۷ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۱۹
کد خبر: 81739375
T T
۰ نفر
99 پروژه جهاد كشاورزی هفته دولت در خوزستان به بهره برداری رسید

اهواز- ایرنا- رییس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان از بهره برداری از 99 پروژه این بخش در هفته دولت خبر داد.

به گزارش ایرنا، كیخسرو چنگلوایی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت اظهار كرد: این پروژه ها با 280 میلیارد ریال در بخش آب و خاك، باغبانی، دام و طیور، مكانیزاسیون، امور عشایر و تعاون روستایی به بهره برداری رسیده اند.
وی با بیان اینكه دو هزار و 670 خانوار از این طرح ها بهره مند می شوند، اضافه كرد: در این طرح ها 631 شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است.
به گفته وی، بیشترین طرح ها در شهرستان دزفول با 15 طرح و اعتبار پنج میلیارد ریال، باغملك با 10 طرح و اعتبار یك میلیارد و 156 میلیون ریال و اندیمشك با هشت طرح و چهار میلیارد و 828 میلیون ریال بهره برداری شد.
چنگلوایی اظهار كرد: سه پروژه در شهرستان های اهواز، رامشیر و شوش شامل لایروبی انهار و تامین آب، واحد مرغ گوشتی و آبیاری تحت فشار و ذرت خشك كنی نیز فردا به بهره برداری خواهند رسید.
وی اضافه كرد: پروژه های شهرستان های اندیكا، اندیمشك، باوی، باغملك، رامهرمز، گتوند، مسجدسلیمان، امیدیه، دشت آزادگان، شادگان و هویزه امروز و بقیه شهرستان ها نیز در هفته گذشته به بهره برداری رسید.
* كاهش 27 هزار هكتاری شلتوك
رییس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان همچنین از كاهش 27 هزار هكتار سطح زیركشت شلتوك در فصل زراعی جاری در خوزستان خبر داد و افزود: امسال تنها 40 هزار هكتار زیركشت شلتوك رفته است.
وی یكی از سیاست های جهاد كشاورزی را كاهش سطح زیركشت محصولات پرمصرف و جایگزینی محصولات كم مصرف عنوان كرد و گفت: در طولانی مدت هدف این است كه كشت شلتوك فقط در سه استان گیلان، مازندران و گلستان انجام شود.
چنگلوایی با بیان اینكه نمی توان كشت شلتوك را به كلی در خوزستان حذف كرد، افزود: خوزستان از استان هایی است كه از دیرباز كشت برنج داشته و دربعضی مناطق باعث بهبود وضعیت خاك می شود علاوه بر این شیوه زراعی تعداد زیادی از كشاورزان شلتوك كاری است و نمی توان آن را از زندگی آنها حذف كرد.
وی همچنین با اشاره به بحران خشكسالی و كمبود آب در خوزستان اظهار كرد:علاوه بر خسارت كلی به محصولات دیم در حوضه رودخانه های زهره و خیرآباد، كرخه و جراحی در سال زراعی جاری، 40 هزار هكتار از اراضی آبی نیز با خسارت روبه رو شد.
چنگلوایی با اشاره به استعداد خوزستان در تولید محصولات كشاورزی، افزود: با وجود مشكلات خشكسالی، خوزستان همچنان مقام نخست تولیدات كشاورزی كشور را دارد و در تولید گندم، ذرت و كلزا بیشترین خرید محصول كشور در خوزستان انجام شد.
وی با بیان اینكه خوزستان در بخش جذب تسهیلات بانكی مقام نخست را بدست آورده اضافه كرد: در بخش مكانیزاسیون پارسال 700 میلیارد ریال تسهیلات بانكی به منظور كمك به بهبود و نوسازی ماشین آلات كشاورزی پرداخت شد و چهار هزار و 202 طرح در این بخش به بهره برداری رسید.
چنگلوایی در ادامه استفاده 92 درصدی منابع آبی برای بخش كشاورزی خوزستان را رد كرد و گفت: بیشترین مصرف و بیشترین هدرروی آب در بخش كشاورزی است اما آمار 92 درصدی كه برای میزان مصرف آب اعلام می شود فاقد پشتوانه علمی است و بر اساس مجموع مصارف شرب و صنعت از میزان آب رها شده از سدهاست كه نمی تواند آمار صحیحی باشد.
به گفته وی، پرت 30 درصدی شبكه های آبیاری و تبخیر و نفوذ آب در زمین در این محاسبات درنظر گرفته نشده است.
چنگلوایی تاكید كرد: برای كاهش مصرف آب كشاورزی بهبود وضعیت آبیاری، رعایت الگوی كشت و توسعه كشت های كم مصرف باید مدنظر قرار گیرد.
*حلقه مفقوده كشاورزی
رییس سازمان جهاد كشاورزی در ادامه با بیان اینكه طرح توسعه صنایع تبدیلی و تكمیلی استان دو سه سال پیش تهیه و تصویب شده است، گفت: برای اجرای این طرح ها نیاز به مشاركت بخش خصوصی است و ما فقط می توانیم با واگذاری زمین و اعطای تسهیلات این طرح ها را حمایت كنیم.
وی حلقه مفقوده پایداری تولیدات كشاورزی و یكی از اولویت های كشاورزی خوزستان را صنایع تبدیلی عنوان كرد و افزود: خوزستان زمینه مساعدی برای تولیدات خام چه از نظر تنوع، زمان كشت و حجم را دارد اما متناسب با آن صنایع تبدیلی، فرآوری و تكمیلی در این استان رشد نكرده است.
7151/6037/1772
۰ نفر