'علیرضا حقیقیان' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سفر یك روز محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه اسلامی ایران به پاكستان در چارچوب و در ادامه سفرهای دوره ای اخیر وی به كشورهای منطقه و با هدف بررسی راه های گسترش همه جانبه مناسبات و تقویت همكاری های بین دو كشور و همچنین گفت و گو درخصوص توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 و تبادل نظر درباره آخرین تحولات منطقه از جمله شرایط جاری در سوریه، یمن و افغانستان انجام شد.
حقیقیان با اشاره به دیدارهای ظریف با محمد نواز شریف نخست وزیر، سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی وسیاست خارجی و مسوول دستگاه دیپلماسی پاكستان، ایاز صادق رییس مجلس ملی و رضا ربانی رییس مجلس سنای پاكستان، گفت كه وزیر امور خارجه ایران در ادامه برنامه های این سفر یك روزه، با حضور در كمیسیون سیاست خارجی مجلس ملی پاكستان، درباره مناسبات دو كشور وهمچنین اوضاع جاری حاكم بر منطقه سخنرانی مهمی ایراد كرد و به سوالات برخی اعضای این كمیسیون پاسخ داد.
كمیسیون سیاست خارجی مجلس ملی پاكستان متشكل از اعضای ارشد احزاب سیاسی صاحب نام این كشور است و بنابر این نمایندگانی با دیدگاه ها و سلیقه های سیاسی گوناگون در این جلسه حضور داشتند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان گفت: درجریان دیدارهای ظریف با مقامات عالی پاكستان، طرح های مهم بین دو كشور كه در سال ها اخیر و بخاطر شرایط تحریم به حالت غیرفعال درآمده بود، به ویژه طرح های مربوط به صادرات گاز و برق به پاكستان، مورد گفت و گو و بررسی قرار گرفت و قرار شد طرفین با استفاده از شرایط و فضای مثبت بوجود آمده حاصل از 'برجام' (برنامه جامع اقدام مشترك)، نسبت به تقویت همكاری های اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری و تبادل هیات در این زمینه ها و همچنین احیا و تكمیل طرح های غیرفعال بین دو كشور، گام های بلند و سریع بردارند.
به گفته حقیقیان، در جریان ملاقات های ظریف با مقامات عالی پاكستان، علاوه بر موضوعات مربوط به روابط دوجانبه، تحولات منطقه به ویژه تحولات مربوط به سوریه، یمن، وافغانستان نیز مورد تبادل نظر قرار گرفت و طرفین بر لزوم مبارزه جدّی همه كشورهای منطقه با تروریسم و افراط گرایی تاكید كردند.
نماینده ارشد دولت جمهوری اسلامی ایران در پاكستان گفت: محمد نواز شریف نخست وزیر پاكستان در دیدار با ظریف، موفقیت ایران را در حصول توافق هسته ای تبریك گفت با مثبت توصیف كردن آثار این توافق بر منطقه و روابط دوجانبه، به ظرفیت ها و امكانات اقتصادی دو كشور اشاره و بر لزوم بررسی فوری مكانیسم های لازم برای فعال سازی روابط اقتصادی و تجاری بین دو كشور همسایه تاكید كرد.
حقیقیان همچنین درباره دیدارهای ظریف با روسای مجالس ملی و سنای پاكستان گفت: در این دیدارها، ضمن تبادل نظر درباره روابط دوجانبه و منطقه ای، بر ضرورت گسترش همكاری های پارلمانی و تبادل هیات های پارلمانی تاكید شد. ایاز صادق و رضا ربانی در دیدار با ظریف، همچنین ضمن تبریك به مناسبت توافق هسته ای گروه 1+5 با ایران، حمایت خود را از گسترش و تقویت همه جانبه همكاری های بین دو كشور اعلام كردند.
