۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۷:۵۱
کد خبر: 81730939
T T
۰ نفر
استفاده از پسماندها در توليد برق، يك گزينه برتر در مديريت شهري

تهران - ايرنا - رييس شوراي عالي استانها گفت: بازيافت و استفاده مجدد از زباله ها و بخصوص استفاده از پسماندها در توليد برق به عنوان يك گزينه برتر در مديريت شهري مطرح است و همه ساله سهم توليد انرژي از آن رشد قابل توجهي دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، غلامرضا بصيري پور روز يكشنبه در نخستين همايش توليد برق و انرژي پاك از زباله هاي شهري در سالن همايش هاي وزارت نيرو، اظهار داشت: توليد زباله و پسماندهاي شهري در سراسر جهان رو به افزايش است، به طوري كه مطابق برآوردها روزانه كارواني به طول پنج هزار كيلومتر براي جمع آوري زباله ها در جهان نياز است.
وي گفت: مطابق آمارهاي بانك جهاني روزانه بيش از 3.5 ميليون تن زباله در سطح كره زمين توليد مي شود كه بخش عمده آن حاصل سبك زندگي شهري است و تا سال 2025 به روزانه بيش از شش ميليون تن خواهد رسيد.
بصيري پور افزود: اثرات زيست محيطي ناشي از گازهاي زباله سوز، انتشار گازهاي آلاينده، آلودگي آبهاي زيرزميني و سطحي، احتمال بروز آتش سوزي و انفجار در محل دفن و غيره، از جمله آثار افزايش پسماندهاست و همين موضوع، مديريت پسماندها و زباله ها در شهرها را به يكي از مهمترين موضوعات مديريت شهري بدل كرده است.
وي خاطرنشان كرد: هم اينك بازيافت و استفاده مجدد از زباله ها و بخصوص استفاده از پسماندها در توليد برق به عنوان يك گزينه برتر در مديريت پسماند شهري مطرح است و همه ساله سهم توليد انرژي از آن رشد قابل توجهي دارد.
رييس شوراي عالي استانها تصريح كرد: كاهش هزينه هاي پردازش و دفع زباله، كاهش زباله ها، كاهش گازهاي گلخانه اي و آلاينده هاي هوا و خاك، ايجاد ارزش افزوده، ايجاد فرصت هاي جديد شغلي و ايجاد درآمد و سودآوري براي مديريت پسماند از جمله آثار و پيامدهاي مثبت استفاده از پسماندها در توليد انرژي هاي پاك است.
وي با اشاره به ظرفيت 117 هزار نفري شورايي در سراسر كشور و 38 هزار شورا، اين نهاد را يك ظرفيت بسيار مهم قانوني كه بر همه امور كشور نظارت دارد، ذكر كرد و گفت: شوراي عالي استانها تنها مرجعي است كه مطابق اصل 100 قانون اساسي مي تواند به مجلس طرح بدهد و بايد از اين ظرفيت در جهت توسعه انرژي هاي تجديدپذير استفاده كرد.
بصيري پور در پايان ابراز اميدواري كرد كه با اجراي قانون مديريت پسماندها، گامي مهم و اساسي در تحقق اصل 5 قانون اساسي كه در آن بر حفاظت و صيانت از محيط زيست تاكيد شده، برداشته شود.
گفتني است؛ اين همايش با همكاري وزارت نيرو، سازمان انرژي هاي نو ايران (سانا) و شوراي عالي استان ها با اهداف ارتقاي همكاري هاي بين سازماني در حوزه مديريت پسماند، دانش افزايي و ارتقاي آگاهي هاي جوامع علمي و اجرايي حوزه هاي مديريت پسماند كشور، مديريت صحيح زباله هاي شهري و توليد برق از اين زباله ها بر اساس انواع فناوري ها، حفظ منابع محيط زيست و جلوگيري از آلودگي آب هاي زيرزميني و سياست هاي تشويقي توليد برق پاك و توليد انرژي پاك برگزار شد.
اقتصام (3) 3065 **1558