۲۴ تیر ۱۳۹۴، ۹:۳۱
کد خبر: 81683992
T T
۰ نفر
معاون دادستان تهران: قوانین مجازات و برخورد با زمین خواران كافی نیست

تهران- ایرنا - معاون امنیتی دادستان تهران با اشاره به وضعیت و ضعف های قوانین برخورد با زمین خواران، از قانون گذران خواستار اصلاح این قوانین برای تشدید مجازات با زمین خواران و متصرفان اراضی ملی و زراعی شد.

به گزارش ایرنا مرتضی تورك سه‌شنبه شب در حاشیه جلسه هم‌اندیشی مسوولان شهرستان‌های دماوند، پردیس و فیروزكوه در ناحیه مقاومت بسیج شهرستان دماوند در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: برای مجازات تصرف اراضی تنها یك سال حبس و برای ساخت و سازهای غیرمجاز نیز جریمه همراه با تخریب پیش‌بینی شده كه این نوع مجازات ها برای برخورد قاطع تر و پیشگیری از زمین خواری باید تشدید شود.

وی با اشاره به معضل زمین‌خواری در منطقه شرق استان تهران به ویژه شهرستان دماوند گفت: یكی از معضلات اساسی در بخش ساخت و سازهای غیر مجاز، تغییر كاربری اراضی زراعی و باغی به مسكونی است.

معاون دادستان تهران افزود: آنچه در درجه اول باید در دستور كار قرار گیرد، اقدام پیشگیرانه در زمینه مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز است كه متولیان اصلی حفاظت از اراضی ملی و كشاورزی باید به‌موقع تلاش كنند.

دبیر شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی و منابع طبیعی استان تهران به مشكلات كنونی شهر دماوند در این بخش اشاره كرد و گفت: روستای محمودیه شهرستان دماوند از جمله مناطق آسیب پذیر در این بخش بوده كه پرونده های آن در دادگستری مطرح و تصمیم‌هایی برای آن گرفته شده است.

تورك با بیان اینكه تصاحب و تملك غیرقانونی اراضی دولتی در شهرستان دماوند نسبت به وجود پرونده های موجود در بخش كشاورزی كم تر است افزود: از ابتدای سال تاكنون حدود 800 مورد حكم تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در شرق استان تهران اجرا شده كه عمده این نوع ساخت و سازها در قالب ویلا و دیواركشی بوده و در اطراف باغ‌ها و اراضی زراعی شكل گرفته است.

معاون امنیتی دادستان تهران با اشاره به آمار سازمان امور اراضی كشور مبنی بر وجود 10 هزار پرونده ساخت و ساز غیرمجاز در شهرستان دماوند گفت: با وجود اینكه مسوولان این سازمان به صورت شفاهی وجود این تعداد پرونده ساخت و ساز غیرمجاز را اعلام كردند اما تاكنون هیچ گزارش و یا اعلام جرمی در این زمینه به دادگستری دماوند ارائه نشده است.

وی از جهاد كشاورزی خواست تا اگر واقعا چنین آماری در این مركز وجود دارد به دستگاه‌ قضایی اعلام كند تا طبق قانون به این پرونده‌ها رسیدگی شود.

معاون امنیتی دادستان تهران با اشاره به بخشنامه رییس قوه قضاییه مبنی ورود جدی دادستان‌ها به موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز افزود: نقش دستگاه‌های دولتی و متولیان اصلی حفاظت از اراضی و منابع طبیعی پیشگیری و جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز است كه باید به طور جدی و به موقع نسبت به تشكیل پرونده های قضایی آنان اقدام شود.

موضوع وجود 10 هزار پرونده ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی كشاورزی شهرستان دماوند را رییس سازمان امور اراضی كشور در ابتدای سال جاری خبر داده بود كه این مناطق خارج از محدوده شهر و جزو اراضی كشاورزی است و سه هزار مورد مربوط به منطقه مشا و هفت هزار ساخت و ساز غیر مجاز نیز مربوط به شهر آبسرد می باشد.

تهرام/7246/1831
۰ نفر