به گزارش ايرنا از بنياد شهيد و امور ايثارگران، اسكندر يارنسب برگزاري كنگره ملي تجليل از آزادگان را يكي از برنامه هاي اين بنياد در سالروز ورود آزادگان به كشور در 26 مردادماه عنوان كرد و افزود: اين كنگره با برنامههاي متنوع و با حضور آزادگان، مسوولان كشوري و لشگري در تهران برگزار ميشود.
دبير ستاد كنگرهها و همايشهاي ملي و سراسري بنياد شهيد ادامه داد: علاوه بر اين 31 همايش تجليل از آزادگان نيز در مراكز استانها برگزار ميشود.
يارنسب با بيان اينكه در اين همايشها از مقاومت، پايداري و پايمردي آزادگان سرافراز، صبر و مقاومت و بردباري خانوادههاي آنان تجليل ميشود، افزود: 26 مرداد ماه و برگزاري اين كنگرهها و همايشها فرصتي است كه از جنبهها و زواياي مختلف به موضوع آزادگان و ترويج فرهنگ ايثار، مقاومت و آزادگي پرداخت.
وي اظهار كرد: نكته مهم در مورد آزادگان، توجه به درد و رنجي است كه آنها در دوره اسارت متحمل شدند و در سياهچالهاي بعثي تحت شديدترين و بيرحمانهترين شكنجهها قرار گرفتند.
دبير ستاد كنگرهها و همايشهاي ملي و سراسري بنياد شهيد گفت: شدت اين شكنجهها در حدي بوده است كه بيش از 500 نفر از اين عزيزان در دوران اسارت به شهادت رسيدند و بسياري ديگر نيز دچار صدمات شديد جسمي شدند و به درجه جانبازي نائل آمدند.
يارنسب به مقاومت و پايداري آزادگان در دوران اسارت اشاره كرد و افزود: با وجود تمام فشارها و شكنجههاي جسمي و روحي، آزادگان عزيز ايمان و روحيه خود را حفظ كردند، در برابر تمام مصائب ايستادند و از ميان تهديدها و تطميعهاي بيشمار بعثيها سربلند و سرافراز بيرون آمدند و عزت و سرافرازي را براي ايران و ايراني به ارمغان آوردند.
مديركل تبليغات و مراكز فرهنگي بنياد شهيد ادامه داد: مساله مهم و قابل ستايش در اين ميان، تلاش آزادگان سرافراز كشور براي ادامه پرشور زندگي با وجود تمام سختيها و محدوديتهاي زندانهاي بعثي است.
يارنسب تاكيد كرد: آزادگان در همان شرايط سخت دست از يادگيري و آموزش نكشيدند و بسياري از آنان با استفاده از دانش ديگر آزادگان، به آموختن زبانهاي خارجي، حفظ قرآن و نهجالبلاغه و مسايل علمي و فرهنگي پرداختند.
دبير ستاد كنگرهها و همايشهاي ملي و سراسري بنياد شهيد بازگشت آزادگان به كشور را نقطه عطفي در تاريخ انقلاب اسلامي ايران توصيف كرد و گفت: پس از انقلاب و با توجه به شرايط خاص زمان جنگ و اقتضائات اجتماعي خاص آن، بازگشت آزادگان شادي و نشاط همگاني را در سطح جامعه ايجاد كرد و فصل جديدي را در مناسبات اجتماعي كشور گشود.
يارنسب يكي ديگر از جنبههاي قابل توجه در موضوع آزادگان را حضور پررنگ آنان پس از آزادي در حوزههاي علمي، فرهنگي، مديريتي و فني آنها در سطح اجتماع عنوان كرد و گفت: آزادگان پس از بازگشت به ميهن اسلامي همچنان به تلاش خود در راستاي خدمت به كشور ادامه دادند و در عرصههاي مختلف به ايفاي نقشهاي مهم پرداختند.
وي با اشاره به فعاليتهاي ستاد كنگرهها و همايشهاي ملي و سراسري بنياد شهيد اظهار كرد: اين ستاد در سال جاري به دستور نماينده ولي فقيه، معاون رييس جمهور و رييس بنياد و با رياست سردار محسن انصاري قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران تشكيل شد.
يارنسب اضافه كرد: در حال حاضر بحث سياستگذاري، برنامهريزي، اجرا و برگزاري كنگرهها زيرنظر ستاد كنگرهها و همايشهاي ملي و سراسري بنياد انجام ميشود.
وي در مورد فعاليتهاي انجام شده در ستاد كنگرهها و همايشهاي ملي و سراسري بنياد در سال 94 گفت: در سال جاري تاكنون همايشهاي سراسري و ملي مانند همايش تكريم از مادران شهدا، همايش تكريم از پدران شهدا، همايش پدران آسماني، همايش تكريم از جانبازان و كنگره ملي تجليل از ايثارگران در سوم خرداد ماه، از طرف اين ستاد برگزار شده است.
اولين گروه آزادگان سرافراز كشورمان در 26 مرداد ماه 1369 به ميهن اسلامي بازگشتند.
اجتمام(1)**2181**1834
تهران- ايرنا- مديركل تبليغات و مراكز فرهنگي بنياد شهيد از برگزاري كنگره ملي تجليل از آزادگان به مناسبت گرامي داشت سالروز ورود اين عزيزان به كشور در 26 مردادماه خبر داد.