۳۰ مرداد ۱۳۹۴، ۱۷:۰۱
کد خبر: 81728163
T T
۰ نفر
شركت‌های بزرگ ژاپنی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران بهره‌مند شوند

پكن - ایرنا - سفیر ایران در ژاپن از شركت های مختلف ژاپنی بویژه شركت های فعال در حوزه تجهیزات پزشكی و دارویی خواست به منظور عقب نماندن از رقبای اروپایی خود از فرصت‌های سرمایه گذاری در ایران بهره‌مند شوند.

به گزارش ایرنا، رضا نظرآهاری كه در سمینار «بازار سلامت ایران؛ تجهیزات پزشكی و تولیدات دارویی» در توكیو سخن می گفت، اعلام كرد: شرایط پیش آمده بعد از توافقنامه وین فرصت مناسبی را برای حضور شركت های بزرگ خارجی بویژه شركت‌های ژاپنی در ایران فراهم كرده است.
وی با اشاره به ورود هیاتهای بلندپایه اقتصادی و سیاسی كشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و هند و انجام مذاكرات مختلف با طرف ایرانی، از ژاپنی ها نیز خواست تا قبل از حضور شركتهای رقیب در ایران از این فرصت سریعتر استفاده كنند.
سفیر ایران در ژاپن همچنین با تشریح روند مذاكرات هسته ای و توافق جامع ایران و گروه 1+5، بر رفع تمامی تحریم ها و محدودیت‌های ایران در حوزه های مختلف اقتصادی، پولی، بانكی، صنعتی، انرژی، تجاری، بیمه، حمل و نقل، فن آوری، پزشكی و دارویی در آینده خبر داد.
نظرآهاری همچنین به سفر اسفند ماه سال گذشته دكتر سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كشورمان به توكیو و مشاركت مقامات دولتی و صنعتی ژاپنی در نمایشگاه بین المللی ایران «هلث» در تهران اشاره كرد و آن را فرایندی مثبت جهت ورود شركت های ژاپنی به ایران ارزیابی كرد.
قائم مقام وزیر اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن نیز در سخنانی با اشاره به منابع حاصل از درآمد صادرات انرژی و ظرفیت بازار تجهیزات پزشكی و دارویی كشورمان از علاقمندی ژاپن برای توسعه و گسترش مناسبات تجاری با ایران خبر داد.
«دای شیرو یاماگیوا» گفت كه ایران و ژاپن می توانند شركای مهمی برای یكدیگر در عرصه های مختلف باشند و ژاپن از تحقق این مهم استقبال می كند.
«یاماگیوا» یكی از اركان مهم راهبردی رشد اقتصادی سیاست دولت «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن را موضوع درمان و بهداشت اعلام كرد و اظهار داشت، كشورش به طور كامل از تجارت در این زمینه حمایت می كند.
سید حسن صفوی مدیركل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشكی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز ضمن معرفی بازار تجهیزات پزشكی و دارویی ایران، فرصت های سرمایه گذاری در این بازار را برای شركتهای ژاپنی برشمرد.
وی همچنین در سخنان خود به قابلیت های تولید داخلی و توان صادراتی برخی تجهیزات پزشكی ایران اشاره كرد و شرایط همكاری دو كشور با توجه به ظرفیت های موجود را بسیار مناسب دانست.
نحوه «ثبت واردات» و «اخذ مجوز واردات تجهیزات تولید ژاپن» نیز از محورهای دیگر سخنان صفوی در این نشست تخصصی بود.
دبیركل انجمن كمكهای فنی و تجهیزات پزشكی ژاپن، رئیس بخش بین الملل انجمن تولیدكنندگان دارویی، انجمن توزیع كنندگان دارو و همچنین رئیس كل شركت «سوزوكن» نیز در رابطه با مكانیسم كنترل بازار دارویی سخنرانی كردند.
در این سمینار تخصصی پزشكی كه در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در توكیو و با همكاری انجمن كمك‌های فنی تجهیزات پزشكی خارجی ژاپن «OMETA» برگزار شد، بیش از 100 نفر از مدیران ارشد شركت های تولیدكننده تجهیزات پزشكی و بخش دارویی ژاپن و نمایندگان وزارت بهداشت كشورمان حضور داشتند.
آساق*1597