به گزارش ایرنا، 'كارل- مگنوس لارسون' سرپرست این تیم آژانس بین المللی انرژی اتمی روز شنبه گفت كه اندونزی چند دهه است راكتور هسته ای آزمایشی راه اندازی كرده است و از نظر منابع انسانی آماده راه اندازی نیروگاه هسته ای است.
وی همچنین با اشاره به راكتور چند منظوره 'جی.ای سیوابسی' در منطقه 'سرپونگ ' در 'بانتن'، گفت كه ساخت این نیروگاه هسته ای دستكم حدود 10 سال زمان می برد و پس از آن به شبكه برق 'جاوا- مادورا- بالی' متصل می شود.
در سال 1989 تحقیقاتی برای ساخت راكتور 7 هزار مگاواتی در سواحل شمالی استان جاوای مركزی انجام شد، ولی به دلیل مخالفت مردم محلی این طرح اجرایی نشد.
اندونزی دو نیروگاه هسته ای 10 هزار مگاواتی در سال های اخیر ساخته است.
این مقام آژانس بین المللی انرژی اتمی در ادامه تاكید كرد كه ساخت نیروگاه هسته ای بانتن باید هر چه سریعتر آغاز شود.
وی كه برای یك سفر رسمی 12 روزه برای بررسی خدمات قوانین یكپارچه به اندونزی سفر كرده است، ارزیابی كرد كه اندونزی ظرفیت منابع انسانی نیروگاه هسته ای را داراست و گزارشهای منفی در مورد نظارت هسته ای در این كشور وجود ندارد.
بررسی خدمات قوانین یكپارچه به منظور ارائه چندین پیشنهاد و توصیه در مورد اهمیت سیاست ها و استراتژی های ملی و همكاری بین سازمان تنظیم مقررات انرژی هسته ای و موسسات دیگر انجام می شود.
این مقام سازمان بین المللی انرژی اتمی در مورد وجود برخی مشكلات بر سر راه ساخت نیروگاه های هسته ای نیز گفت كه شفافیت و پیروی از استراتژی های سیاسی روشن می تواند به برخی از مخالفت ها در مورد توسعه نیروگاه هسته ای پایان دهد.
'جازی ایستیانتو' رییس سازمان تنظیم مقررات انرژی هسته ای اندونزی نیز گفت: اگر برای ساخت نیروگاه هسته ای بخواهیم منتظر تایید صددرصد عموم مردم باشیم، آغاز اجرای این طرح سخت است.
به گفته وی، نتایج تحقیقات اندونزی نشان می دهد میزان موافقت عمومی برای ساخت نیروگاه هسته ای به 72 درصد رسیده است و انتظار برای رسیدن به موافقت صد درصد باعث می شود ما تا زمان رسیدن به چنین مرحله ای منابع اورانیوم خود را از دست بدهیم.
پیش از این در سال 2012 پیشنهاد ساخت راكتور هسته ای آزمایشی با قدرت تولید 10 مگاوات برق در اندونزی ارائه شد.
اندونزی درصدد است تا سال 2025 یا 2030 با ساخت دو نیروگاه هسته ای با ظرفیت تولید 10 هزار و 600 مگاوات برق در 'بابیل' از منطقه 'بانكا بلیتونگ'، حدود 40 درصد از نیاز برق مناطق سوماترا، جاوا و جزیره بالی را تامین كند.
برنامه انرژی هسته ای اندونزی در سال 1954 با هدف ساخت طرح هایی در راستای اهداف صلح آمیز این كشور آغاز شود. با كشف میدان های گازی در سال 1997 این اهداف از چشم انداز دولت اندونزی خارج شد، ولی با توجه به نیاز روز افزون به انرژی، از سال 2005 میلادی بار دیگر این امر مورد توجه مقامات قرار گرفت.
آساق**241**1611
آژانس بین المللی انرژی اتمی: اندونزی برای راه اندازی نیروگاه هسته ای آمادگی دارد
۲۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۱۶
کد خبر:
81719998
كوالالامپور – ایرنا – سرپرست تیم خدمات بررسی قوانین یكپارچه آژانس بین المللی انرژی اتمی در سفر خود به اندونزی از آمادگی این كشور برای راه اندازی نیروگاه هسته ای خبر داد.