به گزارش گروه علمي ايرنا از انجمن خون و سرطان كودكان ايران، دكتر محمدعلي احساني اظهار كرد: 2 نوع سرطان خون لنفاوي حاد و غيرلنفاوي در كودكان شايع تر است و در اين ميان سرطان خون لنفاوي در پسران شيوع بيشتري دارد.
وي اظهار كرد: سرطان خون غيرلنفاوي حدود 20 درصد از سرطان خون كودكان را شامل مي شود و درصد بهبودي و درمان مبتلايان به آن، حدود 40 تا 50 درصد است.
احساني با بيان اينكه سرطان خون در كودكان به دلايل مختلفي به وجود مي آيد، گفت: افزايش سلول هاي سرطاني در مغز استخوان، سرطان خون را به وجود مي آورد؛ با افزايش تعداد اين سلول ها، از ايجاد سلول هاي طبيعي كه مغز استخوان را مي سازند، جلوگيري مي شود و سلول هاي سرطاني جايگزين آنها مي شوند.
وي افزود: هرچه سلول هاي سرطاني در خون و مغز استخوان افزايش يابند، فضاي كمتري براي گلبولهاي سفيد، گلبولهاي قرمز و پلاكتهاي سالم باقي ميماند و همين روند سبب عفونت و كمخوني ميشود و فرد را دچار خونريزي مي كند.
دبير اجرايي كنگره سرطان خون كودكان در مورد تاثير سرطان خون بر روي اجزاي خون گفت: با بروز اين بيماري گلبولهاي سفيد كه وظيفه مبارزه با عفونت و بيماري را برعهده دارند، كاهش مي يابند، ايمني بدن بيمار تضعيف مي شود و بيمار با تب طولاني مدت به پزشك مراجعه مي كند.
احساني ادامه داد: گلبولهاي قرمز وظيفه رساندن اكسيژن و مواد ديگر را به تمام بافتهاي بدن برعهده دارند و در صورتي كه اين گلبول ها ساخته نشوند، ممكن است بيماران با رنگ پريدگي به پزشك مراجعه كنند.
وي با بيان اينكه پلاكتهاي خوني با ايجاد لخته در خون از خونريزي جلوگيري ميكنند، گفت: زماني كه در اثر سرطان، پلاكت ها تشكيل نشوند، بيمار با اختلالات خونريزي دهنده و خونريزي از بيني، دهان يا كبودي پوست مواجه مي شود.
دبير اجرايي نهمين همايش سراسري انجمن خون و سرطان كودكان خاطر نشان كرد: سرطان خون ممكن است بخش هاي ديگر بدن را نيز درگير كند و بيمار با علايم متفاوتي مانند اختلالات عصبي به پزشك مراجعه كند.
احساني در مورد نقش وراثت در ابتلا به سرطان خون در كودكان اظهار كرد: علت اصلي اين بيماري هنوز به طور دقيق شناخته نشده است؛ به طور كلي وراثت در بروز اين بيماري بي تاثير نيست اما تحقيقات نشان داده است كه تاثير مستقيم و زيادي در اين زمينه ندارد.
وي افزود: در صورتي كه در خانواده اي كودكي سرطان خون داشته باشد، امكان ابتلاي افراد اين خانواده 10 برابر افراد ديگر جامعه است.
احساني با بيان اينكه عوامل محيطي نيز در بروز اين بيماري تاثيرگذار است، ادامه داد: علايم سرطان خون در كودكان، بيشتر در مرحله حاد نمايان مي شود؛ به عنوان نمونه كودك هيچ علامتي ندارد اما ناگهان تب يا خونريزي مي كند كه با بررسي نمونه اي از مغز استخوان، ابتلاي او به سرطان بررسي مي شود.
وي در مورد هزينه هاي درمان كودكان مبتلا به سرطان خون و مغز استخوان گفت: با اجراي طرح تحول سلامت و بهبود پوشش بيمه اي خدمات درماني، وضعيت بيماران در زمينه پرداخت هزينه ها بهتر شده اما به طور كلي از آنجايي كه بيشتر داروهاي سرطان وارداتي هستند، هزينه هاي درمان سرطان بسيار سنگين است.
نهمين همايش سراسري انجمن خون و سرطان كودكان ايران از 25 تا 27 شهريور ماه در بيمارستان فوق تخصصي محك برگزار مي شود.
علمي(1) **1354**1834
حدود 80 درصد كودكان مبتلا به سرطان خون لنفاوي حاد درمان مي شوند
۲۵ مرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۱۴
کد خبر:
81720903
تهران- ايرنا- دبير اجرايي نهمين همايش انجمن خون و سرطان كودكان گفت: سرطان خون لنفاوي حاد حدود 75 درصد سرطان خون كودكان را شامل مي شود اما با پيشرفت هاي حاصل شده در حوزه علوم پزشكي، حدود 70 تا 80 درصد اين بيماران درمان مي شوند.