خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۶ مرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۱۴
کد خبر: 81710877
T T
۰ نفر

رژیم اسرائیل، تهدید هسته‌ای فراموش شده

۱۶ مرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۱۴
کد خبر: 81710877
رژیم اسرائیل، تهدید هسته‌ای فراموش شده

پكن - ایرنا - سلاح‌های هسته‌ای رژیم اشغالگر قدس از جمله معماهایی است كه در چند دهه اخیر بدون جواب باقی مانده و سردمداران این رژیم با مخفی كردن فعالیت های هسته ای خود، نه نتها اجازه انتشار اخبار و گزارش‌ها در این رابطه را نمی دهند، بلكه آژانس بین المللی انرژی اتمی هم هرگز به خود اجازه نداده حتی این سووال در مجامع بین المللی مطرح شود.

با امضای تفاهم نامه وین، دنیا به خوبی به حسن نیت ایران در استفاده صلح آمیز از فعالیت های هسته ای پی برد و این اتفاق بزرگ، خط بطلانی بر تمامی تبلیغات سوء دشمنان جمهوری اسلامی بویژه رژیم صهیونیستی كشید كه گستاخانه و بدون توجه به قوانین بین‌المللی ‌همچنان به دنبال گسترش و توسعه تسلیحات هسته ای است.
رژیم اسرائیل سالها است كه برنامه های اتمی خود را با خودداری از پیوستن به معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته ای موسوم به «ان.پی.تی» ادامه می دهد، با ابهام آفرینی درباره این فعالیت ها و همچنین در سایه حمایتهای گسترده غرب و به ویژه آمریكا، حاشیه امنی برای زرادخانه هسته ای خود فراهم كرده است.
این فعالیت ها در حالی صورت می گیرد كه تلاش های گستاخانه این رژیم در خارج از تیررس رژیم بین المللی منع گسترش سلاح های هسته ای قرار گرفته است، بی آنكه این فعالیت ها از سوی قدرت ها بزرگ دنیا و نهادهای بین المللی مورد بازخواست قرار بگیرد.
مصوبات كنفرانس بازنگری معاهده سال 2010 در خصوص عاری سازی منطقه خاورمیانه از سلاح های هسته ای با استناد به مصوبه كنفرانس بازنگری سال 1995، رژیم صهیونیستی را ملزم كرده است به عنوان یك طرف دارای سلاح هسته ای، به معاهده منع گسترش بپیوندد.
همچنین مقرر شده تا تمامی تاسیسات و فعالیت های هسته ای این رژیم هم تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی بر اساس قطعنامه 487 شورای امنیت مصوب سال 1981 و قطعنامه شماره 17 سال 2009 آژانس و قطعنامه های مربوطه دیگر در راستای حفظ امنیت و صلح بین المللی قرار گیرد.
اما آنچه در این زمینه ‌تعجب آور و باعث شگفتی است، اقدام اسرائیل در به چالش كشیدن تمامی قطعنامه های بین المللی از طریق توسعه زرادخانه هسته ای خود با حمایت برخی كشورها است.
اقدام برخی كشورها غربی و اروپایی در تجهیز رژیم غاصب اسرائیل به فناوری پیشرفته هسته ای در طول چندین دهه و ادامه حمایت از این رژیم و مستثنی كردن آن از نظارت بین المللی، نقض آشكار تعهدات این كشورها بر اساس احكام ماده نخست معاهده منع گسترش سلاحهای كشتار جمعی به شمار می رود.
بر اساس اسناد موجود، رژیم اسرائیل برنامه های هسته ای خود را در اوایل سال 1950 در مركز پژوهش های هسته ای «النقب» در نزدیكی شهر «دیمونا» آغاز كرد و براساس گزارش ها این مركز هم اكنون بیش از 840 كیلوگرم اورانیوم برای اهداف نظامی تولید كرده است كه برای ساخت بیش از 200 كلاهك هسته ای كافی است.
اگرچه رژیم اسراییل هرگز حاضر به اعتراف درباره زرادخانه های هسته ای خود نشده است اما گزارش های متعددی وجود دارد كه تایید می كند تل آویو دارای پیشرفته ترین تسلیحات و بمب های هسته ای است.
