۲۵ مرداد ۱۳۹۴، ۱۸:۰۶
کد خبر: 81721683
T T
۰ نفر
زمین شاهد ششمین انقراض زیست محیطی است؛ نابودی دوزیستان و گونه های آسیب پذیر

تهران-ایرنا- محققان انگلیسی می گویند: زمین در حال مشاهده ششمین انقراض است ؛ این انقراض شامل كاهش سریع دوزیستان و سایر گونه های آسیب پذیر حیوانات در این كره خاكی می شود.

به گزارش ایرنا از هلث، طبق این گزارش مطالعات محققان نشان می دهد كه قورباغه ها، سمندرها و سایر دوزیستان به اندازه قابل توجهی با تغییر آب و هوا، از دست دادن زیستگاه، بیماری و عوامل دیگر تهدید می شوند. بیش از یك سوم از قورباغه های جهان در معرض تهدید انقراض نسل قرار دارند.
**نخستین انقراض اصلی و بزرگ (440 میلیون سال قبل از میلاد مسیح)
اولین انقراض گروهی براثر ( سرد شدن سریع و شدید زمین) در پایان اردویسین بوقوع پیوست و تغییراتی در محیط زیست آبی و دریایی كه اكثر بخش های زمین را در بر داشت ، و باعث از بین رفتن تمام یا بخشی از گونه های زیستی در روی زمین را شد.
**دومین انقراض اصلی و بزرگ (370 میلیون سال قبل از میلاد)
این رویداد در پایان دوره دونین در اثر نغییرات شدید آب و هوائی جهانی بوقوع پیوست وباعث انقراض 19 درصد از گونه های زیستی در روی زمین شد كه در آن زمان می زیستند.
**سومین انقراض اصلی و بزرگ (245 میلیون سال قبل از میلاد)
این رویداد و این انقراض بزرگ كه تا به این زمان از نوع خود در پایان دوره ی پرمین بوقوع پیوسته ، بزگترین رخداد انقراضی بوده كه زمین به خود دیده است . این واقعه بخاطر تغییرات آب و هوایی ناشی از حركات پلیت تكتونیك زمین اتفاق افتاده است. با این حال ، شواهد نشان می دهد كه عوامل ناشی از این انقراض مشابه عواملی بوده كه در پایان كرتاسه اتفاق افتاده است. در این دوره انقراض ، 54 درصـــد از گونه زیستی از بین رفته است.
**چهارمین انقراض اصلی و بزرگ (210 میلیون سال قبل از میلاد)
این رویداد در پایان دوره تریاس ، به فاصله كوتاهی با انقراض نسل دایناسور ها و تكامل اولیه پستانداران،بوقوع پیوست. كه شناسایی و تحلیل دقیق عوامل ایجاد آن دشوار می باشد. در این دوره 24درصد از گونه های زیستی آن زمان از بین رفتند.
**پنجمین انقراض اصلی و بزرگ (65 میلیون سال قبل از میلاد)
وقایع پایان كرتاسه شاید از معروفترین وقایع انقراضی بوده كه تاكنون اتفاق افتاده كه باستناد شواهد فسیلی این زمان ، گونه هایی از طیف فیلوژنیكی دایناسورهای باقی مانده در خشكی و آمونیتها در محیطهای آبی از بین رفتند . در خصوص عوامل ایجادی این واقعه ، با توجه به اجماع نظر جمعی در دهه گذشته ، مربوط به برخوردهای زمین با عوامل فرا زمینی و احتمـالا'دراثر برخور شهـاب سنـگها و ستاره گان دنباله دار می دانند. در هر حال برخی از زمین شناسان برتاثیر سلسله رویدادهای فیزیكی از جمله وقوع آتشفشانهای بزرگ در انقراض گونه های زیستی در محیط زیست از جمله اكوسیستم خشكی و دریایی مانند ' دكن تله هندوستان' اذعان می كنند . 17درصد از رسته های زیستی در این دوره از بین رفتند .
این محققان همچنین موفق به كشف بروز یك بیماری انگلی جدید در بچه قورباغه ها شدند كه می تواند جمعیت قورباغه های زمین را تهدید كند.این بیماری كه هنوز مشخص نشده است توسط یك آغازی انگلی (یك میكروارگانیسم تك یاخته ای ) ایجاد می شود كه به كبد بچه قورباغه ها حمله می كند.
محققان دانشگاه اكستر در انگلیس همچنین بچه قورباغه های شش كشور را در سه قاره را مورد آزمایش قرار دادند و متوجه شدند كه این آغازی در گونه های مختلف قورباغه ها وجود دارد.
توماس ریچارد استاد دانشگاه اكستر گفت: جمعیت قورباغه های جهان در حال كاهش قابل ملاحظه هست و مشخص شده است كه یك بیماری عفونی نقش قابل توجهی در این زمینه دارد.
محققان كه یافته های خود را در مجله PNAS منتشر كرده اند، می گویند: یافته های آنها بر بروز یك تنش در حال رشد زیست محیطی تاكید دارد كه تمام دوزیستان با آن روبرو هستند.
علمی(6)**2038**1599
۰ نفر