۱۷ مرداد ۱۳۹۴، ۸:۳۰
کد خبر: 81711593
T T
۰ نفر
ايرنا سنگ صبور خبرنگاران جزيره قشم شد

قشم - ايرنا - امروز 17 مرداد سالروز شهادت محمود صارمي خبرنگار ايرنا و روز خبرنگار، فرصتي مناسب براي گفت و گو با خبرنگاران جزيره قشم به عنوان متوليان اصلي عرصه اطلاع رساني در بزرگترين جزيره خليج فارس فراهم كرد تا اين بار به دغدغه ها و چالش هاي پيش روي اين قشر بپردازيم.

به گزارش ايرنا، خبرنگاران جزيره عجايب هفت گانه كشورمان، سخنان خود را با بيان زيبايي ها و ناشناخته هاي قشم آغاز مي كنند و مي گويند از وظيفه سنگيني كه آنها را در هُرم تابستان هاي شرجي جزيره، به نقاط دور افتاده قشم مي كشاند.
وظيفه سنگيني كه از طرفي آنها را وا مي دارد در چارچوب رسالت حرفه اي خود به شناسايي و بيان مشكلات جوامع محلي عمل كرده و از طرف ديگر اين جزيره سرشار از جاذبه ها و ظرفيت هاي گردشگري، اقتصادي و صنعتي را به جهانيان معرفي كنند.
از سختي ها كه سخن به ميان مي آيد كمتر از دغدغه هاي مالي خود لب به سخن مي گشايند، چالشي كه ممكن است عده اي را تا مرز تعطيل شدن رسانه نيز كشانده باشد، اما استوار در راه رسالت خود قدم برداشته اند.
خبرنگار هفته نامه ارمغان در گفت و گو با ايرنا، مهم ترين دغدغه خبرنگاران قشم را توليد اخبار جديد و گره گشايي از مشكلات و نيازهاي جامعه به ويژه جوامع محلي عنوان و اضافه مي كند: اين موضوع در گرو تعامل نزديك و هرچه بيشتر مسوولان ادارات و نهادهاي مختلف با اهالي خبر است.
معصومه مشار اظهار اميدواري مي كند كه در سال خبري جديدي كه از 17 مرداد آغاز مي شود شاهد ارتباط تنگاتنگ مسوولان با اهالي رسانه در برگزاري نشست هاي همفكري بين اين دو قشر باشيم.
وي با بيان اينكه در جزيره قشم به دليل ظرفيت هاي اقتصادي و صنعتي، ارگان هاي دولتي و خصوصي بيشماري وجود دارد كه مردم با آنها و وظايفشان آشنايي چنداني ندارند، مي گويد: با همكاري خبرنگاران مي توان به معرفي اين ظرفيت ها و شتاب گيري روند رو به رشد جزيره قشم كمك كرد.
خبرنگار هفته نامه ارمغان تاكيد مي كند كه تحقق اين رويكرد و افزايش تعامل خبرنگاران و مسوولان بخش هاي دولتي و خصوصي باعث تبيين ظرفيت هاي مختلف جزيره و رونق بخشي به اقتصاد كشور مي شود.
مشار يادآوري مي كند كه بسياري از نقاط گردشگري و تفريحي جزيره قشم همچنان مهجور مانده است و مي توان با تعامل سازنده بين مسوولان سازمان منطقه آزاد و ايجاد يك كارگروه خبري زبده، به معرفي طبيعت زيبا و دست نخورده جزيره و رونق صنعت گردشگري كمك كرد.
مديرمسوول و صاحب امتياز هفته نامه نداي جزيره نيز به ايرنا مي گويد: با توجه به تعداد اندك نشريات مكتوب قشم، ضروري است كه مسوولان حمايت بيشتري از اين رسانه ها داشته باشند تا شاهد رشد و تعالي اين بخش تاثيرگذار و فرهنگي جامعه باشيم.
راشد شرف ادامه مي دهد: با توجه به رسالت روزنامه نگاران و خبرنگاران، ارتقاء امنيت رواني اين قشر جهت نقد مسايل و مشكلات جامعه، بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
خبرنگار خبرگزاري مهر و مديرمسوول تارنماي خبري 'هرمزنا' نيز در اين ارتباط به ايرنا مي گويد: روز خبرنگار روز حق نويسي با سلاح قلم و يادآور مساعي مخلصانه انسان هاي آگاهي است كه تصويرگر زمان هستند و براي دانايي جامعه از هيچ كوششي دريغ نمي كنند.
