۳۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۱۲
کد خبر: 81729597
T T
۰ نفر

امام جمعه ابركوه : مساجد پايگاهي فرهنگي و معنوي

۳۱ مرداد ۱۳۹۴، ۱۹:۱۲
کد خبر: 81729597
امام جمعه ابركوه : مساجد پايگاهي فرهنگي و معنوي

يزد - ايرنا - امام جمعه ابركوه گفت : مسجد در هر نقطه جهان خانه خدا و عظيم ترين پايگاه فرهنگي و معنوي ، محلي براي نياز و سجود به درگاه قادر متعال و آزادترين و پاكيزه ترين مكان در پهنه گيتي است .

حجت الاسلام سيد ابراهيم حسيني روز شنبه به مناسبت سالروز آتش زدن مسجد الاقصي بدست يهود عنود در سال 1969ميلادي كه به نام روز جهاني مسجد نامگذاري شده است اظهار كر د: مسجد پايگاه سياسي و اجتماعي مردم و پاسخگوي نيازهاي معنوي مردم هر محل است.
رييس شوراي فرهنگ عمومي ابركوه اضافه كرد : مسجد مهمانسراي حضرت كريم ، محل انس با خدا ، تكميل ايمان و تصفيه روح و مصافحه با صالحان و معانقه با فرشتگان و بيعت با ثقلين است .
امام جمعه ابركوه خاطرنشان كرد : بيعتي كه نقض و شكستن آن خسران ابدي را در پي دارد و در روز قيامت مسجد از خالي بودن ، قرآن از مهجور بودن اهل بيت (ع) از مظلوم بودن خويش شكايت خواهند كرد.
حسيني خاطرنشان كرد : ‌مساجد علاوه بر پايگاههاي عبادي از نظر اجتماعي هم با فعال بودن پايگاه مقاومت بسيج ، صندوق هاي قرض الحسنه ، كانون هاي فرهنگي و هنري ، شورا هاي حل اختلاف از اهميت ويژه اي برخوردار است .
رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ابركوه نيز گفت : 17 مسجد تاريخي در اين شهرستان به ثبت آثار ملي ايران رسيده و قديمي ترين آنها مسجد بيرون و جامع است .
عباس قديريان درگفت وگو با خبرنگارايرنا با بيان اينكه مسجد ميهمانسراي حضرت كريم ، محل انس با خدا و تكميل ايمان ، تصفيه روح ، مصافحه با صالحان ، معانقه با فرشتگان و بيعت با ثقلين است ، اظهار كرد : شهرستان ابركوه داراي بيش از 70 مسجد كه 30 باب آن تاريخي و قديمي است.
وي اظهار كرد : مسجد بيرون منزلگاه علي بن موسي الرضا(ع) از مساجد تاريخي ابركوه است كه در مسير حركت امام رضا (ع) از مدينه به مرو ( مشهد مقدس ) در 17 آبان ماه سال 195 هجري شمسي برابر با هشتم ربيع الاخر سال 201 هجري قمري است بناشده است .
اين مسجد باشماره 2170 درفهرست آثارملي ايران به ثبت رسيده است .
اين مسوول ادامه داد : مسجد جامع ابركوه هم يكي ديگر از مساجد تاريخي ابركوه و استان يزد بشمار مي رود كه قدمتي به بلنداي تاريخ اين شهر داردو محراب نفيس گچبري ايوان شرقي مسجد جامع ابركوه كه يكي از پنچ محراب اين مسجد است، يادگار اين دوره مي باشدو تاريخ ساخت اين محراب سال 738 هجري است و عرض آن 24/4 متر مي باشد .
مسجد جامع ابركوه با مجموعه اي غني از انواع هنرهاي تزئيني معماري اولين بناي تاريخي استان يزد است كه به شماره 197 در تاريخ 9/5/1312 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
ابركوه با 50 هزار نفر جمعيت در 140 كيلو متري جنوب غربي شهر يزد واقع است.ك3
7539/8068