۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۳۳
کد خبر: 81741967
T T
۰ نفر
65 هزار زائر ایرانی حج در خطر ابتلا به بیماری مرس هستند

تهران - ایرنا - عضو كمیته كشوری كرونا ویروس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، شیوع ویروس كرونا و عامل بیماری مرس را در عربستان جدی دانست و گفت: 65 هزار زائر ایرانی حج در خطر ابتلا به این بیماری هستند و باید اصول ایمنی را برای پیشگیری از ابتلا و ورود آن به كشور رعایت كنند.

مسعود مردانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: آخرین اطلاعات وزارت بهداشت نشان می‌دهد كه حدود 16 نفر در عربستان به عفونت ویروس كرونا (Mers-co virus) مبتلا شده اند و بیشتر آنان در شهر ریاض هستند اما مواردی از این بیماری در شهرهای مكه، مدینه و جده نیز گزارش شده است.
وی گفت: تعداد مبتلایان به این بیماری در عربستان مهم نیست بلكه مهم این است كه این ویروس اكنون در این كشور وجود دارد و بیماری بومی عربستان شده است و اگر نكات بهداشتی رعایت نشود، زائران ایرانی و هر كشور دیگر ممكن است به این بیماری كشنده مبتلا شوند.
مردانی ادامه داد: عامل بیماری مرس، ویروس كرونا است و تاكنون هیچ واكسنی برای این بیماری تولید نشده، بنابراین خطر ابتلا، زائران ایرانی را كه در حال تشرف به عربستان هستند، ‌تهدید می‌كند.
عضو كمیته كشوری ویروس كرونا وزارت بهداشت افزود:‌ مرس هنوز درمان قطعی ندارد و بیش از 50 درصد مبتلایان به ویروس كرونا بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.
وی گفت: باید پیشگیری از ورود این بیماری را به كشور جدی بگیریم. همین شش ماه پیش بود كه مرس در كره جنوبی شیوع یافت، بطوریكه وزیر بهداشت این كشور وضعیت اضطراری اعلام كرد.
مردانی افزود: امروزه با گسترش وسایل حمل و نقل بین قاره‌ای به سرعت یك بیماری از یك كشور به كشور دیگر منتقل می‌شود، بنابراین امكان انتقال بیماری مرس و بسیاری از این نوع بیماریهای واگیر نه تنها از عربستان بلكه از كشورهای دیگر وجود دارد.
وی گفت: مراسم حج مراسم مقدسی است كه برای مسلمانانی كه استطاعت این سفر را دارند واجب است و باید انجام شود اما زائران این سفر مقدس باید یكسری اصول بهداشتی را رعایت دهند، تا هم خود از ابتلا به این بیماری محافظت شوند و هم از انتقال این بیماری به دیگران جلوگیری كنند.

** اصول پیشگیری از انتقال ویروس كرونا
متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اصول پیشگیری از عفونت كرونا به خبرنگار ایرنا گفت: مهمترین اقدام پیشگیرانه این است كه زائران از تجمعات غیر ضروری به خصوص در جاییكه افرادی آبریزش بینی، ‌عطسه یا سرفه دارند، خودداری كنند و اگر به این علایم مبتلا شدند، خود را در قرنطینه قرار دهند و اعمال حج را به تأخیر بیاندازند تا سبب ابتلای دیگران نشوند.
مردانی ادامه داد: اقدام مهم دیگر پرهیز از دست دادن و بویژه بوسیدن است كه یك عادت رایج بین ایرانیان است و از تمام حجاج و نزدیكان آنها می خواهیم كه از دست دادن و بوسیدن یكدیگر خودداری كنند.
وی تاكید كرد: نكته بسیار مهم و واجب دیگر شست وشوی مداوم دست ها با آب و صابون است. حجاج باید بطور مداوم هر جا آب و صابون دیدند، دست های خود را بشویند زیرا ثابت شده شست وشوی دست باعث قطع زنجیره انتقال ویروس به دیگران می شود.
عضو كمیته كشوری كرونا ویروس وزارت بهداشت ادامه داد: آخرین نكته مهم بهداشتی نیز این است كه اگر زائران دچار علایمی مثل آبریزش بینی،‌ عطسه و خلط شدند، از دستمال یكبار مصرف استفاده كنند و آن را در سطل در دار بیاندازند، رعایت همین چند توصیه بهداشتی ساده تا حد بسیار زیادی از شیوع بیماری مرس پیشگیری می‌كند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی درباره وجود این بیماری در ایران گفت: سال گذشته شش مورد ابتلا به مرس را در استان كرمان داشتیم، پس از آن مورد جدیدی از این بیماری نداشته‌ایم اما نباید مغرور شویم زیرا با كوچكترین غفلت ممكن است شاهد یك همه گیری بزرگ از این بیماری در كشور باشیم به خصوص اینكه حجاج پس از بازگشت در استان های مختلف پراكنده می‌شوند.

** دستورالعمل كنترل مرس امروز در وزارت بهداشت بررسی می‌شود
مردانی افزود:‌ خطر بروز و شیوع بیماری مرس و ویروس كرونا جدی است و همین امروز(دوشنبه) كمیته كشوری كرونا ویروس با حضور معاون وزیر بهداشت برای تدوین دستورالعمل های پیشگیری و كنترل این بیماری تشكیل می شود.
وی ادامه داد: نخستین گروه در معرض خطر این بیماری، پزشكان و كاركنان بیمارستانها هستند و باید امكانات محافظتی مانند ماسك، گان، دستكش و محلول ضدعفونی كننده به میزان لازم در اختیار این گروه قرار گیرد.
عضو كمیته كشوری كرونا ویروس گفت: همزمان با شیوع ویروس كرونا، با سرد شدن هوا نیز خطر بیماری آنفلوانزا ظاهر می شودكه البته این بیماری واكسن دارد اما واكسن آنفلوانزا هیچ نقشی در پیشگیری از انتقال ویروس كرونا و بیماری مرس ندارد.
65 هزار زائر ایرانی امسال به حج مشرف می شوند.
اجتمام(4) ** 3063 ** 1071
۰ نفر