۱۸ مرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۲۶
کد خبر: 81714019
T T
۰ نفر

شبكه فاضلاب تبريز پنج ساله تكميل مي شود

۱۸ مرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۲۶
کد خبر: 81714019
شبكه فاضلاب تبريز پنج ساله تكميل مي شود

تبريز- ايرنا - مدير عامل شركت آبفاي آذربايجان شرقي با اشاره به پوشش 64 درصدي شبكه فاضلاب بهداشتي كلانشهر تبريز گفت: تا پنج سال ديگر كل جمعيت اين شهر از شبكه فاضلاب بهره مند خواهند بود .

عليرضا ايمانلو روز يكشنبه در نشست خبري با اشاره به اينكه براي احداث مدول دوم تصفيه خانه تبريز و توسعه شبكه فاضلاب اين شهر، سه هزار و 800 ميليارد ريال از محل اعتبارات نجات درياچه اروميه در نظر گرفته شده است ، گفت: پساب بهداشتي تصفيه خانه تبريز به درياچه اروميه انتقال خواهد يافت .
وي از برنامه ريزي براي احداث 150 كيلومتر شبكه فاضلاب در شهر تبريز تا پايان سال آينده خبر داد و گفت : از سرمايه گذاري بخش خصوصي در زمينه طرح هاي توسعه شبكه آبرساني و فاضلاب استان استقبال مي كنيم .
ايمانلو با اشاره به اينكه يك ميليلون و 642 هزار نفر معادل 57 درصد جمعيت استان به شبكه فاضلاب بهداشتي استان متصل هستند ، گفت : در حال حاضر مردم 12 شهر از شبكه فاضلاب بهره مند بوده و طرح هاي فاضلاب 17 شهر هم در دست مطالعه است .
وي با اشاره به فعاليت 9 تصفيه خانه فاضلاب در استان ، گفت: دهه فجر امسال تصفيه خانه فاضلاب شهرستان بناب بهره برداري مي شود .
مدير عامل شركت آبفاي آذربايجان شرقي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه سرانه مصرف آب در اين استان 50 ليتر از ميانگين مصرف 150 ليتري كشوري در شبانه روز بيشتر است ، يادآوري كرد : ميزان توليد و مصرف آب در تبريز در ماه هاي گرم سال حالت سر به سر داشته و با مديريت توزيع سعي مي شود از قطع آب جلوگيري شود .
ايمانلو با اشاره به اينكه 55 درصد آب شرب مورد نياز تبريز از زرينه رود ، بقيه از رودخانه نهند ، قناتها و چاه هاي عميق تامين مي شود ، بر ضرورت سرعت بخشي به اجراي خط دوم انتقال آب زرينه رود به عنوان خط پشتيبان تاكيد كرد .
وي در عين حال گفت : با تكميل لينك اتصال منابع مختلف آب تبريز ( زرينه رود ، نهند ، چاه ها و قناتها ) امكان تعادل سازي افزايش مي يابد و در صورت بروز حادثه براي خط انتقال زرينه رود هم مي توان از قطعي آب جلوگيري كرد .
وي همچنين بر صرفه جويي در مصرف آب تاكيد كرد و گفت : ارزان بودن آب نبايد موجب هدر دادن اين ماده ارزشمند شود .
ايمانلو اظهار كرد: با وجودي كه هدر فت آب 16.9 درصدي در استان كمتر از ميانگين 18.6 درصدي است ، با اصلاح و نوسازي شبكه هاي آبرساني و استفاده از تجهيزات كاهنده درصدد بهبود وضعيت استان از نظر پرت آب هستيم .
معاون بهره برداري اين شركت هم با اشاره به اينكه در گذشته آب تبريز از چاه ها ، زماني هم به واسطه افزايش جمعيت از رودخانه نهند با فاصله 30 كيلومتر از تبريز تامين مي شد، گفت: به واسطه افزايش روز افزون نياز اين شهر مجبور به انتقال آب زرينه رود در فاصله 300 كيلومتري اين شهر شديم.
حسين اخگري با اشاره به اينكه 90 درصد منابع آبي در بخش كشاورزي ، 7.5 درصد در بخش آب شرب و 2.5 درصد در بخش صنعت مصرف مي شود، گفت : چنانچه در مصرف آب صرفه جويي مي كرديم امروز نيازي به انتقال آب از ارس نداشتيم .
7232/ 1495