به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، مهدی پیرصالحی روز پنجشنبه در همایش مبارزه با قاچاق دارو و داروهای تقلبی در جمع خبرنگاران افزود: زمانی ما پیگیر جمع آوری این بازارهای غیرمجاز بودیم كه در مقاطعی جمع آوری شد اما آنها بساط خود را به مكان های دیگری انتقال می دهند.
وی ادامه داد: در زمانی كه كمبود دارویی در كشور وجود داشته باشد حتما به عنوان سیستم موازی تامین دارو را به عهده می گیرند و اما امروز كمبود دارویی در ایران به حداقل رسیده است.
پیرصالحی افزود: متاسفانه در ناصرخسرو عمده داروها، مخدر و یا برای سقط جنین و یا داروهای بدنسازی است كه در بازارهای رسمی و مجاز كشور ممنوعیت توزیع دارند.
وی با بیان اینكه جمع آوری این مراكز و بازارهای غیررسمی دارو نیازمند همكاری قوه قضاییه، نیروی انتظامی و وزارت بهداشت است، افزود: در حال حاضر به صورت عملی نمی توان میزان قاچاق دارو را به صفر برسانیم.
** 95 درصد داروهای تقلبی سیستم خارج غیردولتی است
مدیركل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینكه 95 درصد داروهای تقلبی مربوط به سیستم های غیردولتی است، افزود: ما برای اینكه داروهای تقلبی و قاچاق وارد كشورمان نشود به صورت جدی از تولیدات داخلی حمایت می كنیم و برای این موضوع علاوه بر محدودكردن داروهای وارداتی، شركت های تولیدی داخل را تشویق به صادرات محصولاتشان می كنیم.
وی همچنین درباره اینكه متاسفانه برخی از پزشكان داروهای خارجی را تجویز می كنند، گفت: این موضوع بدعت بدی است و درصدی از پزشكان ما ممكن است از این رویه استفاده كنند.
پیرصالحی افزود: اكنون 97 درصد داروهای مصرفی در كشورما تولید داخل است و عمده پزشكان كشورمان نیز داروهای داخلی را برای بیماران تجویز می كنند.
** 33 درصد از بازار كشور در اختیار داروهای خارجی است
مدیركل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینكه فقط سه درصد از داروهای تجویز شده توسط پزشكان برحسب ضرورت داروهای خارجی است، گفت: این داروهای خارجی 33 درصد از بازار دارویی ایران را در اختیار دارد.
وی خاطرنشان كرد: نیمی از این داروها برای بیماران خاص الزامی است چرا كه برخی از داروها مشابه تولید داخل ندارند و باید از داروهای خارجی استفاده شود.
پیرصالحی افزود: سال گذشته نیز یك میلیارد و 300 میلیون دلار واردات كشور در زمینه دارو را به یك میلیارد دلار كاهش دادیم.
** آمار رسمی از قاچاق دارو در كشور وجود ندارد
مدیركل نظارت بر دارو و موادمخدر با بیان اینكه آمار رسمی از داروهای قاچاق در كشور وجود ندارد، گفت: همچنین از میزان مرگ و میر ناشی از استفاده از داروهای تقلبی وجود ندارد اما حتی اگر تعداد هم كم باشد بازهم نباید اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: عمده ورود داروهای تقلبی از سوی بازارهای غیررسمی است كه نمونه آن داروی اوستین بود كه موجب نابینایی تعدادی از مردم كشورمان شد كه متاسفانه این دارو نیز از منابع غیرمجاز وارد كشور شده بود، البته در این زمینه خطاری كلینیك چشم پزشكی را نیز نمی توان نادیده گرفت.
پیرصالحی بزرگترین كار در بحث داروهای قاچاق را فرهنگ سازی دانست و گفت: مردم در صورتی كه داروها را از داروخانه ها تهیه كنند به طور یقین مشكلات آنان در زمینه دریافت داروهای تقلبی كمتر خواهد شد.
وی ابراز امیدواری كرد با توافقات صورت گرفته امكان تسهیل خرید دارو فراهم شود اما این اقدام باعث افزایش واردات دارو در كشور نخواهد شد.
** كشف داروی قاچاق در 30 داروخانه كشور
مدیركل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو گفت: پارسال 30 داروخانه كه داروی قاچاق توزیع كرده بودند به سیستم قضایی معرفی شدند.
وی ادامه داد: البته وجود داروی قاچاق در 30 داروخانه از میان 11 هزار داروخانه كشور، درصد كمی است، اما همین تعداد نیز نباید وجود داشته باشد.
وی نظارت ها بر داروخانه های كشور ار مناسب دانست و ابراز امیدواری كرد تخلفات در این زمینه كمتر شود چرا كه با جان مردم سر و كار دارند.
** به طور متوسط 30 قلم دارو در كشور با تاخیر یا كمبود مواجه است
مدیركل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه اكنون كمبود دارویی جدی در كشور وجود ندارد، گفت: به طور متوسط در ماههای اخیر ماهانه 30 قلم دارو در كشور یا با تاخیر وارد می شود و یا با كمبود مواجه می شود، البته این آمار یكسان نیست و هر هفته متغییر است.
** شربت تریاك در مراكز ترك اعتیاد موجود است
پیرصالحی افزود: كمبودی در زمینه شربت تریاك در مراكز ترك اعتیاد وجود ندارد و این دارو به میزان درخواست این مراكز در اختیارشان قرار می گیرد.
** قیمت داروهای جدید برای هپاتیت سی بالا است
وی گفت: در چند وقت اخیر داروهایی جدیدی برای بیماری هپاتیت سی به بازار عرضه می شود كه قیمت آن بسیار بالا است و هر عدد قرص یك هزار یورو می باشد.
مدیركل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو نام این دارو را «سوفوس بوویر Sofosbuvir» عنوان كرد و افزود: یكی از شروط ورود یك دارو به فهرست دارویی كشورمان، رعایت قیمت دارویی است اما این دارو قیمت بالایی دارد كه به همین منظور چند شركت دارویی در كشورمان در حال تولید این دارو با قیمت مناسب تر هستند.
وی ادامه داد: در صورتی كه مراحل تولید این دارو با موفقیت طی شود، وارد بازار دارویی كشور می شود چرا كه ما سقفی برای تولید این دارو و با قیمت 50 هزار تومان لحاظ كرده ایم و اگراثربخشی نداشته باشد نیز وارد بازار نخواهد شد.
اجتمام(3)**7268 ** 1418
تهران - ایرنا - مدیركل نظارت بر دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو گفت: در رابطه با ناصرخسرو و یا هر بازار غیرمجاز دارویی اقداماتی صورت گرفته اما می توان گفت ناصرخسرو جمع شدنی نیست.