به گزارش ایرنا، «محمدباقر نوبخت» شامگاه دوشنبه در سومین جلسه شورای برنامه ریزی استان زنجان افزود: امروزه همه دولتها برای اینكه در رقابت جهانی موفق تر باشند تلاش می كنند تا توسعه یافتهتر شوند و هر كشوری كه توسعه یافتهتر باشد خود به خود در جایگاه برتری قرار می گیرد.
وی هدف راهبردی سند چشم انداز 20 ساله كشور را توسعه یافتگی بیان كرد و یادآورشد: این سند در سال 1384 در جمهوری اسلامی ایران به دستور رهبر معظم انقلاب در دستور اجرای دولت قرار گرفت.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور گفت: در سند چشم انداز 20 ساله ایران تصریح شده است كه این كشور در افق 1404، كشوری توسعه یافته و قرار گرفته در جایگاه اول اقتصادی، علم و فناوری در منطقه است و این دستور رهبر معظم انقلاب برای اجرا نیازمند برنامه ریزی بود.
نوبخت اظهار كرد: برنامه چهارم توسعه كه از سال 1384 تا 1388 به تصویب رسید، اولین حركت در راستای توسعه یافتگی و استقرار در جایگاه اول منطقه به لحاظ اقتصادی، علمی و فناوری بود كه پنج سال از آن سپری شد.
وی ادامه داد: برنامه بعدی سند چشم انداز از سال 1390 آغاز شد و امسال، سال پایانی آن محسوب می شود كه با پایان آن نیمی از مدت زمان اجرای برنامه 20 ساله سپری شد اما، برای دست یابی به اهداف مورد نظر به نصف راه نرسیده ایم.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور تحریم و سوء مدیریت را از مهمترین عوامل دست نیافتن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله بیان كرد و گفت: بنا به دلایلی از اهداف فاصله گرفته ایم و كشورهای منطقهای كه با ما رقیب بودند، توانستند سریع تر پیش بروند و در این زمان نیز عدهای از تحقق اهداف مایوس شده بودند كه رهبر معظم انقلاب سیاست اقتصاد مقاومتی را مطرح كردند.
نوبخت با تاكید بر اینكه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران این سیاست اقتصادی را به منظور داشتن یك رشد شتابان و پویا برای دست یابی به اهداف سند چشم انداز 20 ساله ابلاغ كردند، اظهاركرد: از این هدف مشخص می شود كه این سند فراموش نشده است و رهبر فرزانه انقلاب، تحقق اهداف این سند را از قوای نظام اسلامی مطالبه دارد.
وی خاطرنشان كرد: باید از سیاستهای اقتصاد مقاومتی در راستای رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله استفاده كنیم تا به توسعه برسیم.
نوبخت با اشاره به اینكه متولی توسعه در هر استانی شورای برنامه ریزی است، تاكید كرد: اعضای این شورا دو هویت دارند، اول اینكه مدیر دستگاه اجرایی هستند و دوم اینكه اعضای این شورا مسوولیت اصلی برنامه ریزی برای رشد منطقه را بر عهده دارد.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور گفت: انجام توسعه نیازمند برنامه ریزی های بلندمدت، میان مدت و كوتاه مدت است كه اغلب برنامههای كشور میان مدت و پنج ساله تدوین می شود.
نوبخت با اشاره به اینكه هفت ماه دیگر برنامه ششم توسعه آغاز می شود، خاطرنشان كرد: از سال 1328 دو برنامه هفت ساله و سپس سه برنامه پنج ساله تا سال 1357 اجرا شد اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و از سال 1358 تا سال 1367 به جهت شرایط انقلاب و جنگ تحمیلی كشور، فاقد برنامه بلند و میان مدت بود.
وی یادآور شد: از سال 1367به بعد برنامههای توسعه كشور شروع شد.
نوبخت با بیان اینكه از مدت زمان اجرای برنامه بودجه سال 1394 فقط هفت ماه دیگر باقی مانده است، افزود: بودجه دو مرحله تصویب و تخصیص دارد و می توانیم از نظر تخصیص بودجه به توسعه استان زنجان كمك كنیم.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور گفت: در دو سال مدیریت كشور توسط دولت تدبیر و امید، با مدیریت مناسبی كه انجام شد، كشور با مشكل كسری بودجه مواجه نشد.