احمد رنجبر مي افزايد: اين روز بنابر رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب روز رعايت حريم قلم و انديشه و يادآور حماسه آفريني كساني است كه بقاي حقيقت را به بقاي خود ترجيح مي دهند.
وي مي گويد: روز خبرنگار يادمان گراميداشت شهداي خبرگار به ويژه شهيد صارمي خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي(ايرنا) و تمام كساني است كه ادامه راه آنها مايه افتخار هر خبرنگار و مباهات ايران اسلامي به شمار مي رود.
خبرنگار خبرگزاري فارس در قشم نيز در گفت و گو با ايرنا با تقدير از حمايت هاي مسوولان جزيره براي تهيه اخبار، اظهار اميدواري مي كند كه تعامل مسوولان در اين عرصه افزايش يابد.
عبدالرحيم رضواني مي افزايد: به طور قطع با افزايش همكاري و همدلي بين مسوولان و خبرنگاران، بستر مناسبي براي فعاليت خبرنگاران در انجام رسالت هاي حرفه اي فراهم شده و زمينه آگاه سازي جامعه و شفاف سازي عملكردهاي مسوولان فراهم مي شود.
خبرنگار نشريه 'نگاه روز' نيز در گفت و گو با ايرنا، مهمترين دغدغه قشر خبرنگار قشم را نداشتن امنيت شغلي و به دنبال آن مشكلات معيشتي اعلام مي كند.
مالك ضميري اظهار اميدواري مي كند كه مسوولان با برنامه ريزي اساسي در اين زمينه بتوانند گره از مشكلات و چالش هاي خبرنگاران اين جزيره بگشايند.
وي تاكيد مي كند كه از قبل تحقق اين مهم، مي توان شاهد ارتقاء سطح كمي و كيفي مطبوعات و رسانه هاي بزرگترين جزيره خليج فارس بود.
خبرنگار تارنماي هرمزآنلاين نيز به ايرنا مي گويد: ثبت روز خبرنگار در تقويم رسمي كشور يادآور شهادت مظلومانه محمود صارمي خبرنگار صاحب سبك و توانمند خبرگزاري جمهوري اسلامي(ايرنا) است كه در حين ماموريت خطير خبري خود در شهر مزارشريف افغانستان، به همراه هشت تن از كاركنان وزارت امور خارجه در حمله طالبان به كنسولگري ايران به درجه رفيع شهادت نايل شدند.
محمدامين ذاكري اضافه مي كند: رسانه ها در صورت رعايت اصول حرفه اي نقش تاثيرگذاري در موفقيت هاي جامعه ايفا مي كنند و امروز در شرايط حساس كشورمان بايد فعالان عرصه خبر عزم خود را براي حركت هاي فرهنگي و اقتصادي بيش از پيش جزم كنند.
وي ثبت نخستين خانه مطبوعات مناطق آزاد كشور در قشم را اتفاق مباركي عنوان مي كند كه در دولت تدبير و اميد و با درايت و پشتيباني امام جمعه شهرستان و مديرعامل منطقه آزاد قشم محقق شده است.
ذاكري طرح مشكلات نقاط مختلف جزيره قشم به صورت حرفه اي توسط خبرنگاران و در ادامه پيگيري مسوولان را منشاء خير و توسعه همه جانبه در جزيره قشم دانسته و بر تقويت اين رويكرد تاكيد مي كند.
خبرنگار نشريه 'نداي هرمزگان' نيز به ايرنا مي گويد: خبرنگاران پيشاهنگ توسعه و پيشرفت جامعه هستند و نقشي مهم و بي بديل در كشور ايفا مي كنند.
فاطمه دادي خواه اضافه مي كند: حضور بي واسطه خبرنگاران در بين مردم و اشراف بر رخدادهاي اجتماعي از يك سو و دسترسي آسان اين قشر به مسوولان و انتقال آسان اطلاعات، بي شك راهگشاي حل بسياري از مشكلات است.
وي اعتماد دو سويه خبرنگاران و مسوولان و البته پيش از آن درك جايگاه و توانايي فعالان عرصه خبر را مانع مهمي در برابر كژي ها و راهنمايي براي توسعه و پيشرفت اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي مي داند.
خبرنگار رونامه هاي 'نداي هرمزگان' و 'دريا' نيز در اين زمينه به ايرنا مي گويد: سال ها و روزهايي كه تعداد خبرنگاران قشم از تعداد انگشتان يك دست تجاوز نمي كرد، گذشته است.
