برای لذت بردن از چشم انداز زیبای این رودخانه به شهر یاسوج سفر می كردند، اما امسال وضع بشار نگران كننده است.

علی قنبری ادامه داد: دیگر شكل زنده بودن از چهره بشار رخت بربسته است و هیچ جاذبه ای برای تماشا ندارد.

وی می گوید: سطح خاكستری رودخانه بشار دلگیر است ، گویا هرگز آبی در این رودخانه جاری نبوده است.

همه این اتفاقات در حالی رقم می خورد كه بشار تازه از شر سنگ شكن های غیر مجازی كه در سطح رودخانه اقدام به تولید شن و ماسه می كردند آزاد شده است.

اما لایه روبی نشدن رودخانه بشار نه تنها موجب آزار گردشگران و خانواده هایی كه برای تفریح به حاشیه این رودخانه پناه می آوند شده است بلكه زمینه نگرانی مسوولان را نیز به همراه داشته است.

به همین منظور استاندار كهگیلویه و بویراحمد در نشست شورای حفاظت از منابع آب بهترین راه‌حل را تصویب طرح جامع رود بشار دانست.

سید موسی خادمی افزود: هر گونه تغییر كاربری و اجرای طرح های زیباسازی و ساماندهی از سوی دستگاه‌های متولی و یا بخش خصوصی بر اساس این طرح باشد.

وی رودخانه بشار یاسوج را یكی از ظرفیت های مهم گردشگری و محور توسعه شهر یاسوج دانست و گفت: بر اثر برخی غفلت ها و كوتاهی ها از سوی متولیان و دستگاه های ناظر بخش عمده ای از این رودخانه زیبا دستخوش تصرفات و تعرضات افراد سودجو شده است.

خادمی تصریح كرد: شركت آب و منطقه‌ای كهگیلویه وبویراحمد موظف است مرز و حریم این رودخانه با بخشی از اراضی حاشیه‌ای آن را در اسرع وقت و ظرف كمتر از یك ماه آینده مشخص كند.

وی افزود: شهرداری یاسوج نیز مسوول اجرای طرح بر اساس تهیه نقشه جامع و مرز تعیین شده از سوی شركت آب منطقه‌ای است.

خادمی با تاكید بر ضرورت حفظ حریم رودخانه و مقابله جدی با متصرفان و متعرضان به این منطقه مهم گردشگری، گفت: شهرداری پس از اجرای طرح ساماندهی با تبلیغات وسیع و با نصب تابلوی نقشه جامع بر سطح شهر، مردم و سایر دستگاه های اجرایی را نسبت به هرگونه تعرض و تغییر كاربری غیراصولی در آن آگاه كند.

خادمی گفت: دفتر فنی استانداری كهگیلویه وبویراحمد نیز مسوولیت نظارت بر حسن اجرای طرح‌ها و حفاظت از رودخانه بشار را در قالب همین طرح جامع بر عهده خواهد داشت.

معاون عمرانی استاندار كهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: برخی ناهماهنگی‌ها و تناقض‌ها در مصوبات و برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی این استان دلیل اصلی در بروز تصرف ها و افزایش زمین خواری در حریم رودخانه بشار است.

وی گفت: اداره‌كل راه و شهرسازی از یك طرف اقدام به تهیه و انتقال سند در حاشیه این رودخانه به افراد كرده است و آنها نیز اقدام به كاشت درخت و سایر تغییر كاربری ها كرده اند و از سوی دیگر شركت آب منطقه ای استان نیز ادعای مالكیت می كند.

نیك‌اقبالی خواهان تعیین تكلیف حریم و بستر رودخانه بشار یاسوج شد.

مدیرعامل شركت آب منطقه ای كهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: طرح جامع ساماندهی رودخانه بشار به طول حدود 16 كیلومتر از سال 89 تاكنون آماده شده و در حال رفع برخی ابهامات و معارضات اجتماعی برای نهایی شدن است.

علی لطفی از آمادگی سرمایه گذار خارجی (ژاپنی) برای اجرای برخی طرح‌های زیباسازی و توسعه گردشگری در قالب این طرح جامع خبر داد و گفت: هم اكنون برخی معارضات اجتماعی و مشكلات زیست محیطی مانع اجرای و ورود سرمایه گذار شده است.

وی ابراز داشت: ورود بخشی از فاضلاب بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج به درون رودخانه كه باید سیستم فاضلاب این بیمارستان به فاضلاب شهر یاسوج در اسرع وقت متصل شود از جمله موانع اساسی در اجرای طرح از سوی سرماه گذار است.

لطفی اظهار كرد: وجود برخی معارضات اجتماعی و متصرفان به حریم رودخانه نیز از دیگر موانع اصلی در عملیاتی شدن این طرح از سوی سرمایه گذار است.

وی از رفع تصرف بخشی از حریم رودخانه بشار حدود 11 هزار مترمربع از دست سودجویان خبر داد و گفت: یكی از اولویت های مهم شركت آب منطقه‌ای استان در سال جاری باز پس‌گیری حریم تمامی رودخانه‌های استان كهگیلویه و بویراحمد است.

رودخانه بشار لایه روبی می شود:

شهردار یاسوج نیز از آمادگی كامل خود برای اجرای طرح‌های زیباسازی رودخانه بشار یاسوج خبر داد و گفت: یكی از طرح‌های مهم آن احداث پارك غدیر با پیشرفت فیزیكی بالای 80 درصد در حاشیه این رودخانه است كه در صورت تامین اعتبار تا پایان شهریور امسال به بهره برداری خواهد رسد.

محمد علی جاوید با انتقاد از چهره نازیبای رودخانه بشار در ورودی شهر یاسوج و لایه روبی نكردن آن، تصریح كرد:پارسال طی قراردادی 10 ساله بهره برداری از این منطقه از رود بشار به بخش خصوصی واگذار و مقرر شد بخش خصوصی هر سال نسبت به لایروبی این بخش از رودخانه اقدام كند، اما امسال اداره آب منطقه ای بنا به دلایلی جلوی این فعالیت را گرفت و اجازه فعالیت به بخش خصوصی داده نشد.

وی از اقدامات جدید این نهادبا همكاری استانداركهگیلویه و بویراحمد برای لایه روبی این رودخانه در ورودی شهر خبر داد و افزود:با مساعدت و همكاری خوب استاندار و با اعلام بخش خصوصی تا چند روز آینده كار لایه روبی بشار آغاز خواهد شد.

با این حال امیداست تا مسوولان و به خصوص شهرداری یاسوج پیش از آغاز تعطیلات عید سعید فطر كار لایه روبی این رودخانه زیبا را به پایان برسانند تا بار دیگر شاهد حضور میلیونی گردشگران همچون پارسال به این شهر زیبا باشیم .

باسوج با روستاهای اقماری آن حدود 150هزار نفر جمعیت دارد.

7529/6162