۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۵۴
کد خبر: 81730405
T T
۰ نفر
شوراي فرهنگ عمومي مازندران نامگذاري روزي به نام نيما را تصويب كرد

ساري-ايرنا- شوراي فرهنگ عمومي مازندران نام گذاري روز بيست و يكم آبان سالروز تولد علي اسفندياري مشهور به نيما يوشيج شاعر معاصر را به عنوان روز نيما تصويب كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، اعضاي اين شورا در نشست روز يكشنبه خود كه به رياست آيت الله نورالله طبرسي نماينده ولي فقيه در استان برگزار شد ، از شوراي انقلاب فرهنگي درخواست كرده اند تا اين روز به عنوان روز نيما در تقويم جمهوري اسلامي ايران ثبت كند.
درخواست نام گذاري يك روز در تقويم كشور به نام پدر شعر نو ايران از سال ها پيش در محافل ادبي و فرهنگي مازندران مطرح بود ولي وعده پيگيري آن ارديبهشت ماه امسال توسط مديركل ميراث فرهنگي استان داده شد.
مديركل كنوني ميراث فرهنگي مازندران همچنين در همان زمان براي تعريف جايزه ويژه نيما يوشيج نيز اعلام آمادگي كرده بود.
علي اسفندياري متخلص به نيما يوشيج روز 21 آبان سال 1274 خورشيدي در روستاي يوش از توابع بخش بلده شهرستان نور ديده به جهان گشود.
وي تا 12سالگي در زادگاهش زندگي كرد و در اين سال ها تير اندازي، اسب سواري و شرايط زندگي روستايي را از پدرش ابراهيم خان اعظام السلطنه كه متعلق به خانواده اي قديمي مازندران بود و به كشاورزي و گله داري اشتغال داشت ، آموخت.
او كه خواندن و نوشتن را نزد روحاني روستا فرا گرفته بود ، از 12 سالگي به همراه خانواده به تهران نقل مكان كرد و در مدرسه عالي سن لويي مشغول تحصيل شد.
نيما كه از كودكي داراي روحيه گوشه گيري بود ، پس از مدتي با تشويق يكي از معلمانش به نام نظام وفا به شعر گفتن روي آورد و در همان زمان با زبان فرانسه آشنايي يافت و سرودن شعر به سبك خراساني را آغاز كرد.
وي پس از پايان تحصيلات در مدرسه سن لويي در وزارت دارايي مشغول كار شد ، اما پس از مدتي اين كار را مطابق ميل خود نيافت و آن را رها كرد.
علي اسفندياري در سال 1300 خورشيدي نام خود را به نيما تغيير داد و با همين نام شعرهاي خود را امضا مي كرد. در نخستين سال هاي صدور شناسنامه نيز نام وي نيماخان يوشيج ثبت شد.
نيما كه نام يكي از اسپهبدان تبرستان بود ، به معني كمان بزرگ است.
نيما در ارديبهشت 1305 خورشيدي با عاليه جهانگير فرزند ميرزا اسماعيل شيرازي و خواهرزاده نويسنده نامدار ميرزا جهانگير صوراسرافيل ازدواج كرد كه حاصل اين وصلت تولد فرزند پسري به نام شراگيم در سال 1321 خورشيدي بود.
در سال 1307 خورشيدي، محل كار عاليه جهانگير همسر نيما به مدرسه بدر بارفروش (بابل كنوني) انتقال پيدا كرد و نيما نيز با او به اين شهر آمد و يك سال بعد آنان به رشت رفتند.
انقلاب نيما با دو شعر ققنوس دربهمن 1316 و غراب در مهر 1317 آغاز شد. به رغم مخالفت هاي عديده شاعران سنتي سرانجام توانست معيارهاي هزارساله شعر فارسي را كه تغييرناپذير و مقدس و ابدي مي نمود، با شعرهايش متحول كند.
اين شاعر بزرگ سرانجام پس از ابتلا به ذات الريه در 13 دي 1338 در 64سالگي بدرود حيات گفت و در امامزاده عبدالله تهران به خاك سپرده شد.
پيكر پدر شعر نو در سال 1372 خورشيدي بنا به وصيتش به خانه اش در يوش منتقل شد.
قدمت خانه نيما يوشيج واقع در يوش به دوره قاجار مي رسد. اين بنا به شماره 1802 از سوي سازمان ميراث فرهنگي به عنوان اثر ملي ثبت شده و بازديد از خانه نيما براي عموم آزاد است.ك/3
6990/1654