۴ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۲۰
کد خبر: 81694955
T T
۰ نفر

كسي از چند قلوهاي ايراني خبر ندارد!

۴ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۲۰
کد خبر: 81694955
كسي از چند قلوهاي ايراني خبر ندارد!

تهران- ايرنا- روزنامه آرمان در صفحه گزارش اجتماعي دنياي دوقلوها و چندقلوها و مشكلات نگهداري از اين بچه‌ها را مورد بررسي قرار داد.

اين گزارش كه در روز يكشنبه چهارم مرداد 1394 هجري خورشيدي به قلم سندوس محمدي انتشار يافته، مي افزايد: دنياي دوقلوها و چندقلوها براي كساني كه از بيرون به آنها نگاه مي‌كنند دنياي دوست‌داشتني و بامزه‌اي است، اما وقتي به خانواده‌هاي آنها نزديك مي‌شويم مشكلات نگهداري از اين بچه‌ها بيشتر رخ مي نمايد و معمولا هم يكي از بزرگترين مشكلات خانواده‌ها مشكل اقتصادي است، به‌خصوص كه با توجه به اينكه در كشور ما يك متولي واحد براي حمايت از آنها وجود ندارد.

براساس آمار جهاني، يك درصد هر جمعيتي دوقلو هستند و براساس سرشماري‌هاي سال 90 نيز سه درصد متولدان تهران دوقلو بوده و در كشور بيش از يك ميليون دوقلو وجود دارد. هر روز 54 چندقلو در كشور متولد شده‌اند. 96 درصد جمعيت چندقلوهاي ايران در حال حاضر دوقلو بوده و چهار درصد نيز سه، چهار و پنج قلو هستند. 70 درصد دوقلوها همجنس و 30 درصد آنها جنس مخالف يكديگر هستند.

تجربه متفاوت دوقلو بودن

براي درك دنياي متفاوت دوقلوها با عابده و شاهده كه دوقلوهاي همسان هستند و 24 سال سن دارند هم‌صحبت مي‌شويم. عابده و شاهده نه تنها صورت مشابه بلكه حتي تن صداي يكساني دارند. اما بعد از چند دقيقه كنار آنها بودن اولين تفاوتي كه مي‌توان يافت اين است كه عابده دختري شادتر و شلوغ‌تر و شاهده دختري آرام‌تر است. عابده شروع به صحبت از تجربه خاص دوقلو بودن مي‌كند: تا زماني كه بچه بوديم دوقلو بودن و اينكه يك نفر شبيه تو باشد تجربه متفاوتي بود. احساس تنهايي نمي‌كردم و ديگر نيازي به ساختن شخصيت‌هاي خيالي نبود چون من يك نفر شبيه خودم را داشتم اما بزرگ‌تر كه شديم دوقلو بودن برايم تبديل به يك تجربه عادي تر شد. او ادامه مي‌دهد: مردم ما را با هم اشتباه مي‌گيرند و حتي بعضي اوقات پدرم اشتباهي مرا شاهده صدا مي‌زند. وقتي در خيابان راه مي‌رويم يا به يك مكان جديد قدم مي‌گذاريم مردم نسبت به دوقلو بودن ما واكنش نشان مي‌دهند و حتي در بعضي موارد اين واكنش‌ها خيلي هيجاني است. البته ديدن اين واكنش‌ها براي ما عادي شده است. او مي‌افزايد: مردم انتظار دارند دوقلوها مثل هم لباس بپوشند چون به نظرشان اين‌طوري بامزه‌تر است. حتي بعضي اوقات پا را از لباس پوشيدن هم فراتر مي‌گذارند و انتظار دارند كه مسير زندگي دوقلوها يكي باشد. در صورتي كه دوقلوها هويت و شخصيت متفاوتي دارند و علايق و سلايقشان يكي نيست. او مي‌گويد: در بچگي مجبور بوديم مثل هم لباس بپوشيم ولي الان لباس پوشيدن، شخصيت و مسيري كه براي زندگي انتخاب كرده‌ايم با يكديگر متفاوت است. بعد از تمام شدن صحبت‌هاي عابده، شاهده هم از تجربه دوقلو بودن مي گويد: من وقتي بچه بودم دنياي بدون قل برايم قابل تصور نبود. وقتي بچه بوديم خيلي تجربه قشنگي بود چون من هميشه يك همبازي داشتم. او ادامه مي دهد: دوقلو بودن خوب بود تا اينكه در دبيرستان از هم جدا شديم. من رشته تجربي رفتم و عابده رشته انساني. اين جدا شدن براي من تجربه سختي بود. بعد از دبيرستان هم در دو دانشگاه متفاوت در دو شهر دور از هم قبول شديم و اين جدايي را بيشتر كرد. او مي افزايد: ما هيچ‌وقت سليقه‌هاي مشابهي نداشتيم و هميشه تلاش مي‌كرديم دو چيز متفاوت از هم انتخاب كنيم. من حتي دوست داشتم ما دوقلوي غيرهمسان بوديم و قل من به جاي دختر يك پسر بود. او با اشاره به واكنش‌هايي كه مردم نسبت به دوقلو بودن آنها نشان مي‌دهند مي‌گويد: واكنش‌ها و شوخي‌هاي تكراري بعضا خسته‌كننده مي‌شود و حتي ما را عصباني مي‌كند. بعضي از سؤال‌هايي كه مي‌پرسند مانند اينكه «پدر و مادرتان شما را با هم اشتباه نمي‌گيرند؟» خيلي كليشه‌اي است.تجربه عابده و شاهده تنها گوشه‌اي از تجارب دوقلوهاست كه با وجود تمام خوشايندي‌ها و خاص بودني كه دارد ولي به مرور با خود مشكلاتي را ايجاد مي كند.