زهرا غفوري عباسي ادامه مي دهد: آنچه مورد توافق و تاييد تمام همكاران رسانه اي جزيره در شرايط كنوني است، استفاده از ظرفيت بالا و مغفول مانده منطقه آزاد براي شكل گيري خانه مطبوعات است.
وي پيگيري خواست هاي جمعي اين قشر و ساماندهي وضعيت آموزش، ارتقاء دانش و همكاري با مسوولان دولتي و سازمان منطقه آزاد براي تضمين پيشرفت متوازن در بزرگترين جزيره خليج فارس را ضرورتي انكار ناپذير عنوان مي كند.
غفوري عباسي مي گويد: به طور قطع همكاري و مشاركت مستمر با خانه مطبوعات استان و تبادل تجربيات و دانش روز عرصه اطلاع رساني در جهت هم افزايي نيروهاي استاني و ملي و ارتباط در جهت انعكاس بهينه اخبار، نقدها و نظرها، اعضاي خانه مطبوعات منطقه آزاد قشم را به بازوي توانمند، همراه و هم دوش مسوولان اين منطقه تبديل مي كند.
وي اظهار اميدواري مي كند كه در سالي كه به تدبير رهبر معظم انقلاب، سال دولت و ملت، همدلي و همزباني نامگذاري شده است، اين خانه بر پاشنه همدلي و تدبير چرخيده و افق روشني از توسعه و پيشرفت را نمايان كند.
خبرنگار هفته نامه صدف نيز در اين ارتباط به ايرنا مي گويد: چالش ها و دغدغه هاي خبرنگاران قشم بسيار وسيع و شامل طيف هاي گسترده مادي و معنوي است و نمي توان تمام آنچه بر اين قشر گذشته را در چند جمله و پاراگراف كوتاه جمع بست.
ايرج اعتمادي مي افزايد: با اين حال افزايش تعامل مسوولان با خبرنگاران با محوريت اعتماد و احترام يكي از خواست هاي اصلي خبرنگاران جزيره قشم به شمار مي رود.
وي با بيان اينكه در اين زمينه برخي مسوولان گام هاي خوب و ارزشمندي برداشته اند، بر تقويت و توسعه اين رويكرد در ميان تمام مسوولان و نهادها تاكيد مي كند.
مدير مسوول تارنماي قشم آزاد نيز به ايرنا مي گويد: 17 مرداد روزي است كه همه نگاه ها به سمت اصحاب قلم سوق مي يابد، اما مسوولان بايد بدانند كه تمام طول سال، روز خبرنگار است؛ چرا كه اين قشر به عنوان چشم بيناي جامعه هميشه در كنار آنهاست.
محمد ذاكري مي افزايد: خبرنگاران قشم به عنوان منبع اصلي تهيه و توليد خبر و كاشف رويدادها و اتفاقات پنهان مانده از نگاه و افكار عمومي توانسته اند به خوبي ايفاگر نقش خود باشند؛ اما متاسفانه در آن روي سكه اين قشر تلاشگر كه چرخ عظيم رسانه ها را به حركت در مي آورند، در مواردي با بي مهري مسولان مواجه شده و آنگونه كه شايسته است با فعالان اين عرصه رفتار نمي شود.
وي ادامه مي دهد: به نظر مي رسد كه خبرنگاراني كه نقش كليدي در حل مشكلات مردم و جامعه ايفا مي كنند، كمتر مورد توجه قرار گرفته و كسي به فكر حل مشكلات اين قشر نيست.
جوان ترين خبرنگار جزيره قشم با بيان اينكه پر پرواز خبرنگاران در آتش بي مهري مسولان مي سوزد، مي افزايد: با توجه به اينكه اصحاب رسانه تمام تلاش خود را براي رفع مشكلات مردم و پوشش برنامه هاي ادارات قشم مي گذارند، شايسته است كه مسوولان نيز به اين قشرهميشه در صحنه، توجه بيشتري داشته باشند.
ذاكري عرصه خبر را عرصه عشق و علاقه دانسته و يادآوري مي كند: باوجود اينكه رسانه هاي قشم در هر شرايطي آماده فعاليتند، جاي سوال است كه با اين ظرفيت ها چرا تاكنون دفتر رسانه اي در شان خبرنگاران بزرگترين جزيره خليج فارس داير نشده است؟
تنها خبرنگار و تصويربردار صدا و سيما در جزيره قشم نيز با بيان اينكه تاكنون موقعيت هاي كاري بسيار خوبي را به دليل عشق به خبرنگاري رد كرده است، به ايرنا مي گويد: با تمام وجود در مقابل مشكلات بسياري كه سد راهم شده اند، ايستادگي كرده و تلاش كرده ام كه وظيفه خطير اطلاع رساني را به نحو مطلوب انجام دهم.
