رییس كل دادگستری استان زنجان روز دوشنبه در مراسم گشایش این دفتر گفت: در دهه 60 تكنولوژی كه در دادگستری این استان وجود داشت منحصر به دستگاه تایپ و فتوكپی بود.
جعفر گل محمدی افزود: جرایمی كه رخ می داد نیز فقط از سوی عده ای سارق شناخته شده بود كه توسط یك كارگاه به سرعت شناسایی و به جرایم رسیدگی می شد.
وی یادآورشد: با وجود چنین وضعیتی، هیچ كس پیش بینی نمی كرد كه دستگاه قضا به تكنولوژی های پیشرفته دیگری نیاز پیدا كند.
گل محمدی اظهار كرد: امروز پس از گذشت 31 سال، با توجه به توسعه ای كه به صورت لحظه به لحظه در سطح جهان و به تبع آن در ایران رخ می دهد نیاز به برخورداری از فناوری روز و ارایه خدمات فنی بیش از پیش در جامعه احساس می شود.
رییس كل دادگستری استان زنجان گفت: سال گذشته 130 هزار فقره پرونده در این استان تشكیل شد كه در مجموع تعداد كل مراجعات مردمی به حدود دو میلیون مورد می رسید.
وی خاطر نشان كرد: این مراجعات فقط به دادگستری نبود و ناجا، ثبت اسناد، كلانتریها و وكلا نیز هر یك به نوعی با آنها درگیر بودند.
گل محمدی ادامه داد: در نهایت آنچه كه مسوولان قوه قضاییه را برای كاهش تعداد مراجعات، افزایش سرعت رسیدگی به پروندهها و ارایه بیش از پیش خدمات به مراجعه كنندگان مجاب كرد، راه اندازی دفاتر پیشخوان خدمات الكترونیك قضایی بود.
رییس كل دادگستری استان زنجان گفت: هم اكنون 50 دفتر به صورت آزمایشی در شهر تهران راه اندازی شده است كه در گام نخست به شكایات و دعاوی مربوط به چك رسیدگی می كند.
وی افزود: فعالیت دفاتر خدمات پیشخوان الكترونیك قضایی تا بدان جا باید پیشرفت كند كه بتوان برای تمام شهروندان شناسه الكترونیكی صادر كرد و هر فرد بدون مراجعه به دادگستری بتواند از منزل تمام خدمات قضایی مورد نیاز خود را دریافت كند.
گل محمدی یادآورشد: ارتباط دفاتر خدمات الكترونیكی در وهله نخست با دادگستری، سپس به ترتیب با ناجا، ثبت اسناد، پزشكی قانونی و در نهایت سازمانهای تابعه دستگاه قضایی برقرار می شود.
رییس كل دادگستری استان زنجان گفت: با شكل گیری این دفاتر، رسیدگی به پروندهها با شفافیت بیشتری انجام و از ایجاد كارچاق كنیها و كارسازیها در حاشیه پروندهها جلوگیری می شود.
وی اظهار كرد: این دفاتر در گام نخست در مراكز استانها راه اندازی می شود و سهمیه اعلام شده به زنجان نیز شش دفتر است كه به مرور فعالیت خود را آغاز می كند.
معاون برنامه ریزی دادگستری استان زنجان نیز در این جلسه یكی از مفاد مهم آیین دادرسی كیفری كه از یك تیر 94 اجرای آن در دستور كار قرار گرفته است را مربوط به دادرسی الكترونیكی عنوان كرد و گفت: این آیین دادرسی زیر نظر شورای راهبری آیین دادرسی الكترونیكی قوه قضاییه به ریاست این قوه اجرا می شود و مركز ملی قوه قضاییه و شبكه ملی عدالت نیز در زیر مجموعه آن شكل می گیرد.
مهدی خسروی خاطرنشان كرد: بر اساس پیش بینیهای انجام شده اسنادی كه به صورت الكترونیكی در این دفاتر به ثبت می رسند باید برابر همان اسناد فیزیكی معتبر باشند.
وی ادامه داد: اشخاصی كه از طریق دادرسی الكترونیكی اقدام به طرح دعاوی كنند از پنج درصد تخفیف برخوردار می شوند و می توانند حداكثر تا 10 میلیون ریال تخفیف ارایه خدمات بهره مند شوند.
خسروی افزود: استفاده از این دفاتر خدمات الكترونیكی قضایی موجب كاهش اعمال سلایق در فرایندها و شكل گیری وحدت نظر و آرا می شود.
معاون برنامه ریزی دادگستری استان زنجان گفت: راه اندازی این دفاتر میزان مراجعه مردم به مراجع قضایی را كاهش می دهد و امكان دسترسی محققان و كارشناسان به اطلاعات مورد نیاز بدون دستیابی به اطلاعات شخصی و محرمانه افراد را فراهم می كند.
نخستین دفتر خدمات الكترونیكی قضایی استان زنجان در مركز این استان در خیابان سعدی شمالی روبروی دادگاه رسیدگی به جرایم نیروهای مسلح راه اندازی شده است.
3001/6085
زنجان - ایرنا - نخستین دفتر خدمات الكترونیكی قضایی با حضور مسوولان استانی در زنجان راه اندازی شد.