دوقلوها و چندقلوهاي ايراني انجمن دارند

در تقويم ما روز 22 ارديبهشت به عنوان روز دوقلوها و چندقلوها نامگذاري شده است. دوقلوها و چندقلوهاي ايراني يك انجمن مخصوص خود هم دارند كه آنها را دور هم جمع مي‌كند و خدمات مختلفي به آنها ارائه مي‌دهد. رئيس انجمن دوقلوها و چندقلوهاي ايراني با اشاره به خدماتي كه اين انجمن انجام مي‌دهد به «آرمان» مي گويد: خدماتي كه انجمن انجام مي‌دهد بخش‌هاي مختلف فرهنگي، ورزشي، آموزشي و رفاهي را شامل مي‌شود كه بخش رفاهي اشاره به كمك‌هاي اقتصادي‌اي است كه به دوقلوها و چندقلوها و خانواده‌هايشان مي‌شود. احسان خاصه‌تراش مي‌افزايد: مركز دوقلوها و چندقلوها با مراكز مختلف قرارداد منعقد مي‌كند تا با كمك اين مراكز از هزينه‌هاي خانواده‌هاي دوقلو و چندقلو بكاهد. او ادامه مي‌دهد: بعضي از مراكز وجود دارند كه حاضرند به دوقلوها و چندقلوها و خانواده‌هايشان در ارائه خدمات تخفيف بدهند يا براي آنها درآمدزايي كنند كه ما آنها را به اين مراكز معرفي مي‌كنيم. خاصه‌تراش با اشاره به اينكه انجمن‌شان در طول سال جشن‌ها و برنامه‌هاي مختلفي براي دوقلوها و چندقلوها برگزار مي‌كند، مي‌گويد: برنامه‌هاي افطار، تورهاي گردشگري، سمينارهاي سلامت و برنامه‌هاي تلويزيوني نمونه‌هايي از فعاليت‌هاي ما هستند. او با اشاره به اينكه دوقلوها و چندقلوها از سراسر كشور مي‌توانند در انجمن حضور يابند، مي‌افزايد: در خيلي از شهرها برنامه‌هاي مختلفي داشته‌ايم كه به آشنايي افراد مختلف با اين انجمن منتهي شده است. رئيس انجمن دوقلوها و چندقلوهاي ايران تأكيد مي‌كند: دوقلوها و چندقلوهاي ايراني از طريق مراجعه به سايت www.irtwins.com و يا تماس با شماره تلفن 26315315 مي‌توانند در انجمن دوقلوها و چندقلوهاي ايراني عضو شوند و از خدمات آن استفاده كنند.

چه خبر از هفت‌قلوهاي مشهدي؟

وقتي با او تماس گرفتم و گفتم شما پدر هفت‌قلوها هستيد؟ با اولين جمله حرف آخرش را زد. آقاي قره‌گوزلو گفت: «من پدر هفت قلوها بودم.» 8 آذر 93 خبر به دنيا آمدن هفت قلوها در مشهد سر و صداي زيادي به پا كرد. مسئولان از كمك به اين خانواده خبر دادند و الان بعد از هشت ماه وقتي با پدر آنها تماس گرفتيم، گفت: از هفت‌قلوها تنها يك پسر باقي مانده است. بچه‌ها نارس بودند و بايد آنها را در دستگاه‌هاي مخصوص نگه مي‌داشتيم ولي چون هزينه اين نگهداري زياد بود و هيچ حمايتي از ما نشد، شش تا از اين بچه‌ها فوت كردند. وعده‌هاي زيادي براي كمك به ما داده مي شد ولي هيچ حمايتي از ما نشد و نبود امكانات باعث شد شش تا از بچه‌ها فوت كنند. او ادامه مي‌دهد: هر جايي هم مي‌رفتم و درخواست كمك مي‌كردم فايده‌اي نداشت. او مي‌افزايد: من در شهرستان دره‌گز از توابع مشهد زندگي مي‌كنم. همين يك بچه‌اي هم كه باقي مانده است چشمش مشكل دارد و هفته‌اي يك بار بايد به مشهد برود. ولي در چند هفته اخير به دليل مشكلات مالي و بيكاري نتوانستم او را دكتر ببرم.

*منبع : روزنامه آرمان

**گروه اطلاع رساني**1893**9131