سفیر ایران در پاكستان در خصوص دیدار ظریف با سرتاج عزیز همتای پاكستانی وی نیز گفت: در این دیدار، دو طرف طیف گسترده ای از موضوعات مربوط به روابط دوجانبه را به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری از جمله طرح های خط لوله انتقال گاز ایران به پاكستان و صادرات برق به پاكستان مورد بررسی قرار دادند. ظریف و سرتاج عزیز همچنین بر ضرورت بهره برداری از دیگرظرفیت های بین دو كشور تاكید كردند و علاوه بر آن، مسایل جاری مرتبط با تحولات سوریه، یمن،عراق و افغانستان هم در این دیدار مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار گرفت.
محمدجواد ظریف روز پنجشنبه گذشته در جریان سفر یك روزه (12 ساعته) و پركار به اسلام آباد، با نخست وزیر پاكستان، همتای پاكستانی خود و روسای مجالس ملی و سنای این كشور دیدار كرد.
رییس دستگاه دیپلماسی كشورمان در دیدارها، كنفرانس مطبوعاتی و جلسه سخنرانی خود در اسلام آباد بر این مهم تاكید كرد و اطمینان داد كه ایران به روابط خود با پاكستان اهمیتی ویژه قائل است و روابط ممتاز تهران- اسلام آباد، هرگز تحت تاثیر روابط ایران با هیچ كشور دیگری قرار نخواهد گرفت.
وزیر امور خارجه كشورمان همچنین در جمع اعضای كمیسیون سیاست خارجی مجلس ملی پاكستان حضور یافت و ضمن تشریح مواضع و سیاست های جمهوری اسلامی ایران درقبال مسایل مختلف منطقه ای و بین المللی، به سوالات گوناگون اعضای این كمیته پاسخ گفت.
اعضای كمیته یاد شده كه نمایندگان ارشد احزاب سیاسی مختلف پاكستان هستند، حضور و سخنرانی وزیر امور خارجه ایران در این جلسه و شنیدن مواضع و دیدگاه های دولت جمهوری اسلامی ایران را درخصوص مسایل مربوط به روابط دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، بطور مستقیم از زبان ظریف، بسیار سودمند و رضایتبخش توصیف كردند.
** مهم ترین محورهای سخنان ظریف در كمیسیون سیاست خارجی ملجس پاكستان
وزیر امور خارجه در پاسخ به یكی از اعضای كمیته روابط خارجی مجلس ملی پاكستان درخصوص توسعه بندر گوادر در بلوچستان پاكستان و بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان ایران، اظهار داشت: ما معتقدیم كه هم چابهار ایران و هم گوادر پاكستان باید توسعه یابد. توسعه این مناطق می تواند به حل مشكلات آن از جمله ریشه كن ساختن فقر و افراط گرایی كمك كند.
** تهدید علیه هر كشور منطقه، تمام منطقه را تهدید می كند
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاكید بر اینكه هر تهدیدی علیه هر یك از كشورهای منطقه، تهدیدی برای همه منطقه و بلكه تهدیدی جهانی محسوب می شود گفت: گروه تروریستی داعش برای ضربه زدن به سوریه و عراق ایجاد شد اما امروز دامنه اقدامات تروریستی آن به ، آفریقا، استرالیا، فرانسه و ... هم رسیده است.
ظریف افزود: داعش را ایجاد كردند تا به سوریه و عراق ضربه بزند اما چه كسی فكر می كرد دامنه خشونت آن به دور دست ترین نقاط جهان هم برسد.
وی با اشاره به حملات تروریستی در نقاط مختلف منطقه گفت: هر اقدامی كه امنیت پاكستان یاعربستان یا هر كشور دیگر منطقه را تهدید كند، برای ایران و دیگر كشورهای منطقه هم تهدید محسوب می شود.
** از همان ابتدای كارم به عنوان وزیر، برای روابط خوب باعربستان اعلام آمادگی كردم
ظریف در جلسه كمیته روابط خارجی مجلس ملی پاكستان در پاسخ به سوال یكی از اعضای این كمیته درخصوص روابط ایران و عربستان گفت: من از همان اوایل كه به عنوان وزیر خارجه ایران منصوب شدم، برای روابط خوب با عربستان اعلام آمادگی كردم. اعتقاد داریم كه نه ایران و نه عربستان نمی توانند از معادلات منطقه كنار گذاشته شوند.
