۷ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۴۳
کد خبر: 81738719
T T
۰ نفر
محققان ايراني حسگري براي اندازه گيري داروي ضدديابت متفورمين طراحي كردند

تهران- ايرنا- محققان دانشگاه رازي كرمانشاه، حسگري با حساسيت بالا در نمونه آزمايشگاهي طراحي كردند كه در اندازه‌گيري داروي ضد ديابت متفورمين در نمونه‌هاي دارويي و حقيقي عملكرد بسيار موفقي داشته است.

به گزارش گروه علمي ايرنا، پروفسور محمدباقر قلي‌وند مجري اين طرح پژوهشي گفت: ساخت و طراحي حسگرهايي براي اندازه‌گيري تركيبات زيستي و دارويي مختلف، همواره مورد توجه دانشمندان بوده است، اما حسگرهاي ساخته شده از لحاظ حساسيت، گزينش‌ پذيري يا امكان بكارگيري در نمونه‌هاي حقيقي از كارايي مطلوبي برخوردار نيستند.
وي افزود: در اين طرح پژوهشي يك حسگر الكتروشيميايي با حساسيت بالا و گزينش‌پذيري مناسب براي اندازه‌گيري داروي ضد ديابت متفورمين طراحي شده است؛ ساختار اين حسگر متشكل از الكترودي از جنس خمير كربن است كه با تركيب سيليكاي متخلخل نانوساختار با استفاده از يون‌هاي مس عامل دار شده، اصلاح شده است.
قلي وند با بيان اينكه متفورمين پرمصرف ترين داروي ضد ديابت است و اندازه‌گيري آن بسيار حائز اهميت است، ادامه داد: اين حسگر در اندازه‌گيري داروي ضد ديابت متفورمين به صورت قرص و نمونه‌هاي ادرار و خون به عنوان نمونه‌هاي حقيقي، عملكرد بسيار رضايت بخشي داشته است، بنابراين مي‌توان اميدوار بود كه با تكميل مطالعات و دستيابي به توليد انبوه بتوان حسگر طراحي شده را در صنايع مختلف از جمله صنايع پزشكي و داروسازي مورد استفاده قرار داد.
وي يادآورشد: اين حسگر با يك روش ساده و بدون نياز به فرايندهاي پيچيده‌ آزمايشگاهي ساخته شده است و به دليل حساسيت بسيار بالا و گزينش‌پذيري مطلوب امكان اندازه‌گيري اين دارو را با هزينه كم امكان پذير مي‌كند، عدم نياز در بكارگيري مواد شيميايي با سميت بالا و آلايندگي زياد مانند حلال‌هاي آلي در اندازه‌گيري دارو نيز از ديگر مزاياي استفاده از اين حسگر است.
نتايج اين تحقيقات در نشريه Sensors and Actuators B: Chemical منتشر شده است.
علمي(1)**9340**1834
۰ نفر