به گزارش ايرنا؛ علي مرادخاني پنجشنبه شب در مراسم نكوداشت مقام هنري استاد عاشيق حسن اسكندري و تكريم نيم قرن حفاظت، تلاش و شناساندن موسيقي و ادبيات عاشقي ، اظهار كرد: بدون اغراق عاشيق 'حسن اسكندري' از استوانه هاي موسيقي ايران است و از طرفي داراي صفاي باطني خاصي است .
وي افزود : در برنامه هايي كه اين هنرمند در كشورهايي همچون ژاپن،آلمان و فرانسه اجرا كرده ،تماشاگران و مخاطبان را مجذوب نواي ساز خود كرده است .
مرادخاني يادآور شد : ادبيات فاخري نيز بر مبناي موسيقي عاشقي در كشور ايجاد شده كه در جاي جاي ايران اين آثار وجود دارد .
معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين تاكيد كرد: در كشور ستاره هاي هنري بزرگي داريم كه به هيچ وجه قابل مقايسه با هنرمندان خارجي نيستند بر اين اساس وظيفه داريم آنها را به دنيا معرفي كنيم .
مرادخاني خاطر نشان كرد : هنرمندان گنجينه هاي تمام نشدني اين مملكت هستند .
مدير كل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي نيز در اين مراسم گفت : نكوداشت و تجليل از هنرمندان كه موجب سربلندي فرهنگ و هنر اين مرز و بوم مي شوند،وظيفه ماست .
علي اكبر صفي پور همچنين با اشاره به ظرفيت غني هنري آذربايجان شرقي ،اظهار كرد : زنده و پويا بودن هنر در آذربايجان شرقي، آينده روشني را براي اين استان نمايان مي كند .
در اين مراسم همچنين لوح تقديري از طرف معاون هنري وزير به عاشيق حسن اسكندري اهدا شد .
اجراي برنامه موسيقي توسط عاشيق رسول قرباني،چنگيز بي ريا،چنگيز مهدي پور،سخاوت محمدي و رسول نظري از ديگر بخش هاي برنامه نكوداشت عاشيق حسن اسكندري بود.
حضور فرماندار خداآفرين و 'ودود موذن زاده'از هنرمندان سرشناس كشورمان از ديگر نكات قابل توجه اين مراسم بود .
حسن اسكندري از عاشيق هاي معروف دوره معاصراست.
طرلان اسكندري، معروف به حسن اسكندري، دوم بهمن سال 1326 در روستاي اوزومكاللا اهر به دنيا آمد.
وي در سال 1348 در تبريز نزد عاشيق هايي مانند عاشيق رسول قرباني و عزيز شهنازي، به كار موسيقي و آواز خواني مشغول شد.
وي بعد از مدتي هنر عاشيقي را پيشه كرده، همزمان نيز در راديو تبريز به اجراي داستان هاي عاشيقي مشغول شد.
از سال 1355 كنسرتهاي عاشيق حسن در دانشگاه هاي ايران پا گرفت و در سال 1364، حسن به همراه چند عاشيق ديگر به جشنواره فجر دعوت شد؛ و اين آغازي بود بر ارج گذاري به موسيقي عاسيقي.
از آن پس او و گروهش در همه جشنوارههاي فجر حضور يافته و جوايزي دريافت كردهاند.
درسال 70 مقام دوم تكنوازي، در 75 مقام اول گروهي، در سال هاي 69،78 و 79 مقام اول آوازخواني را به دستآورد.
مسوولان هنري كشور با پي بردن به اهميت تبليغي اين ژانر موسيقي عاشيقها را به فستيوال هاي خارجي فرستاد و حسن نيز در اغلب اين برنامهها شركت داشته است. او تاكنون در كشورهاي مختلفي چون جمهوري آذربايجان، ژاپن؛ آلمان، انگلستان، فرانسه، هلند، چين، ازبكستان، قزاقستان، اسلواكي، اتريش، اسلووني، مجارستان، چك وتركيه برنامه اجرا كرده است.
گروه عاشيق حسن در جشنواره موسيقي آوينيون فرانسه در سال 70 به عنوان گروه برگزيده شناخته شد. او در 75 به عنوان بهترين تنظيم كننده برنامههاي موسيقي راديو و تلويزيون و در 79 و 80 به عنوان بهترين خواننده و تنظيم كننده براي توليدات راديو و تلويزيون انتخاب شد.
عاشيق حسن به همراه عاشيق رسول قرباني نشان تبريز را دريافت كرده است.
عاشيق حسن عاسيقي آفرينشگر است، او علاوه بر اجراي موسيقي عاشيقي، ديواني نوشته كه حاوي قوشماها، گرايليها و تجنيسها و غيره است، عاشيق حسن در خلق داستان عاشيقي هم دستي دارد.
از كارهاي او 'آيلار و ائلدار داستاني' و 'عاشيق قشم گوروشو' قابل توجه هستند.
7223/518/ 3404
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي:
موسيقي عاشيقي توجه مخاطبان خارجي را به هنر ايراني جلب مي كند
۳۰ مرداد ۱۳۹۴، ۱:۱۶
کد خبر:
81727645
تبريز-ايرنا- معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: موسيقي عاشقي و تبحر استاد عاشيق 'حسن اسكندري' در اين ساز توجه مخاطبان خارجي را به هنر آذري، ايران زمين جلب مي كند .