۲ شهریور ۱۳۹۴، ۱۵:۱۳
کد خبر: 81732212
T T
۰ نفر

علل و عوامل شكل گیری روابط بحرین با رژیم صهیونیستی

۲ شهریور ۱۳۹۴، ۱۵:۱۳
کد خبر: 81732212
علل و عوامل شكل گیری روابط بحرین با رژیم صهیونیستی

تهران - ایرنا - روابط بحرین با رژیم صهیونیستی قدیمی و شناخته شده است، اما با تغییر یافتن شرایط در منطقه خاورمیانه شدت و ضعف می یابد.

به گزارش پایگاه اینترنتی الوعی نیوز، هر چند منامه گاهی تظاهر به دشمنی با رژیم صهیونیستی می كند، اما سیاست های بحرین به ویژه پس از انتشار اسناد ویكی لیكس نسبت به این رژیم برملا و علنی شد و روابط میان دو طرف رشد كرد.
بر اساس افشاگری سایت ویكی لیكس، خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین بارها آمادگی خود را جهت دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام كرده است.
او همچنین به بهانه پیشبرد فرآیند صلح خاورمیانه اعلام كرده كه آماده دیدار با مقامات صهیونیستی است.
در همین راستا روزنامه هاآرتص به روابط محرمانه در سطح بلندپایه میان تل آویو و منامه طی سال های اخیر اشاره و خاطرنشان كرده كه مقامات دو طرف بارها در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل و كنفرانس اقتصادی داووس با یكدیگر دیدار كرده اند و در همین راستا پادشاه بحرین هودا عزرا نونو یهودی بحرینی را به عنوان سفیر این كشور در آمریكا طی سالهای 2008 تا 2013 برگزید.
هاآرتص همچنین نوشت: وزیر خارجه بحرین با تزیپی لیونی رییس حزب كادیما در زمان تصدی پست وزارت خارجه رژیم اسراییل طی سالهای 2007 تا 2009 روابط تنگاتنگی داشت.
در همین رابطه سلمان بن حمد آل ثانی ولیعهد بحرین در 6 ژوئیه 2009 مقاله ای در واشنگتن پست با عنوان 'اعراب باید با اسراییلی ها سخن بگویند'، نوشت و طی آن از حكمرانان عرب خواست تا طرح سازش اعراب را فعال كنند؛ وی در این مقاله ابراز امیدواری كرد تا سران جهان عرب به او اقتدا كنند.
پس از انتشار این مقاله در روزنامه مزبور، سفیر آمریكا در منامه با خالد بن احمد آل ثانی وزیر خارجه بحرین دیدار كرد و خالد آمادگی كشورش را برای ازسرگیری تماس با دولت نتانیاهو اعلام كرد.
خالد گفت كه بحرین آماده دیدار رو در رو با مقامات اسراییلی در چارچوب كنفرانس بین المللی و انجام گفتگوی مستقیم با آنان به منظور به جریان انداختن رویكرد صلح با جهان عرب است.
در 20 اوت سال 2009(29 مرداد ماه 1389) معاون سفیر آمریكا در منامه با مشاور وزیر خارجه بحرین دیدار كرد و مشاور مزبور به اطلاع وی رساند كه ولیعهد و وزیر خارجه آل خلیفه آمادگی دارند تا در چارچوب مجمع عمومی سازمان ملل با رسانه های گروهی اسراییل(رژیم صهیونیستی) مصاحبه انجام دهند.
اسناد فاش شده توسط ویكی لیكس نشان می دهد كه آل خلیفه طی سال های 2005 تا 2009 در راس اردوگاه مخالف ایران قرار داشت و قوی ترین همپیمان آمریكا بشمار می رفت و خواستار حل و فصل مساله فلسطین است تا 'همگی با هم علیه ایران شویم.'
سند محرمانه شمار ٠٥MANAMA٢٣٠ مورخه 16 فوریه 2005 محتوای گفتگوی حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین با ویلیام مونرو سفیر آمریكا در منامه را انتشار داده است.
پادشاه بحرین طی این دیدار گفت كه از محمد عبدالغفار وزیر اطلاع رسانی این كشور خواسته تا در اطلاعیه ها و بیانیه های رسمی از رژیم اسراییل به عنوان دشمن نام نبرد.
حمد بن عیسی تاكید كرده كه منامه با تل آویو در سطح امنیتی و با موساد در سطح اطلاعاتی رابطه دارد.
رژیم بحرین هیچگاه روابط خود با رژیم اسراییل را قطع نكرد و مقامات بحرینی و اسراییلی ظرف چند سال گذشته با یكدیگر دیدار داشته اند. مواضع رسمی مقامات بحرین ثابت می كند كه منامه در حال ابراز محبت نسبت به تل آویو و نزدیك شدن به آن است و می خواهد به آمریكایی ها ثابت كند كه در صورت فراهم آمدن شرایط مناسب آماده بهبود علنی روابط با رژیم اسراییل هستند.
رژیم آل خلیفه محرمانه با رژیم صهیونیستی رابطه دارد و بر سر آن سرپوش می گذارد و تنها روابط و دیدارهای علنی شده را انتشار می دهد.
به نوشته دو روزنامه انگلیسی گاردین و ایندیپندنت، مقامات بحرین به خطوط هوایی اسراییل اجازه داده اند تا از حریم هوایی بحرین استفاده كنند و سفارت خانه و دفاتر تجاری برای خود در بحرین تاسیس كند و به توریست های اسراییلی دارای گذرنامه با مهر اسراییل اجازه ورود به بحرین را می دهند.
تحقیق به عمل آمده در مورد روابط اقتصادی و سری و بهبود مناسبات نشان می دهد كه تماسهای سازمان یافته میان دو طرف از سال 2001 به این سو آغاز شده است و دو طرف روابط مهمی در زمینه های اقتصادی دارند و آمریكا و رژیم اسراییل نگران آن هستند كه بحرین به دست مخالفان رژیم آل خلیفه بیفتد.
به نوشته روزنامه صهیونیستی معاریو، سازمان اطلاعات بحرین برای سركوب قیام مردمی در این كشور از موساد كمك گرفته است زیرا موساد در رویارویی با انتفاضه فلسطین بسیار با تجربه است.
دو روزنامه صهیونیستی هاآرتص و یدیعوت آحارانوت نیز رابطه میان رژیم اسراییل و بحرین را جدی توصیف كرده اند.
گزارش این دو روزنامه حاكی است كه رابطه دو طرف برای ناظران سیاسی در منطقه و جهان دیگر یك موضوع محرمانه و مخفیانه بشمار نمی رود. به ویژه با توجه به اینكه جنبش مسالمت آمیز و اعتراض آمیز ملت بحرین بسیاری از مسائل را در این خصوص برملا كرد.
خاورم ** 1487 **1275
۰ نفر