حسن جهان آبادي با تقدير از حمايت هاي امام جمعه قشم و مديران منطقه آزاد از وي، مي افزايد: براي اينكه بتوانم مشكلات و دغدغه هاي مردم اين جزيره را به گوش مسوولان برسانم بارها از جيب خود هزينه كرده ام و با وجود اينكه از اين كرده خود راضي ام، اما عملكردم را قابل قبول نمي دانم و بايد بيش از پيش در عرصه خبر فعاليت كنم.
وي يادآوري ميكند كه به عنوان تنها نماينده صدا و سيما در جزيره قشم وظيفه سنگيني بر عهده دارد و علاوه بر تهيه خبر، بايد وظيفه رانندگي، فيلم برداري و مونتاژ خبرها را نيز در بزرگترين جزيره خليج فارس خود بر عهده بگيرد.
جهان آبادي عملي نشدن برخي وعدها را عاملي دلسردي خود اعلام مي كند و مي افزايد: برخي از مسوولان قول مساعد براي حل مشكلاتي همچون تامين وسيله نقليه و واحد مسكوني وي را داده اند كه اين وعده ها تاكنون عملي نشده است.
وي مي گويد: با اين وجود در راه اطلاع رساني اگر لازم بايد حاضرم كه در پارك چادر بزنم؛ اما دست از فعاليت در عرصه خبرنگاري برنخواهم داشت.
نماينده خبري روزنامه كيهان در جزيره قشم نيز به ايرنا مي گويد: تلاش در جهت تقويت وحدت و همدلي و عمل در چارچوب اهداف و آرمان هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي مولفه اصلي خبرنگاران متعهد جزيره قشم است.
محمد ركني با بيان اينكه انتقاد سازنده رسانه ها عامل كليدي در جهت توسعه متوازن و دوري از كژي ها و كاستي ها در جزيره قشم به شمار مي رود، تاكيد مي كند: براي تاثيرگذاري اين انتقادها مسوولان بايد سعه صدر خود را افزايش داده و در مقابل انتقادات دلسوزانه خبرنگاران جبهه گيري نكنند.
وي اضافه مي كند: به طور قطع تحقق اين مهم در سال هاي گذشته مي توانست مانع از بروز حوادث تلخي همچون فروش فرودگاه قديم قشم با شرايط غيركارشناسي و بحث برانگيز شود.
ركني با بيان اينكه بايد رويكردهاي همكاري و تعامل مسوولان با خبرنگاران جزيره قشم بازتعريف شود، مي افزايد: در رويكرد جديد بايد جايگاه خبرنگاران به عنوان چشم بينا، گوش شنوا و زبان گوياي مردم و مسوولان تعريف و بر اين اساس با خبرنگاران برخورد شود.
عكاس خبري سازمان منطقه آزاد قشم نيز در گفت و گو با ايرنا مي گويد: به طور معمول وقتي موضوع خبرنگار و تجليل از اين قشر مطرح مي شود، عكاسان به عنوان ثبت كنندگان لحظات و رويدادهاي مهم و تاريخي در قاب تصوير، بيش از همگان مورد بي توجهي قرار مي گيرند.
اصغر بشارتي با بيان اينكه به زعم عده اي عملكرد عكاسان خبري فقط در تزيين اخبار نوشتاري خلاصه مي شود، مي افزايد: اين در حالي است كه در مواردي يك عكس گوياتر و تاثيرگذارتر از صدها و هزاران خبر و گزارش نوشتاري و گفتاري است.
وي تاكيد مي كند: توليد يك عكس خبري خوب برگرفته از نگاه تيزبين عكاسان زحمت كشي است كه در كشاكش جلسات و بازديدهاي خبري كمتر مورد توجه و در مواردي مورد بي مهري قرار مي گيرند.
مسوول خبر روابط عمومي و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد قشم نيز در اين زمينه به خبرنگار ايرنا مي گويد: حرفه خبرنگاري در زمره مشاغل سخت و زيان آور قلمداد مي شود و انتظار مي رود استيفاي حقوق اين قشر زحمتكش در زمينه هايي همچون بيمه و تامين امنيت شغلي مورد توجه جدي مسوولان قرار بگيرد.
محمد خان احمدلو مي افزايد: فعالان عرصه رسانه جزيره قشم با مشكلات فراواني دست به گريبان هستند؛ كه نداشتن بيمه، امنيت شغلي، امكانات مناسب، تشكل حمايتي و درآمد ناچيز تنها بخشي از مشكلاتي است كه مي توان به آن اشاره كرد.
