دكتر عباس كمالي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: با وجود جذب 68پزشك متخصص و فوق تخصص در دولت يازدهم و افزايش 80 درصدي جذب با اجراي طرح تحول سلامت، استان همچنان در اين زمينه كمبود دارد.
به گفته وي هم اكنون در خراسان شمالي 173 پزشك متخصص و 12 پزشك فوق تخصص فعاليت دارند و به طور ميانگين براي هر شهرستان يك پزشك متخصص پيش بيني شده است.
كمالي بيشترين كمبودهاي پزشكان متخصص استان را در رشته هاي پزشك متخصص در رشته هاي زنان، راديولوژي، پاتولوژي و مغزو اعصاب و كمبود پزشك فوق تخصص را براي رشته هاي عروق، هماتولوژي كودكان و نفرولوژي اعلام كرد.
به گفته وي در رشته جراحي مغز و اعصاب در استان خراسان شمالي صرفا دو پزشك وجود دارد كه اين كمبودها به دليل كم تعداد بودن پزشكان جراح مغز و اعصاب در سطح كشور است.
سرپرست اداره امور بيمارستان ها و خدمات باليني دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي اظهار كرد: به علت كمبود زيرساخت ها بيشتر پزشكان متخصص و فوق تخصص پس از گذراندن طرح خود از استان هاي كوچك به كلانشهرها كوچ مي كنند.
كمالي وضعيت كاري مناسب براي اين پزشكان را در كلانشهرها عامل اصلي كوچ آن ها از استان هاي كوچك به كلانشهرها اعلام كرد.
اين مسوول تعداد پزشكان فعال بيمارستان هاي تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي را 477 پزشك اعلام كرد.
استان خراسان شمالي داراي حدود 800 تخت بيمارستاني اعم از بيمارستان هاي دولتي و غيردولتي است.
اين در حالي ست كه ميانگين شاخص تخت بيمارستاني در سطح كشور به ازاي هر يك هزار نفر جمعيت 1/2 تخت بيمارستاني است و استان براي رسيدن به شاخص كشوري نياز به ايجاد حداقل 400 تخت بيمارستاني است.
هم اكنون دو بيمارستان 280 و 320 تختخوابي در شهرهاي شيروان و بجنورد و 60 تختخوابي در شهر جاجرم از محل اعتبار سفر رييس جمهوري يازدهم در دست ساخت قرار دارد كه پيش بيني مي شود در صورت تامين اعتبار اين بيمارستان ها تا پايان سال 95 به بهره برداري برسد.ك3
6982/ 6042
بجنورد- ايرنا- سرپرست اداره امور بيمارستان ها و خدمات باليني دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي گفت: اين استان 867 هزار نفري با كمبود پزشك متخصص و فوق تخصص مواجه است.