۲۹ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۲۴
کد خبر: 81726884
T T
۰ نفر

زنبورهاي براكون به كمك بوته هاي گوجه فرنگي آمدند

۲۹ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۲۴
کد خبر: 81726884
زنبورهاي براكون به كمك بوته هاي گوجه فرنگي آمدند

مهاباد - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي مياندوآب گفت: با استفاده از رهاسازي زنبورهاي براكون در مزارع گوجه فرنگي از شيوع آفت پروانه مينوز در بوته هاي اين محصول جلوگيري مي شود.

محرم ديانتي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در همين راستا امسال براي نخستين بار پيش بيني شده است يك ميليون و 100 هزار فروند زنبور از نوع براكون در مزارع اين شهرستان رهاسازي شود .
وي گفت: اين تعداد زنبور با هدف مبارزه غير شيميائي با آفات و كاهش مصرف سموم شيميائي و همچنين توليد محصولات كشاورزي سالم و با كيفيت در مزارع گوجه فرنگي اين شهرستان رهاسازي مي شود.
ديانتي اضافه كرد: اين تعداد زنبور با راه اندازي واحد انسكتاريوم جهاد كشاورزي مياندوآب به همت كارشناسان اين مديريت توليد شده است و در مرحله نخست به صورت مرحله اي در 550 هكتار از مزارع گوجه فرنگي اين شهرستان توزيع مي شود.
وي گفت: اين نوع مبارزه غيرشيميايي امسال براي نخستين بار است كه به صورت آزمايشي در اين شهرستان اجرا مي شود و در صورتي كه نتايج خوبي در برداشته باشد سال آينده در وسعت بيشتري اجرا خواهد شد .
ديانتي با بيان اينكه شهرستان مهاباد يكي از قطب هاي مهم توليد گوجه فرنگي در آذربايجان غربي به شمار مي رود، گفت: در سال جاري بيش از دو هزار هكتار از اراضي كشاورزي اين شهرستان به اين محصول اختصاص يافته است .
وي گفت: به دليل آنكه آفت مينوز در مزارع اين شهرستان به ويژه گوجه فرنگي شايع است از اين رو پيش بيني شده است كه با استفاده از اين شيوه بتوان اين آفت را تحت كنترل درآورد .
مدير جهاد كشاورزي با بيان اينكه از اين نوع زنبور در مزارع نخود و ذرت نيز براي مبارزه با آفات بهره گيري خواهد شد، اضافه كرد: از سال آينده در اين واحد نسبت به توليد زنبور تريكوگراما با هدف مبارزه با كرم سيب و كرم خوشه خوار انگور نيز اقداماتي صورت مي گيرد.
آفت پروانه مينوز در سال گذشته بيش از 250 هكتار از مزارع گوجه فرنگي اين شهرستان را آلوده كرده بود .
اين نوع آفت كه به چهار شكل حشره بالغ پروانه ، لارو، تخم و شفيره به برگ هاي گياه حمله مي كند و با ايجاد دالانهايي بر روي برگ ها و حالت لهيدگي ميوه، آن را از بين مي برد توليد محصول را در هر هكتار بين 50 تا 100 درصد كاهش مي دهد.
بيشترين مزارع هدف اين آفت را مزارع گوجه فرنگي، سيب زميني، بادمجان و لوبيا تشكيل مي دهند.
شهرستان مياندوآب داراي بيش از 82 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي است كه از اين ميزان 30 هزار هكتار ديم و بقيه آبي است .
مياندوآب با 260 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي و 164 كيلومتري مركز استان واقع شده است .
6185/2093