نوبخت ادامه داد: بودجه سال 94 تصویب شده است و نمی توان در میزان آن تغییری ایجاد كرد اما در تخصیص آن، می توانیم بنا به اقتضا كمك كنیم.
وی بودجه تخصیصی به استانها را دو نوع جاری و عمرانی عنوان كرد و یادآورشد: بودجه جاری اعتبارات هزینهای و بودجه عمرانی مربوط به اعتبارات تملك و داراییهای سرمایهای است و اعتبارات همین بخش می تواند در توسعه كشور و استانها موثر باشد و امسال بودجه جاری 11 درصد و عمرانی نیز 16درصد رشد یافته است.
نوبخت اعتبارات جاری استان زنجان در سال 93 را 90 میلیارد و 400 میلیون تومان ذكر كرد و افزود: این رقم در سال جاری به 135 میلیارد و 400 میلیون تومان افزایش یافته است.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور گفت: این رقم نشان دهنده رشد 49.8 درصد جمع اعتبارات جاری كه صرف حقوق و مزایای مستمر در قانون بودجه می شود، است.
نوبخت با اشاره به اینكه اعتبارات عمرانی، توسعه استان را فراهم می كند، خاطرنشان كرد: طرحهای عمرانی استان زنجان می تواند در ردیف طرحهای ملی، استانی ویژه (پروژههایی كه پیش از این ملی بود و به سطح استانی در قالب ویژه تقلیل یافته است) و استانی قرار بگیرد.
وی افزود: اعتبارات ملی استان زنجان در سال جاری 42 درصد و اعتبارات استانی ویژه 41 درصد رشد داشته است.
نوبخت با بیان اینكه اعتبارات عمرانی استان زنجان با 9 درصد كاهش و اعتبارات عمرانی توازن منطقهای با 69 درصد افزایش مواجه شده است، اظهار كرد: اعتبارات ملی و عمرانی استان زنجان در سال جاری به نسبت سال 93 از رشد خوبی برخوردار بود.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور گفت: برای طرحهای عمرانی استان زنجان كه می تواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد اعتبارات نزدیك به صد درصد تخصیص خواهد یافت.
نوبخت ادامه داد: توافق شده است كه برای سال آینده یك بار در جهت توازن بخشی و عدالت، همه طرحها و برنامههای این استان با شاخصها بررسی شود كه با این اقدام هرگونه كاستی در بودجه سال 95 جبران می شود تا بتوانیم به این طریق به روند توسعه زنجان سرعت بخشید.
وی تاكید كرد: باید برای تدوین برنامه ششم توسعه از ظرفیتهای نخبگان و فرهیختگان در عرصههای مختلف استانی استفاده شود، چرا كه این برنامه مربوط به پنج سال آینده این استان و هر نوع عقب ماندن در اجرای برنامه های توسعه ای می تواند سرعت پیشرفت این منطقه را كاهش دهد.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور گفت: از این پس تا زمانی كه طرحهای نیمه تمام وجود دارد، در سطح كشور هیچ طرحی كلنگ زنی نخواهد شد و فقط طرحهایی كه نیمه تمام هستند و قابلیت اتمام دارند به بهره برداری خواهند رسید تا دولت از زیر یوغ طرحهای نیمه تمام گذشته خارج شود.
نوبخت با تاكید بر اینكه طرحهایی كه در كوتاه مدت به پایان برسد، در اولویت قرار دارند، افزود: برای 72 طرح مصوبه سفر استانی رییس جمهور به زنجان، باید 142 میلیارد تومان در سال 93 می دادیم كه تا كنون 191 میلیارد تومان آن پرداخت شد.
وی افزود: بنا بر مصوبه سفر رییس جمهوری به استان زنجان، بنا بود امسال 144 میلیارد تومان برای تحقق طرحهای مصوبه این سفر تخصیص یابد اما در قانون برنامه بودجه این مبلغ فقط 80 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و دولت برای تامین مابقی اعتبار مورد نیاز، 60 میلیارد ریال از محل سایر منابع تخیصیص می دهد.
نوبخت ادامه داد: خوشبختانه دو هزار و 400 میلیارد تومان اعتبارات مربوط به طرح های سفرهای استانی رییس جمهوری به خزانه ابلاغ شده است و هم اكنون به طرح ها تزریق می شود.
7325/3001**1613
زنجان - ایرنا - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور گفت: توسعه فقط در تهران اتفاق نمی افتد و پیشرفت كشور مستلزم رشد متوازن تمام استانها است.