۸ مهر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 8168761
T T
۰ نفر
وجود ابهام در سوخت رسانی ژاپن به کشتی آمریکایی در اقیانوس هند .............................................................
توکیو، خبرگزاری جمهوری اسلامی 08/07/86 خارجی.ژاپن.دمکراتیک.سیاسی.
این سوال هم اینک در ژاپن مطرح است که آیا نیروی دریایی دفاع از خود این کشور، در جریان عملیات ضد تروریسم در اقیانوس هند، به ناو هواپیمابر "کیتی هاوک" که در جنک عراق در خلیج فارس شرکت داشت، سوخت رسانی کرده است یا خیر؟ به گزارش روز یکشنبه روزنامه ژاپنی "یومیوری"، این مساله به عنوان یکی از موضوعات کلیدی از سوی احزاب مخالف به رهبری حزب دمکراتیک در نشست فوق- العاده مجالس نمایندگان و مشاوران این کشور (دیت ) که هم اینک در جریان می باشد، مطرح شده است.
به گزارش ایرنا به نقل از یومیوری، احزاب مخالف به رهبری حزب دمکراتیک ، بزرگترین حزب مخالف دولت ژاپن که در جریان انتخابات ماه ژوئیه سال جاری میلادی مجلس مشاوران، قدرت را در این مجلس در دست گرفتند، با تمدید قانون ضد تروریسم این کشور مخالفت می کنند.
این موضوع به عنوان چالشی میان دولت و احزاب مخالف این کشور تبدیل شده است، بطوری که گفته می شود، یکی از دلایلی که منجر به استعفای "شینزو آبه" نخست وزیر پیشین این کشور از سمت خود شد، همین مساله بود.
به نوشته یومیوری، احزاب مخالف در ژاپن، معتقدند که سوخت رسانی نیروی دریایی دفاع از خود ژاپن به کشتی جنگی کیتی هاوک در فوریه سال 2003 پیش از آغاز جنک آمریکا علیه عراق، نقض قانون ضد تروریسم ژاپن بوده است.
بر اساس قانون ضد تروریسم ژاپن، به نیروی دریایی دفاع از خود این کشور اجازه داده شده است که به کشتی های جنگی شرکت کننده در جنک با تروریسم در افغانستان به رهبری آمریکا، در اقیانوس هند سوخت رسانی کنند.
این در حالی است که به گفته یک گروه صلح طلب ژاپنی در یوکوهاما، بر اساس اسنادی که آنها بدست آورده اند، ناو هواپیمابر کیتی هاوک آمریکا که توسط یک کشتی سوخت رسان در فوریه سال 2003 از نیروی دریایی دفاع از خود ژاپن سوخت دریافت کرد، خارج از عملیات مبارزه با تروریسم در افغانستان بود.
به گزارش یومیوری، "یوکیکو هاتویاما" دبیرکل حزب دمکراتیک در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد، اگر دولت ژاپن در زمینه سوخت رسانی به کشتی آمریکایی دروغ گفته باشد، امکان مطرح کردن قانون جدید ضدتروریسم وجود نخواهد داشت.
هاتویاما، افزود: وی در نظر دارد تا این مساله را در جریان نشست روز چهارشنبه هفته جاری مجالس این کشور "دیت" مطرح کند.
این گزارش می افزاید: "ماسایوکی نائوشیما" رییس کمیته خط مشی حزب دمکراتیک، روز دوشنبه گذشته در دیدار با "نوبوتاکا ماچیمورا" دبیر و سخنگوی دولت ژاپن، درخواستی را برای آشکار ساختن اطلاعات مورد نیاز در این زمینه، به وی ارایه کرد.
ارایه سوخت به کشتی آمریکایی، پس از آن مطرح شد که دولت ژاپن روز 21 سپتامبر (31 شهریور) میزان سوخت ارایه شده از سوی نیروی دریایی دفاع از خود این کشور را از 200 هزار گالن به 800 هزار گالن اصلاح کرد.
یومیوری می افزاید: دولت ژاپن، پیش از این، میزان سوخت ارایه شده به ناو هواپیمابر کیتی هاوک در خلیج فارس را 200 هزار گالن اعلام کرده بود.
این روزنامه اضافه کرد: حزب دمکراتیک می گوید، اطلاعات جدید بدست آمده در این زمینه، استدلال دولت ژاپن در زمینه سوخت رسانی به کشتی های جنگی شرکت کننده در جنک با تروریسم را خراب کرده است.
"شیگرو ایشیبا" وزیر دفاع ژاپن، هفته گذشته در گفت وگو با خبرنگاران، گفت: وظیفه دولت است که اطلاعات لازم و شایسته را تهیه کند.
ایشیبا، همچنین دستور داد تا تحقیقات دقیق و سریعی در مورد این که آیا عملیات سوخت رسانی نیروی دریایی دفاع از خود ژاپن به ناو هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس، در چارچوب جنک با تروریسم در افغانستان صورت گرفت یا آن که در جریان جنک با عراق، انجام شد.
"ماساهیکو کومورا" وزیر امور خارجه ژاپن نیز که برای دیدار از آمریکا در این کشور بسر می برد، در دیدار با "کاندولیزا رایس" همتای آمریکایی خود ، از وی خواست تا واشنگتن در این زمینه با توکیو همکاری کند.
کومورا، خاطرنشان کرد: در صورتی که آمریکا اطلاعات مورد نیاز ژاپن را در این زمینه تامین نکند، این مساله می تواند برای حزب حاکم لیبرال دمکراتیک ژاپن و حزب ائتلافی آن، حزب کومینوین، در تصویب لایحه تمدید قانون ضد تروریسم مشکل ایجاد کند.
ژاپن در اکتبر سال 2001 میلادی، پس از رویداد 11 سپتامبر و در آستانه حمله نظامی آمریکا به افغانستان، با تصویب قانون ویژه مقابله با تروریسم، اقدام به اعزام چندین فروند کشتی نظامی به اقیانوس هند کرد.
نیروی دریایی دفاع از خود ژاپن مستقر در اقیانوس هند، وظیفه ارایه کمکهای تدارکاتی از قبیل سوخت رسانی به کشتی های جنگی نیروهای ائتلاف شرکت کننده در جنک با تروریسم در افغانستان به رهبری آمریکا، در اقیانوس هند را بر عهده دارند.
مهلت ماموریت نیروی دریایی دفاع از خود ژاپن در اقیانوس هند، اول نوامبر (10 آبان ) خاتمه می یابد.
برغم تلاش دولت ژاپن برای تمدید این قانون، احزاب مخالف به رهبری حزب دمکراتیک، بزرگترین حزب مخالف دولت ژاپن که در جریان انتخابات اخیر مجلس مشاوران، قدرت را در این مجلس در دست گرفته اند، با تمدید این قانون مخالف هستند.
"ایچیرو اوزاوا" رهبر حزب دمکراتیک، معتقد است که جنک با تروریسم به رهبری آمریکا در افغانستان، بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل انجام شده است و بر این اساس نیز این کشور نمی تواند در چنین میادینی حضور داشته باشد.
شبس/آساق/3/280/1460 شماره 008 ساعت 07:52 تمام
۰ نفر