شرایط كنونی مناسب داشتن دو فرزند برای خانواده‌های چینی نیست

پكن - ایرنا - چین اعلام كرد كه این آمادگی كه بتوان به همه خانواده‌ها امكان داد برای داشتن دو فرزند برنامه ریزی كنند، در حال حاضر وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، همزمان با افزایش نگرانی مقامات چینی درباره پیر شدن جمعیت این كشور، سیاست تك فرزندی كه برای سه دهه در این كشور اجرا می شد، مورد بازبینی قرار گرفت كه در همین راستا زوج های چینی با استقبال از وضعیت جدید، برای به دنیا آوردن فرزند دومشان ابراز تمایل كرده اند.

از سوی دیگر برخی رسانه ها اعلام كرده بودند، همه خانواده های چینی می توانند از سال آینده میلادی (2016) صاحب دو فرزند شوند كه این موضوع واكنش های متفاوتی در سطح جامعه چین داشت.

«یانگ وی ژوانگ» معاون كمیسیون ملی سلامت و تنظیم خانواده چین روز پنجشنبه با تكذیب این خبر گفت: ممكن است این مساله مطرح شده باشد اما در حال حاضر امكان چنین كاری وجود ندارد.

او گفت كه دولت در حال تحقیق و بررسی این موضوع است كه چه امكاناتی در كشور وجود دارد و چه زمانی می توان به همه اجازه داشتن دو فرزند را داد.

سیاست تك فرزندی كه از اواخر دهه 70 میلادی در چین اجرا می شد، بر اساس آن زوج های شهری نمی توانستند بیش از یك فرزند داشته باشند و زوج های روستایی نیز در صورتی كه فرزند اول آنها دختر می بود، می توانستند صاحب دومین فرزند شوند.

چین همچنین از سال 2013 میلادی اعلام كرد كه زوج هایی كه خود تك فرزند یك خانواده باشند در صورتی كه با یكدیگر ازدواج كنند امكان داشتن دو فرزند را خواهند داشت.

همین مجوز موجب شد تا در سال گذشته میلادی (2014) 470 هزار نوزاد بیش از سال 2013 میلادی در چین متولد شوند.

این در شرایطی است كه بر اساس آخرین نظرسنجی صورت گرفته در این كشور، جمعیت چین بیش از یك میلیارد و 340 میلیون نفر است.

دولت چین با سیاست تك فرزندی موفق شد در سه دهه گذشته از افزوده شدن 300 میلیون نفر به جمعیت كشور جلوگیری كند.

با وجود اینكه تسهیلاتی برای برخی زوجین به منظور داشتن دو فرزند از دو سال قبل در نظر گرفته شده است اما فقط 40 درصد از واجدین شرایط می گویند مایل به داشتن دو بچه هستند.

«لو جیه خوا» استاد دانشگاه پكن اخیرا در مصاحبه ای با روزنامه مورنینگ پست اعلام كرد كه احتمال دارد همه خانوارها از سال 2016 میلادی اجازه داشتن دو فرزند را كسب كنند.

با این حال تارنمای «یی سی ان» در چین در گزارشی آورده است كه چین از چنین آمادگی برخوردار نیست و به این اظهار نظرها و اخبار نباید نگاهی جدی داشت.

بسیاری از خانوارهای چینی می گویند كه به دلیل مشكلات فراوان اجتماعی و اقتصادی داشتن دو فرزند كار ساده ای نیست.

اعضای این خانواده ها همچنین اعتقاد دارند كه در صورت داشتن دو فرزند مجبورند شغل خود را نیز كنار بگذارند.

حزب حاكم كمونیست چین در اواخر دهه 1970 قوانین سفت و سختی را برای محدود كردن خانواده های شهری به داشتن یك فرزند اعمال كرده و لذا این قانون بارها از سوی منتقدین داخلی و خارجی مورد نقد و حتی انتقاد شدید قرار داشت.

به رغم این همه انتقادات، مقامات چین توسعه امروز كشورشان را مرهون سیاست های مطلوبی چون قانون تك فرزندی می دانند.

آساق*1597