پایگاه اینترنتی دویچه وله در این زمینه نوشت : محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز یكشنبه (26 ژوئیه / 4 مرداد) در نخستین سفر خارجی خود از زمان انجام توافق اتمی میان ایران و قدرتهای جهانی، با مقامات دولت كویت دیدار و گفتوگو كرد.
او پس از ملاقات با امیر و وزیر امور خارجه كویت به خبرنگاران گفت: «پیام ما به كشورهای منطقه این است كه باید با هم برای مقابله با تهدید مشترك همكاری كنیم.»
وی گفت: ایران همواره از مردم منطقه در برابر تروریسم، افراطیگری و فرقهگرایی كه همه را تهدید میكند، حمایت كرده است.
وزیر امور خارجه ایران در عین حال تاكید كرد كه لازمه چنین همكاریای در منطقه نه تغییر سیاست جمهوری اسلامی ایران بلكه ایجاد تحول در سیاست كشورهای دیگر است.
ظریف ادامه داد : ما همیشه و حتی از 30 سال قبل بر گفتگو، همكاری و گسترش روابط دوستانه بین همسایگان تأكید داشته و آن را اولویت اصلی در سیاست خارجی كشورمان دانستهایم؛ ولی لازم است گامهایی عملی از سوی برخی كشورهای منطقه نیز برداشته شود.
وی با اشاره مستقیم به رقیب اصلی جمهوری اسلامی ایران در منطقه بدون نام بردن از كشوری خاص گفت: چیزی كه ضروری است تغییر سیاست ایران نیست، بلكه تغییر سیاست برخی كشورهاست كه خواهان جنگ و كشمكش در منطقه هستند.
از ماه مارس تا كنون دولت عربستان ائتلافی نظامی علیه شورشیان شیعی حوثی در یمن تشكیل داده است.
**تكذیب سخنان وزارت كشور بحرین
خبر گزاری فرانسه نیز نوشت : ظریف ادعاهای كشور بحرین علیه ایران را تكذیب كرد و گفت: «من به صراحت میگویم كه ادعاهای بحرین كاملا نادرست هستند.»
ظریف گفت كه زمان اعلام این ادعا نشاندهنده تمایل برای جلوگیری از همكاری میان ایران و كشورهای حاشیه خلیج فارس است.
یك روز پیش از آن نیز شیخ راشد آل خلیفه، وزیر كشور بحرین، در آستانه آغاز دور اول سفرهای منطقهای محمد جواد ظریف، ادعاهای علیه ایران مطرح كرد.
**سفر به قطر
خبر گزاری فرانسه نوشت :وزیر امور خارجه ایران سپس بعداز كویت ، وارد قطر شد و قرار است در سفر به عراق با مقامات این كشور دیدار كند.
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این پرسش كه آیا ایران پس از توافق اتمی سیاست خود در سوریه و عراق را تغییر خواهد داد یا نه، گفت كه ایران در صف مقدم جنگ علیه داعش (دولت اسلامی) و القاعده بوده و دخالتهای بهموقع ایران باعث شده كه از سقوط بغداد و اربیل و افتادن این شهرها به دست داعش جلوگیری شود.
ظریف هفته آینده به ایران باز میگردد. قرار است فدریكا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی، و لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، هفته آینده به ایران سفر كنند.
صدای آمریكا گزارش داد كه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در سفر به قطر با مقام های این كشور از جمله شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و شیخ خالد العطیه وزیر امور خارجه این كشور دیدار و ملاقات كرد.
این رسانه یكشنبه شب در گزارشی به شرح زیر نوشت: پیشتر در روز یكشنبه محمدجواد ظریف در كویت با شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر كویت و شیخ صباح الخالد وزیر امور خارجه كویت ملاقات كرد.
امیر كویت سال گذشته به ایران سفر كرده بود.
در ادامه سفر منطقه ای محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، قرار است به عراق نیز سفر كند.
هدف از این سفر گسترش مناسبات دوجانبه و همكاری های منطقه ای و بین المللی و همچنین تلاش برای مقابله با تروریسم و گروه های تكفیری، به دنبال حصول توافق اتمی ایران با قدرت های جهان است.
عربستان سعودی و كشورهای غربی متحد كشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به اهداف ایران در منطقه تردید دارند ،هرچند ابراز امیدواری كرده اند كه توافق ایران و غرب امنیت منطقه را تقویت كند.
بر اساس توافق جامع اتمی ایران، تهران تعهد می كند كه برنامه های اتمی اش را در ازای لغو تحریم های اقتصادی محدود كند.
ایران و قطر سفره های گاز طبیعی مشترك دارند، اما قطر به مدد تجهیزات پیشرفته خود، مقادیر فراوانی از این گاز طبیعی را در مقایسه با ایران، از این منبع مشترك گاز طبیعی استخراج می كند.
این رسانه افزود: تهران روابط نزدیكی با رهبران ارشد دولتی عراق دارد و نقش موثری در مبارزه با گروه تروریستی داعش ایفا می كند.
همچنین رادیو فردا نوشت : محمدجواد ظریف وزیرامور خارجه ایران، شامگاه یكشنبه در سفر به عراق، وارد شهر نجف شد و قرار است با فؤاد معصوم رئیس جمهوری و حیدر العبادی نخست وزیر عراق و برخی دیگر از مقامهای این كشور، دیدار و گفتوگو كند.
محمدجواد ظریف پیش از سفر به عراق، به كویت و قطر رفته و با مقامهای این دو كشور درباره توافق هستهای ایران با گروه ۱+۵ ، تحولات منطقهای و روابط دوجانبه گفتوگو كرده بود.
وزیر خارجه ایران، در دیدار خود با مقامهای كویت و قطر، بر لزوم تشكیل یك جبهه متحد برای مبارزه با آنچه « خطر افراط گرایی و تروریسم» خواند، تأكید كرد.
شبك 1917
تهران - ایرنا - رسانه های خارجی به بازتاب سفر دوره ای وزیر خارجه ایران به منطقه پرداختند و نوشتند : محمد جواد ظریف ، كشورهای عرب منطقه خلیج فارس را به تشریك مساعی علیه تهدیدهای مشترك 'تروریسم، افراطیگری و فرقهگرایی' فراخواند.