به گزارش ايرنا، كسب شغل يكي از مهمترين دغدغه هاي معتادان بهبوديافته است، مشكلاتي مانند اخراج از محل كار، نداشتن ضامن و وثيقه براي دريافت تسهيلات ازمهمترين مشكلات اشتغال معتادان بهبود يافته است .
فريد و وحيد دو برادر دوقلوي بهبود يافته از چنگال اعتياد يكي از دلايل گرايش به اعتياد را بيكاري و نداشتن شغل عنوان كردند.
وحيد مي گويد: قبل از رفتن به دانشگاه به دليل مشكلات جسمي هر دو برادر به دليل مشكلات جسماني از انجام خدمت سربازي معاف پزشكي شديم.
وي گفت: ازروزي كه معافيت پزشكي را دريافت كرديم، مشكلاتمان شروع شد، چراكه به دليل همين معافيت امكان استخدام ما در برخي مشاغل وجود نداشت و همين مسئله باعث شد به مصرف مواد مخدر روي آورديم.
وي اظهار كرد: در دانشگاه نيز به دليل مشكلات مالي و مطلع شدن مسوولان دانشگاه از اعتياد ما، براساس راي كميته انضباطي پنج سال از تحصيل معلق شديم و همه اينها باعث شد گرايش ما به مصرف مواد مخدر بيشتر شود.
وحيد گفت: كارمان به جاي رسيد كه از طرف خانواده، دوستان و همشهري ها نيز طرد شديم.
آنان مسوول كمپ ترك اعتياد را تنها حامي خود در دو سال گذشته دانستند و گفتند: پارسال با كمك علي(مسوول كمپ ترك اعتياد) و حضور در كمپ به طور كلي اعتياد را ترك كرديم اما به دليل طرد شدن از سوي خانواده وقتي به جامعه بازگشتيم به دليل بيكاري و عدم پذيرش نتوانستيم پاك بمانيم و بازبه سمت اعتياد كشيده شديم.
فريد برادر دوقلوي وحيد نيزمي گويد: الان بازهم به همت علي به كمپ برگشتيم و پاكيم اما به دليل طرد شدن از طرف خانواده و همچنين بيكاري ترس خروج از كمپ و گرفتاري مجدد در دام اعتياد را داريم.
علي مسوول يك كمپ ترك اعتياد در چهارمحال وبختياري كه خود 15سال است از اعتياد پاك شده و نزديك 10 سال است كه كمپ ترك اعتياد برپا كرده نيز مي گويد: بيشتر معتادان پس از ترك، استرس نداشتن شغل وحرفه را دارند برخي مانند فريد و وحيد از خانواده طرد شده و به دليل فقدان حامي و نداشتن شغل، ترس خروج از كمپ را دارند.
وي معتقداست: برخي از افراد به دليل اعتياد، ورشكسته شده و يا ازمحل كار خود اخراج مي شوند و پس از ترك ديگر هيچ شغلي ندارند.
علي گفت: اگر مسوولان و دست اندركاران استان براي راه اندازي كارگاه هاي كوچك در جوار كمپها، با مسوولان كمپهاي ترك اعتياد همكاري و همراهي كنند، مي توان زمينه فعاليت و اشتغال اين افراد را فراهم كرد.
وي اظهار كرد: با وجود تلاشهاي فراوان براي درمان معتادان، متأسفانه اين افراد پس از بهبودي با مشكلاتي مواجه مي شوند كه براي جلوگيري از بازگشت آنها به دامن اعتياد بايد به رفع اين مشكلات توجه ويژه شود.
معاون امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي چهارمحال وبختياري با بيان اينكه اشتغال معتادان بهبوديافته موجب كاهش ميزان سرقت و بزههاي اجتماعي و همچنين كاهش گرايش مجدد به مصرف موادمخدر مي شود، گفت: اگر معتاد بهبوديافته شغل نداشته باشد و پس از ترك در جامعه رها شود، احتمال بازگشت او به سمت مواد مخدر زياد است.
اشرف عسگري افزود: هم اكنون شش مركز درمان معتادان در استان فعال است كه از اين تعداد پنج مركز خصوصي و يك مركز دولتي است.
وي تعداد كمپهاي ترك اعتياد فعال زيرپوشش بهزيستي استان را 16كمپ اعلام كرد و گفت: 15نفر متقاضي راه اندازي كمپ جديد در استان هستند كه پيش بيني مي شود تا پايان سال هفت كمپ جديد درشهركرد و لردگان هر كدام دو كمپ و در بن، اردل و كيار نيز هر كدام يك كمپ راه اندازي شود.
وي ايجاد اشتغال براي بهبود يافتگان مواد مخدر را ضروري دانست و گفت: براي اشتغال اين قشر ، تسهيلات بانكي وتسهيلات قرض الحسنه در نظر گرفته شده، كه پرداخت تسهيلات به اين افراد سوي دستگاه هاي مرتبط در حال پيگيري است.
عسگري اظهاركرد: ارائه آموزشهاي فني و حرفه اي و همچنين ارائه تسهيلات اشتغالزايي براي اين قشر يكي از برنامه هاي حمايتي ازاشتغال معتادان بهبود يافته است.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي چهارمحال وبختياري نيز گفت: در سال گذشته براي ايجاد اشتغال بهبوديافتگان مواد مخدر، شش ميليارد ريال تسهيلات بانكي با كارمزد 22 درصد در نظر گرفته شد.
سيدعباس جزايري افزود: كمتر ازنيمي از اين ميزان تسهيلات در سال گذشته جذب شده و امسال آمادگي بيشتري براي پرداخت تسهيلات به معتادان وجود دارد.
وي اظهاركرد: نداشتن ضامن يكي از مشكلات معتادان بهبود يافته به منظور دريافت تسهيلات است.
استاندارچهارمحال وبختياري نيز با تاكيد بر حمايت از اشتغال معتادان بهبود يافته، راه اندازي كارگاه هاي اشتغالزا در كنارمراكز ترك اعتياد استان را خواستار شده بود .
قاسم سليماني دشتكي چندي قبل در اين خصوص اظهار داشت: ادارات كار، تعاون و رفاه اجتماعي، صنعت و معدن و تجارت، ميراث فرهنگي و جهادكشاورزي استان بايد مشاغل و حرفه ها قابل ايجاد براي معتادان بهبود يافته را شناسايي و در زمينه ايجاد اشتغال براي اين افراد و همچنين فارغ التحصيلان دانشگاهي اقدام كنند.
به گزارش دفتر كاهش آسيبهاي اجتماعي سازمان فني و حرفه اي كشور 25 استاندارد آموزشي براي توانمند كردن معتادان بهبود يافته تصويب و هم اكنون درحال اجراست.
اين استانداردها با هدف ارائه آموزشهاي متناسب با نياز و توانايي معتادان بهبود يافته نظير نوع، نحوه و ساعات آموزش و عناوين حرفه ها تعريف شده است.
در اين آموزشها حدود 700 تا800 شغل و حرفه براي اين افراد در نظر گرفته شده تا مهارتهاي لازم براي اين مشاغل را فراگيرند.
گزارش از سميه پناهنده شهركي
7360/ 6014/
شهركرد - ايرنا - يكي از مهمترين دغدغه هاي مردم و دولت بحث اشتغال است، تامين شغل براي معتادان بهبود يافته به عنوان قشري كه در معرض آسيبهاي اجتماعي قرار دارند، از مهمترين راهكارهاي جلوگيري از بازگشت آنان به دامان اعتياد است .