وي تاكيد مي كند كه اين مشكلات از طريق گفتمان، برنامه ريزي و بالا بردن سعه صدر بين همكاران رسانه اي و مسوولان با هدف استفاده بهينه از رسانه ها حل مي شود.
خان احمدلو مي افزايد: همكاران رسانه اي قشم باوجود مشكلات ياد شده، براساس رسالت خبري و وظيفه خطير آگاهي بخشي به جامعه، در شرايط پساتحريم آماده ايفاي نقش خطير خود در كنار مسوولان هستند.
وي مي گويد: با حمايت مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نخستين خانه مطبوعات مناطق آزاد كشور در اين جزيره شكل گرفته است و اين اتفاق مبارك نويد بخش آينده بهتر براي فعاليت هاي خبري در اين منطقه است.
وي ارايه آموزش هاي تخصصي خبرنگاري براي تقويت اين حرفه در جزيره قشم را ضروري دانسته و مي افزايد: انتظار مي رود كه با شروع رسمي فعاليت خانه مطبوعات بتوان شرايط بهتري در اين زمينه ايجاد كرد.
صاحب امتيار و مديرمسوول نشريه ارمغان نيز در اين زمينه به ايرنا مي گويد: به نظر مي رسد مديران مناطق آزاد كشور در سال هاي گذشته ظرفيت رسانه ها را براي توسعه اين مناطق جدي نگرفته اند و از اهميت نقش رسانه ها در مسير توسعه اقتصادي به سادگي گذشته اند.
سيدعلي علوي معتقد است كه برخي رويكردها در اين مدت باعث شده است كه به جاي استفاده درست از رسانه ها، فعالان اين قشر همواره يك تهيد تلقي شوند و از خبرنگاران بخواهند كه فضايي آرام از اين مناطق را به تصوير بكشند.
وي مي گويد: نتيجه اين تفكر، افزايش تخلفات و انحراف ها از مسير چشم اندازي بود كه رهبر معظم انقلاب براي ايران 1404 ترسيم كرده اند.
علوي اظهار مي كند: اكنون در منطقه آزاد قشم بعد از گذر از اين ديدگاه و با حضور مديرعامل جديد كه نگاهي ويژه به توانمندسازي جوامع محلي داشته و معاون فرهنگي، اجتماعي و گردشگري وي نيز كه تجربه هاي ارزنده اي در اين حوزه دارد، چشم انداز بهتري براي اصحاب رسانه، فرهنگ و هنر قشم قابل تصور است.
وي تغيير رويكرد مديران، توجه بيشتر به اصحاب رسانه و حمايت از تشكيل خانه مطبوعات در منطقه آزاد قشم را نقطه پايان ديدگاه هاي بسته گذشته ارزيابي مي كند.
علوي اضافه مي كند: به طور قطع توسعه، رشد و بالندگي مطبوعات و رسانه ها در منطقه آزاد قشم آينده اي روشن و پويا را به دنبال دارد.
صاحب امتيار و مديرمسوول نشريه ارمغان مي افزايد: به طور قطع توسعه اين نگاه كه رسانه ها بازويي قوي براي حل مشكلات جزيره هستند، مي تواند به تقويت تعامل مديران و مسوولان با اصحاب رسانه منجر شود.
تعامل مسوولان با خبرنگاران با محوريت احترام و اعتماد، افزايش حمايت هاي مادي و معنوي، فراهم كردن امنيت شغلي و بيمه، اولويت ها و خواست هاي اصلي خبرنگاران قشم را تشكيل مي دهد.
در همين چارچوب حمايت همه جانبه مسوولان از خبرنگاران بزرگترين جزيره خليج فارس كه به نام جزيره عجايب هفتگانه شهرت يافته است، مي تواند رويكردي تاثيرگذار و كليدي در جهت معرفي ظرفيت هاي بكر و دست نخورده اين جزيره و زمينه ساز رونق اقتصادي، گردشگري و صنعتي كشور باشد.
اما جان كلام، بايد آگاه بود كه گراميداشت ياد و خاطره شهداي عرصه خبر كه با اهداي خون پاك خود روز خبرنگار را در تقويم رسمي كشور به ثبت رساندند، بر همه فعالان عرصه اطلاع رساني كشور فرض است، تا با عمل در چارچوب اخلاق و رسالت حرفه اي، پاسدار آرمان هاي نظام مقدس جمهوري اسلامي باشند.
گزارش از سعيد زارع كندجاني
2090/ 6048