به گزارش ايرنا نشست بررسي راهكارهاي توسعه اقتصادي شهرستان سقز شامگاه چهارشنبه برگزار شد و در اين نشست فعالان اقتصادي استان كردستان، راهه اي توسعه اين شهرستان را بررسي كردند.
*** كار دولت، حمايت و تسهيل گري ، تشويق وترغيب سرمايه گذاري است
معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار كردستان با بيان اينكه كار دولت حمايت و تسهيل گري، تشويق وترغيب سرمايه گذاري است گفت: اجراي كار بر اساس اصل 44 قانون اساسي و ساير مواد قانوني مرتبط در كشور بر عهده مردم است.
حسين فيروزي افزود: دولت نيز در اين راستا به دنبال ايجاد ساختار مناسب براي بهبود فضاي مناسب كسب و كار از طريق ايجاد پنجره هاي واحد سرمايه گذاري براي غلبه بر بروكراسي اداري و هموار كردن مسير سرمايه گذاري، ايجاد شوراي گفت و گو بين دولت و بخش خصوصي براي كارآمد كردن دولت براي پاسخگويي به بخش خصوصي، تشكيل كارگروه رفع موانع توليد و اصلاح رويه هاي كارگروه هاي سرمايه گذاري و اشتغال است.
** كردستان، نيازمند اصلاح ساختارها و تعريف فرايندهاي جديد است
وي با اذعان به اينكه ساختارهاي ناكارآمد باعث فرار سرمايه و سرمايه گذاران خواهد شد اضافه كرد: براي بسترسازي نيازمند اصلاح ساختارها و فرايندهاي معيوب و تعريف فرايندهاي جديد هستيم.
او در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه كردستان پتانسيل هاي لازم جهت توسعه همه جانبه را دارد اظهار كرد: فعالان فرهنگي و نخبگان بايد زمينه هاي فرهنگي توسعه و سرمايه گذاري در استان را بيشتر فراهم كنند و از ظرفيت هاي فناوري اطلاعات جهت معرفي پتانسيل هاي استان استفاده كرد.
فيروزي با بيان اينكه زيرساخت هايي چون حمل و نقل در توسعه كردستان بسيار موثر است عنوان كرد: دولت در سفر به استان بيشترين اعتبار را به زيرساخت ها اختصاص داد.
او همچنين پيرامون اجراي طرح هاي ملي و نقش آنها در توسعه از جمله سد چراغ ويس سقز از مسوولان خواست تا مشكلات اجتماعي آن را در اسرع وقت حل كنند.
*** ايمان مسوولان به بخش خصوصي، يك ضرورت اجتناب ناپذير است
دكتر بهرام نصرالهي زاده، رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كردستان هم با بيان اينكه توسعه دولت محور با شكست مواجه شده است تصريح كرد: براي توسعه استان، ورود بخش خصوصي و ايمان و اعتقاد مسوولان به آن يك ضرورت اجتناب ناپذير است.
وي يادآورشد: بايد به جاي طرح هاي اشتغالزاي ضربتي كه در دولت گذشته باب آن باز بود، به فكر رونق توليد، جذب سرمايه گذار، توجه به آمايش سرزميني در هدايت اعتبارها به بخش هاي واجد شرايط بود و در تدوين استراتژي توسعه، نخبگان و بدنه جامعه را نيز دخيل و از توزيع اعتبارات بر اساس سليقه دوري كرد.
او در ادامه با بيان اينكه كلنگ زني هاي زيادي در گذشته بدون تامين و تخصيص اعتبار زده شد عنوان كرد: بر اساس قيمت سال 92 براي اتمام پروژه هاي نيمه تمام استان 70 هزار ميليارد ريال اعتبار لازم است.
نصرالهي زاده با اشاره به سفر اخير رئيس جمهوري به كردستان، خاطر نشان كرد اعتبارات مصوب ظرف دو سال تخصيص خواهد يافت و با بيان اينكه تخصيص اعتبار در سال 93 در كل كشور 63 درصد بود، يادآور شد: اين ميزان در كردستان 75 درصد بود كه از نشانه هاي توجه دولت به كردستان است.
***بروكراسي اداري از موانع اصلي توسعه و سرمايه گذاري در استان است
محمد فاتح مشاور فرماندار سقز در امور سرمايه گذاري هم بروكراسي اداري را از موانع اصلي توسعه و سرمايه گذاري در استان برشمرد و خواستار رفع موانع، سرمايه گذاي دولتي و كمك به سرمايه گذاران براي راه اندازي طر حهاي جديد شد.
شاپور حسن پور از فعالان حوزه اقتصادي نيز نقش كارگروه رفع موانع توليد در رونق كسب وكار در شهرك هاي صنعتي و تسريع در اتمام زيرساخت هاي آنها را براي توسعه شهرستان ها مهم خواند.ك/4
7249/1904
تسهيل گري توسط دولت و اعتقاد به بخش خصوصي دو راهكار توسعه استان
۲۹ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۱۰
کد خبر:
81726614
سنندج-ايرنا - توسعه و رونق در هر بخش، نيازمند آماده سازي بسترهاي لازم است كه توسعه اقتصادي نيازمند ورود بخش خصوصي، تسهيل گري دولت و اعتقاد به بخش غير دولتي است.