۱۹ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۴۲
کد خبر: 81714412
T T
۰ نفر
كلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی تصویب شد

تهران - ایرنا - نمایندگان كلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را با هدف كاهش هزینه ها، جلوگیری از موازی كاری و برگزاری همزمان انتخابات مجلس و خبرگان رهبری تصویب كردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی امروز(دوشنبه) مجلس شورای اسلامی، كلیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را با 109 رای موافق، 61 رای مخالف و 14 رای ممتنع از مجموع 213 نماینده حاضر تصویب كردند.

** استدلال طراحان طرح

نایب رییس كمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را همزمان و ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستاها را نیز با هم تصویب كرده است.
محمدجواد كولیوند افزود: اگر ما در اجرا بخواهیم این انتخابات را توامان توسط وزارت كشور اجرا كنیم به اجبار باید تعدادی از قوانینی كه در اجرای قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین انتخابات خبرگان رهبری است را ادغام كنیم كه هدف از آن جلوگیری از هزینه های متعدد كند.
وی ادامه داد: چون قوانین انتخابات مجلس خبرگان رهبری را باید مجلس خبرگان تصویب كند در حقیقت ما در هیات های اجرایی با مشكل مواجه می شویم یعنی فرمانداران كه 30 نفر را باید دعوت كنند و به تایید شورای نگهبان برسانند و از بین آن ها هشت نفر را برای هیات اجرایی انتخاب كنند اگر این چنین شود باید برای مجلس شورای اسلامی یك هیات اجرایی و برای انتخابات خبرگان رهبری یك هیات اجرایی دوم تشكیل شود لذا در اینجا اختلاف بین هیات اجرایی مجلس و هیات اجرایی خبرگان در خصوص دعوت از روحانیون است كه ما این دعوت را هم ادغام كردیم كه همان هیات اجرایی كه برای انتخابات مجلس تشكیل می شود هیات اجرایی انتخابات خبرگان نیز باشد.
نایب رییس كمیسیون شوراها و امورداخلی مجلس گفت: براساس طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، هیات بازرسی تبلیغات تشكیل شده كه بر تبلیغات انتخابات نظارت می كند.
كولیوند افزود: همچنین زمان تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری با هم همخوانی ندارد كه این همخوانی را ایجاد كردیم؛ همچنین سن رای دهندگان در مجلس شورای اسلامی 18 سال است اما در قانون انتخابات مجلس خبرگان 15 سال است كه این باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: اضافه شدن دادستان به هیات اجرایی منجر به این می شود كه هیات اجرایی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری باهم تشكیل شود و این در بحث كاهش هزینه ها، تصمیمات و سرعت دادن انتخابات كمك زیادی می كند.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس نیز در جریان بررسی این طرح در اخطار اصل 85 قانون اساسی گفت: مجلس نمی تواند اختیار قانونگذاری خود را به نهاد دیگر واگذار كند اما در طرح كمیسیون شوراها در خصوص اصلاح برخی از مواد قانون انتخابات به این موضوع توجه نشده است.
وی ادامه داد: در ماده 4 و تبصره 2 این طرح، مطرح شده كه در شرایطی كه انتخابات مجلس خبرگان با انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان برگزار شود، هیات اجرایی مركز حوزه انتخابیه و حوزه های فرعی همان هیات اجرایی شهرستان و بخش در انتخابات مجلس خبرگان است.
نماینده مردم شاهین شهر گفت: در ماده 9 قانون انتخابات مجلس خبرگان كه در سال 59 به تصویب رسید، مجری انتخابات مجلس خبرگان را وزارت كشور انتخاب كرده است و آیین نامه اجرایی انتخابات مجلس خبرگان به پیشنهاد وزارت كشور و به تصویب شورای نگهبان می رسد.
محمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس شورای اسلامی كه ریاست جلسه علنی امروز را بر عهده داشت در پاسخ به این اخطار گفت: در حال حاضر در مورد كلیات این طرح بحث می كنیم و وارد جزییات نشدیم ضمن آنكه در مورد آیین نامه های تصویبی هر قانون این موضوع به دستگاه مربوطه ارجاع می شود و تدوین آیین نامه به معنای تفویض اختیارات نیست.
نادر قاضی ‌پور نماینده مردم ارومیه نیز در اخطار قانون اساسی گفت: براساس اصل 99 قانون اساسی شورای نگهبان مسوول نظارت بر برگزاری انتخابات است اما طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس باعث می‌ شود نظارت و كنترل این شورا كاهش یابد.
وی اظهارداشت: با كاهش نظارت شورای نگهبان در انتخابات، فرمانداری ‌ها و بخشداری ‌ها می ‌توانند جایگزین نظارت و كنترل بر انتخابات باشند كه این موضوع می‌ تواند باعث شود دولت‌ ها در انتخابات دست‌ درازی كنند.
نایب ‌رییس مجلس در پاسخ به این تذكر گفت: وقتی درباره كلیات یك طرح بحث می‌ كنیم نباید به جزییات آن وارد شویم چرا كه ایرادات قانون اساسی بر جزییات طرح وارد است.
طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی برای بررسی جزییات و شور دوم به كمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ارجاع داده شد.
سیام×9254××1553**1429
۰ نفر