۳ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۳۶
کد خبر: 81693708
T T
۰ نفر

تاثیر مثبت دوران پسا تحریم بر بورس

۳ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۳۶
کد خبر: 81693708
تاثیر مثبت دوران پسا تحریم بر بورس

اصفهان - ایرنا - رفع تحریم ها بستری مناسب برای سرمایه گذاری های داخلی و بین المللی و ایجاد تحرك اقتصادی با مدیریت بر بازار بورس است .

عملكرد اصلی بازار سرمایه، تامین مالی برای فعالیت های تولیدی و خدماتی مولد است و بورس از جمله نهادهای عمده و اساسی در این بازار محسوب می شود.

از جمله كاركرد های اساسی بورس مدیریت انتقال ریسك و توزیع آن، شفافیت اطلاعات، كشف قیمت، ایجاد بازار رقابتی و مهمترین آنها جمع آوری سرمایه ها و پس اندازهای كوچك برای تامین سرمایه های كلان است.

در ایران چهار نوع بورس از جمله بورس اوراق بهادار، فرابورس، بورس كالا و بورس انرژی وجود دارد.

براساس نظر كارشناسان، رفع تحریم ها، ورود ارز و پول های بلوكه شده، افزایش سرمایه گذاری های شركت های داخلی و خارجی و بهبود روابط بین المللی آثار مثبتی بر بورس و شاخص سهام بر جای خواهد گذاشت.

عضو هیات علمی دانشكده اقتصاد دانشگاه اصفهان با ابراز امیدواری از اثرات مثبت شرایط اقتصادی پسا تحریم بر بازار بورس از رشد ملایم شاخص سهام بورس در دل زمان خبر داد .

سعید صمدی در گفت وگو با ایرنا، پسا تحریم را به دوره های كوتاه مدت و میان مدت تقسیم كرد و گفت: در كوتاه مدت نباید انتظار تغییرات چشمگیر از جمله افزایش سود شركت ها را داشته باشیم.

وی گفت: در دوره كوتاه مدت عمده ترین عامل اثر گذار بر شاخص سهام بورس، اثرات روانی و هیجانی است كه منجر به رفتار های توده ای می شود.

صمدی با اشاره به اینكه در میان مدت می توانیم شاهد جهش قابل ملاحظه ای در بازار بورس بود اظهار كرد: تصمیمات هیجانی و فضای حاكم بر سهامداران كه خواهان سود زیاد در كوتاه مدت هستند، تضعیف بورس را به همراه دارد.

این كارشناس اقتصادی خواستار جایگزینی تحلیل در بازار بورس به جای حركت های توده ای از جانب سهامداران شد.

عضو هیات علمی دانشكده اقتصاد دانشگاه اصفهان موتور محرك افزایش طرف تقاضا در اقتصاد را افزایش صادرات غیر نفتی و كاهش نرخ سود بانكی عنوان كرد و گفت: با وجود نرخ سود 20 درصد برای سرمایه گذار با سودی بدون ریسك، امیدی به سرمایه گذاری در بازار بورس وجود ندارد.

وی ادامه داد: با پایین آوردن نرخ سود بانكی در طی یك دوره شش ماهه متناسب با نرخ تورم، می توان سرمایه گذاری در بورس را افزایش داد.

این اقتصاد دان ، تزریق ارزهای بلوكه شده به اقتصاد كشور را دارای اثرات مثبت اما در عین حال شكننده دانست و گفت: وارد شدن ارز به مقدار زیاد و افزایش واردات در صورت عملكرد انفعالی دولت، صنایع داخلی را تهدید می كند.

وی راه جلوگیری از بروز این مشكل را بالا بردن تدریجی نرخ ارز بر اساس نرخ تورم دانست و گفت: برای حمایت از تولید كننده داخلی جهت باقی ماندن در عرصه رقابت با تولید كننده خارجی تنها نمی توان به افزایش كیفیت تولیدات داخلی اكتفا كرد.

او تصریح كرد: افزایش كیفیت، یك ایده آل مطلوب است اما به گذر زمان نیاز دارد.

صمدی جلوگیری از ورود ارز به بازار آزاد و تزریق آن را به زیر ساخت های اقتصادی از جمله پروژه های نفتی مانند تصفیه نفت خام، حوزه های گازی، تكمیل پارس جنوبی و بخش حمل و نقل خطوط ریلی و هوایی و غیره را از جمله برنامه های استفاده موثر از درآمدهای ارزی كشور دانست.

گ/ه.ا / 1339
۰ نفر