بسیاری از كشورهایی كه امروز منتقد دیگران هستند و در برابر این رژیم سكوت اختیار كرده و حاضر به افشای اسرار تسلیحات هسته ای آن نیستند، خود فروشندگان این فن آوری تسلیحاتی به این رژیم غاصب بوده اند.
از جمله كشورهایی كه در این زمینه تجهیزات و فن آوری به رژیم صهیونیستی فروخته اند می توان به ‌آمریكا، فرانسه، آلمان، انگلیس و حتی نروژ اشاره كرد.
برای نمونه می توان به اسنادی اشاره كرد كه چندی پیش از سوی انگلیس و آمریكا منتشر شد مبنی بر اینكه اسراییل در سال های 1963 و 1964 میلادی بیش از 100 تن كیك زرد از آرژانتین خریداری كرده است.
براساس همین گزارش، رژیم اسرائیل در سال های 1970 به رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی قول داد كه چنانچه 600 تن كیك زرد در اختیار تل آویو قرار بدهد این رژیم نیز حاضر است دانش ساخت بمب اتمی را در اختیار آنان بگذارد.
نكته قابل تامیل اینكه، رژیم اشغالگر قدس از نروژ هم آب سنگین به میزان 20 تن خریداری كرد و آن را در قبال توسعه برنامه تسلیحاتی هسته ای خود با انگلیس معامله كرد.
در سال 1954 میلادی زمانی كه دستور ساخت بمب اتمی در فرانسه داده شده بود این كشور موادی را در همین ارتباط به برخی كشورها فروخت و در این راستا بخشی از این مواد را در اختیار تل آویو نیز قرار داد.
روزنامه «گاردین» در یكی از گزارش های خود آورده است: اولین كسانی كه به اسراییل در ساخت تسلیحات هسته ای كمك واقعی كردند فرانسوی ها بودند. كسانی كه در حال ساخت یك راكتور هسته ای برای تل آویو بودند و همزمان دانش ساخت بمب را هم با آنان در میان گذاشتند.
در سال 1979 میلادی ماهواره «ولا» آمریكا تصاویری از سواحل آفریقای جنوبی ارایه كرد كه نشان دهنده آزمایش مواد اتمی بود، آزمایشی كه آمریكا می گفت از آن اطلاعی نداشته است.
نهایتا پس از مدت ها اسراییل اعتراف كرد كه این آزمایش سومین سری از آزمایش های هسته ای بوده كه با همكاری آفریقای جنوبی در اقیانوس هند انجام داده است .
گزارش سایت «ویكی لیكس» هم نشان می دهد كه اسراییل اولین بمب اتمی را در سال 1966 میلادی ساخته است .
با این حال، تحركات گسترده رژیم اسرائیل در گسترش تسلیحات هسته ای در حالی صورت می گیرد كه گویا غرب تصمیم گرفته چشمان خود را بر روی این فعالیت ها ببندد و این اتفاقات را نادیده بگیرد.
حادثه تلخ بمباران اتمی هیروشیما و ناكازاكی كه دیروز هفتادمین سالگرد آن در شهر هیروشیما برگزار شد، می تواند درس بزرگی به كسانی باشد كه نمی خواهند این واقعیت را بپذیرند كه داشتن سلاح هسته ای از سوی رژیمی كه به همه چنگ و دندان نشان می دهد، می تواند خطری بالقوه برای جهان بویژه منطقه خاورمیانه محسوب شود.
سلاح های هسته ای اسرائیل و خودداری این رژیم از همكاری با جامعه بین المللی از موانع اصلی جهان شمولی پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای محسوب می شود و اینك زمان مناسبی است كه دنیا نسبت به فعالیت های آن كه از سوی «كمیته‌ بین‌المللی مستقل منع تكثیر سلاح‌های هسته‌ای»، ششمین دارنده سلاح هسته‌ای معرفی شده، واكنش نشان دهد.
ضمن آنكه نباید از یاد برد رژیم صهیونیستی از پیوستن به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (ان.پی.تی) سرباز زده و الزامات گنجانده شده در این پیمان بین المللی را بارها نقض كرده است.
آساق*1597