وی افزود: ما هرگز نگفته ایم كه عربستان نباید در منطقه نقش نداشته باشد. حرف ما این است كه همه كشورها باید از راه صحیح برای حل مشكلات و مسایل منطقه كمك كنند. اما عربستان گویا دچار یكی سری نگرانی های خیالی و غیرواقعی است.
وزیر امور خارجه ایران با تاكید بر نقش سازنده گفت و گو و مذاكراه برای حل اختلافات و مسایل گفت: در یكی از نشست ها در قطر، حرف خوبی مطرح و گفته شد اگر ایران و گروه 1+5 توانستند با مذاكراه مسایل را حل و فصل كنند، چرا شش كشور عضو شورای همكاری خلیج فارس(عربستان، قطر، بحرین، كویت، امارات عربی متحده و عمان ) نتوانند از طریق مذاكراه با ایران، سوء تفاهم ها و اختلافات را حل و فصل كنند.
** توافق هسته ای به معنای بهبود روابط تهران-واشنگتن نیست
ظریف در پاسخ به یكی از سوالات مطرح شده در این نشست گفت كه توافق هسته ای به مفهوم حل اختلافات میان ایران و آمریكا نیست. ما فقط توانسته ایم یك مساله را حل كنیم و این به معنای عادی شدن و بهبود روابط نیست.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر مخالفت احتمالی كنگره آمریكا با توافق هسته ای، گفت كه فكر نمی كند كنگره با این موضوع مخالفت كند.
** حمایت از دولت وحدت ملی افغانستان
ظریف در بخشی دیگر از سخنانش درخصوص تحولات افغانستان گفت: اگر افغانستان نا امن باشد، هم ایران و هم پاكستان متضرر خواهند شد. مخصوصا الان كه گروه تروریستی داعش در مناطقی از افغانستان نفوذ كرده است.
وزیر امور خارجه ایران افزود: باید دولت وحدت ملی افغانستان را كمك كنیم و خوشحالم كه وزیر امور خارجه افغانستان نیز به اسلام آباد سفر كرده است تا درباره راه های رسیدن به صلح و امنیت ، با مقامات پاكستان گفت و گو كند. ما خواستار افغانستانی آرام ، با ثبات و بدور از خشونت هستیم.
** اسلام دین وحدت و برادری است
ظریف همچنین در سخنانش باتاكید بر اهمیت و ضرورت تقویت وحدت میان پیروان تمام مذاهب اسلامی و اقوام و كشورهای مسلمان گفت: اسلام دین رحمت، وحدت و برادری است. افراطی گری و خشونت هرگز جایی در اسلام ندارد.
وی گفت: كسانی كه به نام اسلام، به دنبال ترویج افراط گرایی هستند، هرگز به اسلام و مسلمانان خدمت نمی كنند و افراط گرایی هیچ نسبتی با اسلام ندارد. متاسفانه امروز برخی سعی دارند از اسلام تصویری نادرست و غیرواقعی ارائه دهند و با توطئه های خود، می كوشند تا كشتارهای فجیع و سربریدن ها به دست تروریست ها را به عنوان بخشی از اسلام به جهان معرفی كنند.
آساق**1723
سفیر ایران در پاكستان: راه های تقویت روابط تهران-اسلام آباد در شرایط بعد از 'برجام' بررسی شد
۲۵ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۲۰
کد خبر:
81721037
اسلام آباد – ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان، سفر اخیر وزیر امور خارجه كشورمان به اسلام آباد را مفید و سازنده توصیف كرد و گفت: در این سفر، راه های تقویت همكاری های دوجانبه به ویژه در زمینه های اقتصادی و تجاری در شرایط جدید حاصل از 'برجام' مورد بررسی قرار گرفت و برضرورت برداشتن گام های جدّی در مسیر گسترش مناسبات تاكید شد.