به گزارش ايرنا از گاردين، محققان به مردم توصيه مي كنند كه براي كاهش سطح بالقوه مضر آرسنيك در غذا، برنج را به جاي جوشاندن در قابلمه در قهوه ساز بپزند.
برنج به دليل كشت در شاليزارها ، بطور متوسط 10 برابر آرسنيك بيشتري نسبت به ساير خوراكي ها دارد.
رشد برنج در شاليزارها موجب مي شود كه آرسنيك غيرارگانيك كه توسط مواد معدني خاك آزاد مي شود ، جذب اين گياه شود.
اندي مهارگ استاد علوم گياه و خاك موسسه امنيت جهاني غذاي كويين استراليا مي گويد: پخت برنج در قهوه ساز يك موفقيت چشمگير است چرا كه يك راه حل فوري براي كاهش آرسنيك غير ارگانيك در رژيم غذايي محسوب مي شود.
محققان در تلاش براي كشف يك روش ساده به منظور حذف آرسنيك برنج، دو نوع فناوري عبور دادن از صافي را كه براي درست كردن قهوه استفاده مي شود، آزمايش كردند.
يك روش استفاده از يك قهوه ساز عادي است كه در آن از آب شير استفاده مي شود و ديگري استفاده از قهوه سازي است كه در آن آب مقطر تازه از متراكم كردن بخار آب در حال جوش بدست مي آيد.
محققان متوجه شدند كه بسته به نوع برنج هر دو روش مورد آزمايش تا 85 درصد از آرسنيك را از بين مي برند.
به گفته محققان ، روش عبور دادن بخار آب از صافي، بطور متوسط 59 درصد آرسنيك برنج سفيد و 69 درصد آرسنيك برنج سبوس دار را از بين مي برد.
مهارگ گفت: ما متوجه شديم كه با استفاده از فناوري رد كردن از صافي كه در آن آب پخت و پز مرتب در يك جريان ثابت از ميان برنج عبور مي كند، مي توان ميزان حذف آرسنيك برنج را به حداكثر رساند.
قرار گرفتن مزمن در معرض آرسنيك غيرارگانيك مي تواند موجب بروز يك سري مشكلات از جمله مشكلات تكاملي، بيماري قلبي، ديابت و آسيب به سيستم عصبي شود.
سرطان هاي ريه و مثانه نيز از جمله بيشترين نگراني هاي قرار گرفتن مزمن در معرض آرسنيك هستند.
محققان مي گويند، بيشترين نگراني در مورد مسموميت با آرسنيك در مورد كودكان است زيرا آنها سه برابر بيشتر از بزرگسالان برنج مصرف مي كنند و اندام هاي بدن آنها در حال تكامل هستند.
اين مطالعه در مجله PLOS ONE منتشر شده است.
علمي(6)**2038**1599
تهران-ايرنا- محققان استراليايي مي گويند: با پخت برنج در قهوه ساز به جاي جوشاندن آن در قابلمه مي توان تا 85 درصد از آرسنيك موجود در برنج را كه از خاك در شاليزها جذب مي كند، از بين برد.