شبستري سهشنبه شب در ديدار با خانم داشكسنلي در چارچوب سفر هيات اقتصادي و تجاري استان ارزروم تركيه به تبريز با اشاره به اين كه سياست دولت تدبير و اميد، افزايش مراودات با همه كشورها به ويژه كشورهاي همسايه است، افزود: ملاقاتهاي متعددي كه بين روساي جمهور ايران و تركيه در مدت دو سال گذشته انجام شده، نشاندهنده عزم جدي دو كشور براي توسعه مناسبات دوجانبه است.
وي اظهار كرد: معتقديم سطح كنوني روابط دو كشور در حد قابل قبول نيست و دو كشور ظرفيتهايي به مراتب بيشتر از سطح كنوني دارند.
شبستري خاطرنشان كرد:به تبع سياستهاي دولت،استان آذربايجان شرقي هم تمايل زيادي براي افزايش روابط با كشور دوست و برادر تركيه داشته و در همه زمينهها آماده همكاري است.
معاون سياسي و امنيتي استاندار آذربايجان شرقي با بيان اين كه تبريز نقطه ثقل منطقه شمال غرب كشور است، افزود: وجود دروازه تبريز در ارزروم حاكي از تاريخ كهن تبريز و پيوندهاي تاريخي اين دو شهر است و اميدواريم اين پيوندها زمينهساز توسعه روابط باشد.
شبستري گفت: نزديكي استان آذربايجان شرقي با تركيه زمينه مناسبي براي افزايش سطح مراودات اقتصادي و فرهنگي است و اميدواريم پيوندهاي ديني و فرهنگي دو ملت موجب توسعه روابط شود.
وي بااشاره به وجود صنايع بزرگ خودروسازي،قطعهسازي،مواد غذايي،داروسازي، پتروشيمي در آذربايجان شرقي و همچنين صنعت فرش آذربايجان،گفت:ما آماده هر گونه همكاري با كشور تركيه به ويژه استان ارزروم در تمام زمينهها هستيم.
شبستري بااشاره به حضور تعداد زيادي از سرمايهگذاران ترك در منطقه آزاد ارس و شهرك سرمايهگذاري خارجي،اظهاركرد:ازحضور فعالان اقتصادي تركيه در تمام شهرهاي استان استقبال ميكنيم و آمادهايم امكانات لازم را در اختيار آنها قرار دهيم.
وي از آمادگي دانشگاههاي استان براي برقراري روابط علمي و فرهنگي با دانشگاههاي تركيه خبر داد و گفت: در زمينه گردشگري و برگزاري برنامههاي فرهنگي مشترك نيز زمينه همكاري وجود دارد.
نماينده مردم ارزروم در پارلمان تركيه هم در اين ديدار با اشاره به روابط تاريخي ايران و تركيه، گفت: تبريز و ارزروم دو نقطه مهم در مسير تاريخي جاده ابريشم هستند و تبريز براي ما جايگاه ويژهاي دارد.
زهرا داشكسنلي اوغلو خاطر نشان كرد: تركيه در زمان تحريمهاي بيمعني عليه ايران، سالها براي رفع اين تحريمها تلاش كرد كه نمونه بارز آن تفاهم سهجانبه ايران، تركيه و برزيل بود.
وي با بيان اين كه ايران در شرايط فعلي در اقتصاد جهاني تاثيرگذار است، افزود: حزب حاكم تركيه متكي به روابط برادرانه با تمام كشورهاي منطقه است و ما اميدواريم روابط ما با ايران در اين چارچوب توسعه يابد.
داشكسنلي اوغلو با اشاره به افزايش سطح مناسبات تجاري ايران و تركيه از يك ميليارد به 25 ميليارد دلار در 10 سال اخير، افزود: بر اساس قرارداد تجارت آزاد بين دو كشور ميتوانيم سطح مبادلات را به 30 تا 35 ميليارد دلار در مدت كوتاهي افزايش دهيم.
وي، لغو رواديد براي اتباع ايران و تركيه را زمينهساز توسعه روابط تجاري دو كشور دانست و گفت: همكاري ايران و تركيه هم براي دو كشور و هم براي منطقه و جهان اسلام نتايج خوبي در بر خواهد داشت.
نماينده پارلمان تركيه همچنين با اشاره به وجود دروازه تبريز در ارزروم و خواهرخواندگي اين دو شهر، خواستار نامگذاري يكي از ميادين شهر تبريز به نام ارزروم شد.
گفتني است هياتي 50 نفره از تجار و سرمايهگذاران استان ارزروم تركيه با هماهنگي انجمن صادركنندگان منطقه آناتولي شرقي براي ديدار با مسوولان و تجار و بازرگانان آذربايجان شرقي در راستاي افزايش مبادلات تجاري به تبريز سفر كردهاند.
6132/518/1547
تبريز-ايرنا-در ديدار زهرا داشكسنلي نماينده پارلمان تركيه و سعيد شبستري معاون سياسي امنيتي استاندار آذربايجان شرقي اعلام شد:جمهوري اسلامي ايران به حفظ و توسعه روابط با كشورهايي مانند تركيه كه در زمان تحريمهاي ظالمانه، در كنار ملت ايران بودهاند، اهميت زيادي قايل است.